Boeken

Schrijvers zoals Colleen Hoover

Colleen Hoover is een van de meest populaire auteurs in het genre New Adult. Het is een subgenre van Young Adult, gericht op lezers tussen de 18 en 30 jaar oud. De boeken gaan vaak over volwassen worden, relaties en zelfontdekking. Colleen Hoover heeft inmiddels al veel fans, maar er zijn ook andere auteurs die vergelijkbare boeken schrijven. Hieronder vind je een aantal vergelijkbare schrijvers zoals Colleen Hoover.
Laatste update: april 2023

Schrijvers zoals Colleen Hoover

Tammara Webber

Tammara Webber is een Amerikaanse auteur die bekend staat om haar New Adult-romans. Haar boeken zijn vaak realistisch en hebben personages die worstelen met persoonlijke problemen en uitdagingen. Haar meest populaire roman is Makkelijk, waarin de hoofdpersoon, Jacqueline, worstelt met de nasleep van een aanranding en een nieuwe relatie krijgt met een mysterieuze jongen op de universiteit. Webber’s boeken zijn vaak emotioneel en hebben een sterke boodschap over persoonlijke groei. Bekijk hier alle boeken van Tammara Webber.

Anna Todd
Anna Todd is vooral bekend door haar fanfictie boeken over Harry Styles. Haar debuutroman, After, is het eerste deel in een reeks over een onstuimige relatie tussen de naïeve Tessa en de bad boy Hardin Scott. Het boek was een enorme hit en werd zelfs verfilmd. De serie is vaak vergeleken met Colleen Hoover’s boeken vanwege de complexe personages en de emotionele achtbaanrit van een relatie die de lezers meemaken. Bekijk hier alle boeken van Anna Todd.

J. Lynn / Jennifer L. Armentrout
J. Lynn is het pseudoniem van de Amerikaanse auteur Jennifer L. Armentrout, die voornamelijk bekend staat om haar young adult- en fantasy-romans. Haar New Adult-serie Wacht op mij is echter ook erg populair. Het eerste boek volgt Avery, een meisje dat probeert te ontsnappen aan haar verleden en verliefd wordt op de knappe Cameron. De serie is vol met romantiek, maar heeft ook diepgaande thema’s over zelfacceptatie en het overwinnen van trauma’s. Bekijk hier alle boeken van Jennifer L. Armentrout.

Cora Carmack
Cora Carmack staat bekend om haar New Adult-romans met sterke vrouwelijke personages. Haar populairste roman, Losing It, gaat over Bliss, een 22-jarige studente die nog steeds maagd is. Carmack’s boeken hebben vaak humor en romantiek, maar hebben ook diepgaande thema’s over zelfontdekking en persoonlijke groei. Bekijk hier alle boeken van Cora Carmack.

Elle Kennedy
Elle Kennedy is een Canadese auteur die bekend staat om haar boeken die zich vaak afspelen op de universiteit. Haar meest populaire serie, de Off-Campus serie, volgt vier universiteitsstudenten en hun liefdeslevens. Kennedy’s boeken bevatten vaak veel humor en scherpe dialogen, naast de gebruikelijke romantische thema’s. Bekijk hier alle boeken van Elle Kennedy.

Informatie over Colleen Hoover

Colleen Hoover is een Amerikaanse auteur van romantische fictie en New Adult-verhalen. Haar boeken zijn bekend om hun sterke emotionele impact, met thema’s die variëren van liefde en verlies tot trauma en herstel. Hoover’s debuutroman, “Verslagen”, was een New York Times bestseller, en sindsdien heeft ze vele andere succesvolle boeken gepubliceerd, waaronder “It Ends with Us” en “Verity”. Ze heeft vele literaire prijzen gewonnen en haar boeken zijn vertaald in meer dan 30 talen. Hoover’s werk wordt geprezen om zijn diepgaande emoties en pakkende schrijfstijl, die lezers wereldwijd heeft veroverd en een grote schare fans heeft opgeleverd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.