Young adult

Scharlakenrode Magie – Cassandra Clare & Wesley Chu

Sara, lid van de Adorable Bookclub, las Scharlakenrode Magie. Een spin-off serie die draait om Magnus Bane en Alec Lightwood die als stelletje op een romantische vakantie gaan, terwijl ze samen het kwaad verslaan. Het klonk Sara als muziek in de oren! Benieuwd hoe zij het vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat Scharlakenrode Magie over?

In deze nieuwe serie van Cassandra Clare volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. Maar als het stelletje in Parijs is beland, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Een sekte die Magnus ooit heeft opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat hier een einde aan komt, en ze zullen elkaar compleet moeten vertrouwen om dat voor elkaar te krijgen.

Het verhaal begint in de stad van de liefde: Parijs. Heksenmeester Magnus Bane en schaduwjager Alec Lightwood gaan voor het eerst samen op een romantische vakantie. Helaas valt deze al snel in duigen door Magnus zijn donkere verleden. Het blijkt namelijk dat de heksenmeester jaren geleden een sekte, genaamd de Scharlaken Hand, heeft opgericht. Vrij recent heeft deze sekte onschuldige benedelingen vermoord en Magnus wordt aangewezen als de boosdoener. Alleen het probleem is dat Magnus zelf helemaal niets van de oprichting van deze sekte afweet en dat hij helemaal niets te maken heeft met de kwaadaardige moorden. Het is aan hem en Alec om erachter te komen wie er dan wel verantwoordelijk voor is, om Magnus zijn onschuld te bewijzen. En om de sekte uit te schakelen voordat ze nog meer schade kunnen aanrichten. Maar hoe kunnen ze een groot kwaad verslaan en ondertussen een romantische vakantie in stand houden?

‘De liefde die Alec en Magnus voor elkaar hebben, vind ik zo puur en lief’

Mijn favoriete karakters van de Kronieken van de Onderwereld zijn toch wel echt Magnus en Alec. Dus dat dit boek volledig draait om deze twee personen als stelletje maakte me laaiend enthousiast. De liefde die Alec en Magnus voor elkaar hebben, vind ik zo puur en lief. Het verhaal zit ook boordevol actie en romantische scenes, zoals je van Cassandra Clare gewend bent. In het begin vond ik het wel een beetje traag op gang komen, maar dat werd goedgemaakt door Magnus zijn gevoel voor humor en stijl. Verder vond ik de schrijfstijlen van Cassandra en medeauteur Wesley Chu heel fijn en vlot samen. Ik heb er ook geen verschil in gemerkt, dus dat vond ik persoonlijk heel erg prettig. Een beetje kennis over de boeken uit de Kronieken van de Onderwereld is wel belangrijk, wil je alles in dit verhaal helemaal snappen. Zo worden er ook veel karakters uit de originele serie benoemd. Het spannende einde deed me verlangen naar meer. Dus kom maar op met dat tweede deel!

Wintereiland

Titel: Scharlakenrode Magie (Vloeken uit het verleden #1)
Auteur: Cassandra Clare
Verschenen: 25 oktober 2019
Pagina’s: 352
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.