Algemeen,  TV-series

Serie: Clique

Clique tv serie
De 6-delige Britse serie Clique, ontdekte ik een week geleden op de streamingsdienst Videoland. Het verhaal sprak me enorm aan, dus besloot ik de zes afleveringen te kijken. Vandaag vertel ik jullie wat ik van de serie vond.

Spannende Britse dramaserie over de studerende vriendinnen Georgia en Holly. Georgia wordt lid van een elitegroep die wordt geleid door professor Jude McDermid. Georgia’s gedrag begint al snel te veranderen en Holly maakt zich zorgen. Ze besluit zich ook aan te sluiten bij de groep en doet een aantal sinistere ontdekkingen…

Clique is geen hele oude serie. De serie ging in Engeland van start op 5 maart 2017 en werd uitgezonden op BBC Three. Toen ik las dat het over studerende meiden ging en een elitegroep, was ik al om. Verder heb ik eigenlijk niet gelezen toen ik de tv serie startte.

Holly is de hoofdpersoon in deze serie. Samen met haar beste vriendin Georgia begint ze aan een nieuw avontuur: hun studie aan de universiteit. Daar maken ze kennis met de ‘clique’, een elitegroep die geleid wordt door professor Jude. De leden van de Clique krijgen de kans om bij een vooraanstaand bedrijf stage te lopen en maken zo kans op een mooie baan na hun studie.

Georgia is meteen onder de indruk van de Clique en doet er alles aan om bij de groep terecht te komen. Maar Holly merkt al snel dat er iets niet in de haak is. Wanneer Georgia zich aansluit bij de groep, kan Holly niet achterblijven. En al snel doet ze een aantal ontdekkingen, die ze van tevoren nooit had verwacht. Is er nog een weg terug?

Clique wordt omschreven als een thriller/drama-serie. Daar ben ik het volkomen mee eens. Vooral het drama deel, komt duidelijk naar voren. Maar er zitten ook genoeg spannende momenten in, waardoor ik af en toe echt even helemaal in shock was. Omdat het een zesdelige serie is, waarbij de afleveringen ongeveer 40 minuten duren, had ik deze serie binnen no-time afgekeken. En dat wilde ik ook! Want het was zo ontzettend spannend dat ik wel door moest kijken.

Verrassend vond ik dat er een aantal wendingen in zaten die ik niet had zien aankomen. In het begin moest ik even in de serie komen en leer je meer over het bedrijf waar de Clique stage loopt. Deze achtergrondinformatie heb je even nodig om het vervolg van de eerste aflevering te snappen. Zodra je dit begrijpt, kom je erachter wat de werkelijkheid is. En die is enorm schokkend. Want het blijkt maar weer: niemand is wie die lijkt.

De allerlaatste scène van de serie riep bij mij een aantal vragen op. Vragen die niet beantwoord worden. Dat kan erop duiden dat er wellicht nog een seizoen 2 aan komt. Op dit moment is dat echter nog niet bevestigd.

Mocht je nog op zoek zijn naar een thriller/drama-serie waarbij jonge meiden de hoofdrol spelen, dan kan ik Clique zeker aanraden. Via Videoland kun je het complete eerste seizoen kijken.

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.