Boeken

Schrijvers zoals Anne Jacobs

Ben jij fan van de boeken van Anne Jacobs en ben je op zoek naar vergelijkbare auteurs? Dan geven wij je een aantal tips! Anne Jacobs is vooral bekend door haar series Het weesmeisje en Het landhuis. Lees snel welke schrijvers vergelijkbare boeken schrijven.

Laatste update: april 2023

Schrijvers zoals Anne Jacobs

Marie Lamballe

Anne Jacobs is een pseudoniem van Hilke Sellnick, net zoals Marie Lamballe dat is. Wil je dus meer lezen van deze auteur? Dan kun je de boeken van Marie Lamballe lezen. Onder deze naam kreeg de schrijfster veel internationale bekendheid. In de boeken van Marie Lamballe staat hoofdpersoon Hilde centraal. Net als de andere boeken van Anne Jacobs zijn dit historische romans. Bekijk hier alle boeken van Marie Lamballe.

Santa Montefiore

Santa Montefiore is een Britse auteur die net als Anne Jacobs historische romans schrijft met sterke vrouwelijke personages. Haar boeken, zoals “De laatste roos van de zomer” en “De zigeunermadonna”, nemen de lezer mee op een meeslepende reis door de tijd, waarbij historische gebeurtenissen worden vermengd met persoonlijke verhalen en familiedrama’s. Bekijk hier alle boeken van Santa Montefiore.

Simone van der Vlugt

De Nederlandse Simone van der Vlugt schrijft historische romans die zich vaak afspelen in Nederland en andere Europese landen. Haar boeken zijn bekend om hun nauwkeurige historische details en haar vermogen om historische feiten op een meeslepende manier te presenteren. Van der Vlugt’s boeken zijn ook vaak bekroond met prijzen, net als die van Anne Jacobs. Bekijk hier alle boeken van Simone van der Vlugt.

Sarah Lark

Sarah Lark is een Duitse auteur van historische romans die zich vaak afspelen in Nieuw-Zeeland en Australië. Haar boeken zijn vergelijkbaar met die van Anne Jacobs in hun aandacht voor historische details en hun verkenning van de emotionele reis van haar personages. Lark’s boeken zijn ook vaak meeslepende epische verhalen die de lezer meenemen op een reis door de geschiedenis. Bekijk hier alle boeken van Sarah Lark.

Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay is een Franse auteur van historische romans. Haar boeken staan bekend om hun poëtische taal en diepgaande verkenning van de menselijke emoties en spelen zich vaak af in Frankrijk. Net als Anne Jacobs, richt de Rosnay zich op de menselijke ervaring en hoe de geschiedenis ons leven beïnvloedt. Bekijk hier alle boeken van Tatiana de Rosnay.

Deze vijf schrijvers bieden allemaal vergelijkbare historische romans en emotionele verhalen zoals Anne Jacobs, elk met hun eigen unieke stijl en benadering van het genre. Of je nu houdt van nauwkeurige historische details, poëtische taal of krachtige vrouwelijke personages, deze auteurs hebben voor iedereen iets te bieden.

Informatie over Anne Jacobs

Anne Jacobs is het pseudoniem van de Duitse auteur Hilke Sellnick. Ze werd vooral bekend door haar roman “Tussen zussen”, een historisch familie-epos dat zich afspeelt in het Duitsland van de jaren 1900. Sindsdien heeft ze diverse romans geschreven die stuk voor stuk bestsellers werden in Duitsland en daarbuiten. Haar boeken kenmerken zich door gedetailleerde beschrijvingen van historische periodes en gebeurtenissen, maar ook door aandacht voor de emoties en ervaringen van haar personages. Jacobs’ verhalen nemen de lezer mee op een meeslepende reis door de tijd, waarbij ze historische feiten en persoonlijke drama’s met elkaar verweeft. Met haar toegankelijke stijl en boeiende verhalen heeft Anne Jacobs een trouwe schare fans weten te verwerven en behoort ze tot de meest gelezen auteurs van Duitsland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *