Boeken,  Chicklit

Serie: De Koffiesalon – Marloes Berghege

Op vakantie las ik de serie De Koffiesalon van Marloes Berghege. De serie bestaat uit drie boeken: Eén depresso, alsjeblieft, Een dubbele shot liefde en Een kopje geluk. De recensie van de serie De Koffiesalon lees je hier!

Waar gaat de serie De koffiesalon van Marloes Berghege over?

Hanneke is een dertiger die ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft. Ze werkt als lerares Engels, heeft een relatie met Job (een totale hunk die niet zou misstaan in een serie als De Bachelor), woont samen met haar beste vriendin Josje en doet iedere vrijdag aan yoga. Ze zou blij moeten zijn, maar waarom voelt haar werk dan als een marteling, wordt Job met de dag saaier en gaat ze nog liever naar de tandarts dan naar yoga? Hanneke piekert zich rot wat te doen met haar leven, maar komt niet in actie, totdat het leven dat voor haar doet. Door een reeks aan gebeurtenissen verliest ze alles en is niets meer zeker. Wat nu? Ze is per slot van rekening al eenendertig. Dat is bijna veertig! Gelukkig biedt een baan bij een koffiesalon uitkomst. Niet echt haar droombaan, maar wat moet ze dan?

De Koffiesalon serie het debuut van Marloes Berghege. Leuk! Welkom in schrijfland! Vol enthousiasme begon ik op vakantie in het eerste deel: Eén depresso alsjeblieft. Bij de eerste bladzijde moest ik al lachen: hier omschrijft Marloes dat de hoofdpersoon van haar serie, Hanneke, bezig is met yoga, terwijl ze dit helemaal niks vindt. Het spreekt helemaal tot de verbeelding, tien punten!

Ik vloog door het eerste deel heen. Marloes Berghege schrijft vlot, haar karakters zijn herkenbaar en het verhaal leest lekker weg. Hanneke die ontslagen wordt op school en een beetje onhandig is, er alleen voor komt te staan als blijkt dat haar vriendje vreemdgaat, in een koffiesalon gaat werken en ze plots wel een hele leuke collega erbij krijgt…  Alle ingrediënten voor een perfecte chicklit, toch? Het zou me niks verbazen als deze serie verfilmd wordt, want ik zie het helemaal voor me.

Ook de andere karakters in de serie zijn goed uitgewerkt en voegen ook daadwerkelijk iets toe aan het verhaal. De vriendschap van Hanneke en Josje is leuk, de band met Hannekes moeder is wat minder, maar daardoor wel erg realistisch, en de eigenaar van koffiezaak Boon doet me denken aan de barista in mijn eigen favoriete koffietentje. Kortom: De Koffiesalon zorgt voor herkenbaarheid. Over deel 2 en deel 3 zal ik nog niet te veel verklappen, dan moet je de boeken zelf maar gaan lezen. En ik kan je garanderen: daar krijg je geen spijt van!

‘Het zou mij niks verbazen als De Koffiesalon van Marloes Berghege verfilmd wordt’

Waarom dit boek in drie delen verschenen is, is mij niet helemaal duidelijk. De delen tellen namelijk ieder ongeveer 100 pagina’s, dus ze hadden best in één boek gebundeld kunnen worden. Maar als dat het ergste is…

De serie De koffiesalon had ik in een mum van tijd uit. Ook deel 2 (Een dubbele shot liefde) en deel 3 (Een kopje geluk) had ik dezelfde dag nog uitgelezen. Dat betekent dat Marloes Berghege me behoorlijk in haar greep had. Wanneer verschijnt je volgende boek, Marloes?

Pluspunten: 
+ Leest als een speer
+ Een chicklit zoals ‘ie zou moeten zijn

Minpunten: 
– Mag best in één boek in plaats van drie delen!

de koffiesalonAuteur: Marloes Berghege
Verschenen: juni 2021
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Heb jij de serie De Koffiesalon al gelezen?  De boeken zijn te lezen als e-book en te luisteren als luisterboek via Nextory, maar je kunt ze ook op Bol.com bestellen!

Bestel Eén depresso, alsjeblieft op Bol.com
Bestel Een dubbele shot liefde op Bol.com
Bestel Een kopje geluk op Bol.com

bol-button

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *