Scones en spotlights
Boekrecensies

Scones en spotlights (Liefde, natuurlijk #1) – Susan Muskee

Het omslag en de achterflaptekst van Scones en spotlights, geschreven door Susan Muskee, sprak me direct aan. In deze recensie vertel ik je of dit debuut het lezen waard is!

Waar gaat Scones en spotlights over?

Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was “Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet. Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Het verhaal van Scones en spotlights trok me meteen aan: een heerlijk luchtig boek over een viertal vriendinnen. Het verhaal draait om Cleo. Ze heeft drie vriendinnen: Abigail, Kim en Sophie. Cleo werkt in een toffe koffiezaak en woont samen met Kim en ze gaat zo nu en dan naar yoga, waar ze Sjoerd ontmoette. Ze is helemaal verliefd op hem maar hij heeft geen idee wie zij nou eigenlijk is. Op de momenten dat ze Sjoerd tegenkomt, staat ze met haar mond vol tanden en wil ze zo snel mogelijk de yoga verlaten. Tijdens een karaoke-avond op het werk zingt Cleo een nummer en dat gaat viral op sociale media, waardoor haar leven 360 graden op z’n kop staat: ze wordt toegelaten tot een grote talentenjacht op de televisie. Cleo heeft altijd ambities gehad om iets met muziek te doen, maar dat liep helaas iets anders dan gepland dus dit lijkt haar kans te zijn! Ook loopt ze op een avond tegen Sjoerd aan…

‘Scones en spotlights is een fijn en luchtig boek dat je een goed gevoel geeft

Toen ik begon aan Scones en spotlights wist ik direct: dit is een verhaal voor mij. Susan Muskee heeft een hele fijne schrijfstijl en daardoor kan je niet stoppen met lezen en wil je verder het verhaal in duiken. Het boek is niet enorm dik en je leest het in een mum van tijd uit. Het verhaal heeft het voldoende diepgang om de personages te leren kennen. Aanrader! Dit boek is zeker een must-read als je van fijne chicklits houdt. Al helemaal in deze gekke corona-tijden kan ik je dit verhaal aanraden om jezelf te verliezen in een fijn feelgood verhaal. Ik kan nu al niet wachten tot de vervolgdelen verschijnen in deze reeks!

Nieuwsgierig? Bestel hier het boek Scones en spotlights.

Scones en spotlights

Titel: Scones en spotlights
Auteur: Susan Muskee
Verschenen: 25 april 2020
Pagina’s: 236
Uitgever: Loft books

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *