Schaduw van de Vos
Adorable Bookclub,  Young adult

Schaduw van de vos – Julie Kagawa

Lejanne, van de Adorable Bookclub, las het boek Schaduw van de vos: het nieuwst boek van Julie Kagawa. Benieuwd of het boek het lezen waard is? In deze recensie lees je het.

Waar gaat Schaduw van de vos over?

Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Yumeko is een kitsune, dat betekent dat ze half mens is en half vos. Niemand weet dat ze dit geheim meedraagt behalve de monniken die haar hebben opgevoed in de Tempel van de Fluisterwind. Als de tempel wordt aangevallen door demonen krijgt Yumeko een hele belangrijke rol die ze moet beschermen. Met deze rol kan een draak opgeroepen worden. Yumeko moet deze rol naar een andere tempel brengen om deze dan zo veilig te stellen. Aan het begin van haar reis komt ze Tatsumi tegen, hij is een sterke krijger en is uit op de rol. Yumeko verteld niet dat zij de rol heeft en vraagt aan Tatsumi of hij met haar mee wilt reizen, als bescherming en reisgezelschap. Als dat maar goed gaat….

Ik vond Schaduw van de vos een van de leukste boeken die ik tot nu toe heb gelezen. In het begin kwam ik er een beetje lastig in omdat er veel Japanse termen worden gebruikt die in het verhaal zelf niet altijd verder worden uitgelegd. Na een hoofdstuk kwam ik er al achter dat Julie Kagawa een woordenlijst aan het einde van het boek heeft toegevoegd en daardoor kwam zo in het verhaal. Als je de betekenis van de Japanse woorden weet kan je je heel goed in het verhaal verplaatsen en dit maakt het heel spannend. De mythes, legendes en demonen die worden aangehaald in dit boek zijn ontzettend goed beschreven. Je kan alles heel makkelijk visualiseren. Het verhaal speelt zich af in Japan en je kan je ontzettend goed voorstellen hoe het landschap, de tempels en de bossen eruit zien.

‘Geen enkel hoofdstuk in Schaduw van de vos is saai en zit vol actie!’

De personages zijn ontzettend goed uitgewerkt. Je leest dit boek vanuit twee personages. Het ene hoofdstuk is geschreven door de ogen van Yumeko en het andere hoofdstuk door de ogen van Tatsumi. Dit maakt het lezen van het verhaal erg interessant omdat je de interactie tussen deze twee personen goed kan begrijpen. Je krijgt ook van beide personages de gedachten te weten en dit vond ik erg leuk. Je kan je in ieder personage of figuur in het boek goed verplaatsen omdat Julie Kagawa ze ontzettend gedetailleerd heeft beschreven. De emoties in dit boek zijn heel duidelijk beschreven en zo kan je je als lezer heel goed verplaatsen in het verhaal en de gebeurtenissen.

Ik zou iedereen dit boek aanraden! Er zit ontzettend veel actie in en geen een hoofdstuk is saai. Ik ben heel nieuwsgierig naar het vervolg van dit verhaal.

Meer recensies lezen van de boeken van Julie Kagawa? Klik dan hier.

Schaduw van de vos

Titel: Schaduw van de vos
Auteur: Julie Kagawa
Verschenen: oktober 2018
Pagina’s: 416
Uitgever: HarperCollins

bol-button

Rating: 5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.