Schrijvers zoals Sarah J. Maas
Boeken

Schrijvers zoals Sarah J. Maas

Sarah J. Maas heeft veel fijne fantasyboeken geschreven die erg populair zijn. Ben je op zoek naar schrijvers zoals Sarah J. Maas? In dit artikel hebben we een paar auteurs op een rij gezet die het lezen waard zijn.

Laatste update: januari 2024

Schrijvers zoals Sarah J. Maas

Schrijvers die fantasyboeken schrijven vol met avontuur & romantiek:

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo schijft net als Sarah J. Maas fantasyboeken met een sterke focus op avontuur en romantiek. Ze is bekend van haar boeken “Shadow and Bone” en “Six of Crows”. Net als Sarah J. Maas creëert ze complexe personages en verhalen die vol zitten met actie en avontuur. Bekijk hier alle boeken van Leigh Bardugo.

Jennifer L. Armentrout

Ook Jennifer L. Armentrout schrijft, net als Sarah J. Maas én Leigh Bardugo, fijne fantasyboeken die vol met avontuur zitten en romantiek bevatten. Ze heeft verschillende boeken geschreven die heel positief zijn ontvangen.

Schrijvers die vooral high fantasy boeken schrijven

Holly Black

Holly Black is een ontzettend bekende fantasyauteur. Ze heeft een unieke schrijfstijl waarmee ze zich onderscheidt van andere auteurs. Haar verhalen zijn vaak vrij duister en onvoorspelbaar, maar hebben toch altijd een romantisch randje. Haar boeken zijn geschikt voor zowel jongeren als voor volwassenen – eigenlijk dus voor een heel breed publiek.

Holly Black staat bekend om haar serie “The Folk of the Air”, die vol zit met magie en avontuur. Bekijk hier alle boeken van Holly Black bij Bol.com.

Schrijvers die grote fantasyseries hebben geschreven

Cassandra Clare

Cassandra Clare werd wereldberoemd met de “The Mortal Instruments” -serie, een serie die misschien net zo populair is als de boeken van Sarah J. Maas. Inmiddels is de serie zo groot geworden door allerlei toegevoegde subseries. In haar boeken combineert ze fantasy met romantiek. Bekijk alle boeken van Cassandra Clare bij Bol.com.

Als je op zoek bent naar echte pageturners:

Marissa Meyer

Marissa Meyer heeft vele harten verovert met “The Lunar Chronicles” serie: een populaire serie die zich afspeelt in een futuristische wereld. Deze serie is een hervertelling van sprookjes en biedt een interessante twist op de verhalen die wij kennen. Net als Sarah J. Maas creëert ze sterke vrouwelijke personages die hun eigen lot willen bepalen. Bekijk hier alle boeken van Marissa Meyer bij Bol.com.

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi’s boeken bieden een diepgaand en meeslepend verhaal. Ze spelen zich af in een intrigerende, magische wereld en zitten boordevol krachtige personages. Ook behandelt ze in haar boeken diepere lagen zoals hedendaagse politiek, maatschappelijke kwesties en Afrikaanse mythologie. Dit maakt de boeken van Tomi Adeyemi uniek.

Tomi Adeyemi’s “Children of Blood and Bone” is een epische YA-fantasy die zich afspeelt in een door magie doordrongen wereld. Net als Sarah J. Maas creëert ze complexe personages en bouwt ze een intrigerende wereld op die lezers in zijn greep houdt. Bekijk alle boeken van Tomi Adeyemi. Bekijk hier alle boeken van Tomi Adeyemi.

Marie Lu

Marie Lu is bekend van haar “Legend” -serie en andere populaire YA-fantasyboeken. Haar boeken zitten vol met actie, spanning en avontuur. Marie Lu’s vloeiende en meeslepende schrijfstijl zorgt ervoor dat je door de boeken heen vliegt! Bekijk hier alle boeken van Marie Lu bij Bol.com.

Informatie over Sarah J. Maas

Sarah J. Maas is een Amerikaanse auteur die bekend staat om haar YA-fantasyromans. Maas’ doorbraak kwam met de publicatie van haar debuutroman, “Throne of Glass” in 2012, een serie die uitgroeide tot een wereldwijde bestseller. Haar andere populaire serie is “A Court of Thorns and Roses”, waarvan het eerste deel in 2015 werd uitgebracht. Maas staat bekend om haar complexe personages, epische plotwendingen en meeslepende wereldbouw en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste stemmen in de YA-fantasyliteratuur van vandaag.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *