Serie: Hart of Dixie - Adorable Books
TV-series

Serie: Hart of Dixie

Ik ben een seriefreak, netzoals ik een boekenverslinder en een filmfreak ben. Ik hou van series kijken, dat is voor mij pure ontspanning. Ik was vanaf minuut 1 verslaafd aan Gossip Girl. Ik heb iedere aflevering van ieder seizoen gekeken. Ook Pretty Little Liars is heerlijk en spannend om naar te kijken. Ook Glee hoort bij een van mijn favoriete series. Ik kan nu een nieuwe serie aan mijn lijstje toevoegen: Hart of Dixie

Tumblr_lp2ldooflm1qg5e2bo1_500_large

Waar gaat Hart of Dixie over? 

Zoe Hart is een jonge, New Yorkse chirurg. Op haar planning staat: de beste chirurg van New York worden. Tot haar grote teleurstelling krijgt ze de beurs niet, omdat ze de patiënt teveel ziet als een object.  Bij haar afstudeerspeech 4 jaar geleden heeft ze een baan aangeboden gekregen van Dr. Harley Wilkes, iemand die ze helemaal niet kent. Ze besluit om het aanbod alsnog aan te nemen en verhuist naar Bluebell in Alabama. Eenmaal in het kleine stadje aangekomen, krijgt ze te horen dat Harley dood is en dat hij de helft van de dokterspraktijk aan haar heeft nagelaten. Dr. Brick Breeland is daar helemaal niet blij mee. Het lijkt wel of iedereen zich tegen de New Yorkse keert. De enige vrienden die Zoe heeft zijn de burgemeester Lavon Hayes, haar buurman Wade Kinsella en de knappe advocaat George Tucker. Zoe zit het helemaal niet zitten en staat op het punt om te vertrekken, totdat haar moeder langskomt. Krijgt Bluebell nog een kans?

Tumblr_ltfx2fcrhv1r4cdndo1_500_large

De cultuurshock tussen New York en het kleine, dorpse stadje Bluebell zorgt voor hilarische momenten in de serie. Zoe heeft behoorlijk wat moeite om zich aan te passen. Ze maakt zich ook niet bepaald populair als ze als een blok valt voor advocaat George, die al getrouwd is met Lemon, de dochter van dr. Brick.

1326822093_rachel-bilson-lg_large

Hart of Dixie bevat alle ingrediënten die zorgen voor een interessant verhaal. Zoe is jong, knap en goed gekleed, de acteurs die erin spelen zijn zéker niet verkeerd, het is onwijs grappig, het accent uit Bluebell is heerlijk tegenover het New Yorkse van Zoe, de serie is een goede mix van romantiek en humor en het medische aspect van Hart of Dixie spreekt me ook erg aan.

Maak kennis met Hart of Dixie:

Ik heb nu 6 afleveringen gekeken van het eerste seizoen en aan het einde van elke aflevering heb ik het gevoel dat ik door moet. Ik wil alles zien want ik ben zo benieuwd! Hart of Dixie is inmiddels al begonnen bij het tweede seizoen, dus ik kan nog even vooruit, gelukkig!

Ken jij Hart of Dixie al? 

 

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Anneke november 4, 2012 at 09:41

  Ik kende het nog niet, maar het lijkt me wel leuk als ik het zo lees!

 • Reply tamara november 4, 2012 at 10:49

  kende het al en vind het een hele leuke serie.

 • Reply joanydvv november 6, 2012 at 18:22

  Ik heb Hart of Dixie in het begin wel gevolgd, maar het was niet echt iets voor mij.

 • Reply Dieuwke november 7, 2012 at 14:02

  oe deze komt op mn tablet voor februari! Als we op wintersport gaan met de auto. Heb ik wat te kijken 😀

 • Reply Virgin River, de nieuwe serie op Netflix gebaseerd op een boekenserie december 28, 2019 at 06:00

  […] River! Ik bekeek de trailer en wilde de serie bijna niet gaan kijken omdat het teveel op Hart of Dixie leek, zeker omdat een van de hoofdpersonen (Doc, gespeeld door Tim Matheson) een vergelijkbare rol […]

 • Leave a Reply