Recensie: Schildpadden tot in het oneindige - John Green
Boekrecensies, Young adult

Schildpadden tot in het oneindige – John Green


Het nieuwste boek van John Green heb je vast wel voorbij zien komen: Schildpadden tot in het oneindige. De cover vind ik er al geweldig uit zien. Lekker simpel en vooral erg opvallend! En het mooiste, wij geven een exemplaar van dit nieuwe boek weg!

Bijna zes jaar na het overweldigende succes van ‘Een weeffout in onze sterren’ schrijft John Green met ‘Schildpadden tot in het oneindige’ opnieuw een briljante en onvergetelijke roman.
Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.
‘Schildpadden tot in het oneindige’ gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

Schildpadden tot in het oneindige is het allernieuwste boek van John Green. Na lang wachten hebben zijn fans gelukkig weer iets te lezen. Het eerste wat mij opviel aan het verhaal was dat hij helaas niet zo heel dik was. Misschien een kleine teleurstelling, maar aan de andere kant zijn we ook niet anders gewend van Green.
De schrijfstijl van John Green is ook in dit boek zoals je gewend bent. Je vliegt door het verhaal heen en tussendoor sta je even stil bij de prachtige manier hoe hij bepaalde stukken kan omschrijven. Telkens weer is er zo veel verbazing bij hoe hij zulke simpele gesprekken kan omtoveren tot zoiets prachtigs.
Ik ben echt fan van Aza Holmes. Volgens mij kunnen genoeg mensen zich licht identificeren met haar, net zoals ik. Vooral door de gedachtes die zij heeft. Soms kun je zo erg doorslaan in je eigen gedachtes dat het je normale leven een beetje in de weg gaat zitten. John Green laat dit met dit verhaal zien dat dat helemaal niet erg is, je bent niet gek en meer mensen hebben er last van. Maar beter nog, het normale leven gaat gewoon door en uiteindelijk komt alles wel weer goed. Tenminste, dat is de boodschap die ik mee kreeg bij het lezen van dit verhaal.

‘Je moet vooral letten op de boodschappen die John Green meegeeft in zijn boeken’

Verder is het verhaal wel vrij kinderlijk geschreven. Bij de vorige verhalen vond ik dit iets minder opvallen, bij dit verhaal merk je het wel degelijk. Aan de andere kant is dat helemaal niet erg. Zolang je op zoek gaat in het boek naar de prachtige wijze waarop John Green alles kan vertellen, zal je genieten van dit boek. De echte John Green fans zullen zeker weten genieten. Ik kan mij voorstellen dat menig lezers het boek misschien wat vinden tegenvallen, daarom is het denk ik ook vooral de kunst om vooral te letten op de boodschappen die Green meegeeft in zijn boeken.
Voor de jongere zal dit een geweldig boek zijn, voor de ouderen naar mijn mening ook. Misschien zullen hier wat verschillen in zitten, maar het is het zeker waard om te lezen. Je racet door het boek heen en voor je het weet is het al weer uit. Kom maar op John Green, ik zit al weer klaar voor je volgende boek!

Cel 7

Titel: Schildpadden tot in het oneindige
Auteur: John Green
Verschenen: 10 oktober 2017
Pagina’s: 303
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 4/5

.

Wij geven 1 exemplaar weg! (gesloten)

Hoe maak je kans? Laat hieronder een reactie achter en vertel waarom jij dit boek zou moeten winnen.
Vul een geldige naam en emailadres in! De winnaar mailen wij na 28 oktober 2017.

Previous Post Next Post

122 Comments

 • Reply Lonneke ten Damme oktober 24, 2017 at 13:57

  JOHN GREEN LOVER HERE!!! Oehh wat leuk dat jullie hem weggeven! Ik zou het boek heel graag willen winnen!

 • Reply fleur oktober 24, 2017 at 14:11

  Ik had het boek ook al 1 dag na dat die uitwas, omdat ze de boeken pas een dag later binnen kregen.

 • Reply Nelly oktober 24, 2017 at 18:16

  Ik ben benieuwd naar die boodschappen van Green

 • Reply Ymkje B. oktober 24, 2017 at 18:20

  Omdat ik toch echt absoluut móet weten waarom dit boek ‘Schildpadden tot in het oneindige’ heet, de enige oplossing daarvoor lijkt me om het te gaan lezen!

 • Reply Corine N oktober 24, 2017 at 19:27

  De omschrijving waar het boek oer gaat fascineerd me enorm. Meisje met dwangstoornis ok. Voortvluchtige miljonair ok. Maar samen in een verhaal, dat maakt me nieuwsgierig!

 • Reply Audrey oktober 24, 2017 at 20:52

  John Green is de auteur die je moet gelezen hebben als je een YA-fan bent. En ik heb nog nooit een boek van hem gelezen. *schaam Ik wil er dus graag eens aan beginnen. Plus, ik wil zo ontzettend graag weten van schildpadden met dit boek te maken hebben! 😉

 • Reply Nancy van Heck oktober 24, 2017 at 21:01

  door de stukje tekst over een voortvluchtige miljardair ben ik al nieuwsgierig geworden want waarom zou iemand die steen rijk is gaan vluchten.

 • Reply Lyn oktober 24, 2017 at 21:54

  Superleuk!! Ik hou van lezen, vooral met dit herfstige weer met een dekentje op de bank en een kop thee of chocolademelk.

 • Reply Vincenzo Dreessen oktober 25, 2017 at 18:15

  Ik wil winnen omdat ik nog nooit een boek van John Green heb gelezen. En ik me er een beetje voor schaam zelfs. Ik heb alleen the fault in our stars geprobeerd maar ik kwam er niet doorheen. Maar ik hoop heel erg dat ik win want dit boek spreekt me erg aan!!!

 • Reply Tiesa oktober 25, 2017 at 18:18

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek en wil hem graag lezen. Ik heb tot nu toe veel genoten van alle John Green boeken en dit boek moet ik dan natuurlijk ook proberen. Ik denk dat ik mezelf heel erg ga herkennen in Aza

 • Reply Rosalie oktober 25, 2017 at 22:57

  Jaa die lijkt me super leuk!?

 • Reply Klaas oktober 26, 2017 at 11:37

  Fijne schrijver! Ik heb zin in dit boek – och, stuur het mij toe!

 • Reply Charlotte Dubbeldam oktober 26, 2017 at 21:13

  Ik heb alle John Green boeken al gelezen en ze waren allemaal even gaaf! Deze mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken dus duimen maar?

 • Reply Jolijn oktober 26, 2017 at 21:15

  Ik ben heel erg benieuwd! Ik maak graag kans (:

 • Reply Marja oktober 26, 2017 at 23:30

  Dit maakt zo nieuwsgierig

 • Reply Sophia Grootjans oktober 27, 2017 at 22:25

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik doe graag mee

 • Reply Dino Neutel oktober 28, 2017 at 14:33

  Ben benieuwd. Ik waag een kansje

 • Reply Lonneke oktober 28, 2017 at 16:18

  SOO EXCITED?? Ik heb nu bijna het hele rijtje gespaard (Alleen nog Let it Snow en schildpadden tot in het oneindige) en kan echt niet wachten tot ik deze lees!

  Je zou John Green op Tumblr eigenlijk ook even op moeten zoeken, echt super grappig ?

 • Reply Daan oktober 28, 2017 at 18:08

  Ik ben gek op de boeken van John Green. Het zijn boeken waarbij ik niet kan stoppen met lezen. Na het lezen van je artikel maak je mij heel nieuwsgierig naar dit boek, welke ik nog niet gelezen heb.

 • Reply Eva oktober 28, 2017 at 22:30

  Het lijkt mij leuk om dit boek te winnen omdat het verhaal mij héél erg aanspreekt en het is altijd leuk om een nieuw genre te proberen en eens John Green te lezen.

 • Reply Astrid oktober 28, 2017 at 23:20

  Graag doe ik mee voor mijn zus, ze is helemaal gek van schildpadden en goede verhalen met een boodschap!

 • Reply Iris november 3, 2017 at 09:11

  Super leuke winatie!!
  Gek op lezen en op schildpadden samen een top boek!!
  Lijkt mij een heerlijk/goed boek!!❤
  En zou graag een recensie willen plaatsen op ons account usbooksstory!

 • 1 3 4 5

  Leave a Reply