Serie: Game of Thrones | Adorable Books boekenblog
TV-series

Serie: Game of Thrones

Game of Thrones

Vandaag weer eens een update over een serie. Sinds kort kijken Danique V. en Yara de serie “Game of Thrones”! Wellicht heb je al posters zien hangen in bus en tramhokjes, want het derde seizoen is een tijdje terug van start gegaan bij HBO. De serie bestaat al een langere tijd, maar Danique V. en Yara kijken de serie pas sinds kort. De serie is gebaseerd op de boeken van  “Het lied van ijs en vuur”, geschreven door George R.R. Martin.

Waar gaat de serie over?
Game of Thrones bevat meerdere verhaallijnen. Het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar enkele adellijke families strijden om de macht. Daarnaast is er strijd tussen de Nightwatch (bewakers van de muur) en de gevaren achter de muur aan bod.

Yara’s mening:
De eerste paar afleveringen vond ik een beetje apart. Ik moest me er echt doorheen duwen als het ware. Er was veel geweld, je zag hoofden vliegen en het bloed spoot alle kanten op. Maar vanaf het einde van seizoen 1 begon het steeds leuker te worden. Ik bleef maar doorkijken, doorkijken en doorkijken. Ik wilde weten hoe het afliep, en als een episode afgelopen was drukte ik gauw de nieuwe aan.

Ik vind het ontzettend leuk dat de verhaallijnen van Game of Thrones door elkaar heen lopen. De stukken zijn samenhangend en hebben toch hun eigen draai. Als er spannende stukken aan komen waarbij ik weet dat hoofden worden afgehakt, kijk ik niet. Ik vind het er soms zo smerig en realistisch uit zien. Iets anders smerigs; laatst keek ik een aflevering en daar werd een hert gevild. Gat-ver. Ik heb doorgespoeld! Maar voor de rest is de spanning in de serie te snijden. Ik ben helemaal fan van Daenerys Targaryen en van Jon Snow! Hun verhalen vind ik het leukste. Daarnaast vind ik het ook leuk dat er aparte wezens in de film worden gebruikt. Zo zie je bijvoorbeeld wolven, echt heel tof!

 Game of Thrones

Danique V’s. mening:
De eerste aflevering van Game of Thrones vond ik echt heel apart, waar was ik nu weer in beland? Het had wat weg van een horrorfilm en ik was eigenlijk van plan niet door te kijken. Echter verveelde ik me dus ben ik toch door gaan kijken. Nu ben ik verslaafd. Elke aflevering duurt bijna één uur, wat mij erg lang leek.. Maar de tijd vliegt echt voorbij. Ik zit helemaal in de serie en tot mijn verbazing kan ik de personages heel makkelijk uit elkaar houden. Iets waar ik normaal gesproken erg veel moeite mee heb. Het feit dat er zo veel “enge” beelden in voor komen vind ik juist erg leuk. Dit is een serie waar het draait om leven en dood en waar de makers niet bang zijn om een leuk persoon dood te laten gaan. Het geeft veel emotie en het is heerlijk om bij in te leven.

Game of Thrones

Danique & Yara hebben een geheel andere mening, maar wat zij wel gemeen hebben is dat zij zeker weten dat dit één van de beste series van het moment is. Wil je de serie op DVD hebben? Je kunt het eerste seizoen Game of Thrones hier bestellen.

Kijk jij de serie Game of Thrones al?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Janita juni 6, 2013 at 10:06

  Mijn favoriete serie is op dit moment Once upon a time, in de herfst begint seizoen 3 (in Amerika). Ik kan niet wachten!

 • Reply Emmy juni 6, 2013 at 15:56

  Game of Thrones is mijn favo serie! Ik baal er dan ook ontzettend van dat er nog maar 1 ep is voor dit jaar!

 • Reply Joanne juni 6, 2013 at 21:45

  One of my fav’s! Serieus, helemaal verkocht aan die serie! hoewel het wel een half jaar heeft geduurd voordat ik na de eerste vijf minuten verder ging kijken. Die introductie met dat slachtveld was mij net iets te luguber. Uiteindelijk toch doorgaan kijken met als resultaat dat ik niet kan wachten tot een nieuwe aflevering :). Ben laatst zelfs naar the GoT exhibition in Amsterdam geweest. Mocht zelfs op The Iron Throne zitten.

 • Reply tara juni 7, 2013 at 20:42

  The vampire diaries! Beste serie ooit wat mij betreft. Nu alleen nog wachten tot oktober voordat seizoen 5 begint…

 • Reply Anneke juni 8, 2013 at 10:23

  Ja, de eerste aflevering heeft ervoor gezorgd dat ik de serie niet kijk. Een serie moet me meteen pakken en dat gebeurde gewoon niet. Ik ga me er dan ook niet doorheen worstelen.

 • Reply Joanydvv juni 8, 2013 at 13:24

  Dit is ook een van mijn favoriete series. Maar wat weten de makers me toch keer op keer te shockeren. Het is één van de weinige series waar ik zo diep in zit dat ik mezelf er regelmatig op betrap dat ik tegen het scherm schreeuw.

 • Reply San22 juni 10, 2013 at 18:02

  Ik ben gek op GOT 😀 Maar Once Upon a Time vind ik ook erg leuk.

 • Leave a Reply