Boeken,  Thriller

Schaduw van de nacht – Tess Gerritsen

Ik luisterde onlangs het boek Schaduw van de nacht van Tess Gerritsen op Spotify. Ik merkte dat even geen zin had in podcasts of muziek in mijn oren tijdens mijn dagelijkse wandeling, dus ik besloot weer eens een boek te luisteren. Ik scrolde wat op Spotify en toen zag ik dat Schaduw van de nacht van Tess Gerritsen daar te beluisteren is. Hier lees je de recensie.

Waar gaat Schaduw van de nacht over?

Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie’s Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak. Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheim houden voor buitenstaander: iedere vrouw die het huis bewoont heeft er ook is komen te overlijden. Is de geest van kapitein Brodie ervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige? Iemand die steeds dichter in de buurt van Ava komt…

Schaduw van de nacht wordt voorgelezen door Isabel Commandeur, die een prettige voorleesstem heeft. Ik kon er heel goed naar luisteren!

Ik had nog nooit eerder een boek van Tess Gerritsen ‘gelezen’, dus daar was ik erg nieuwsgierig naar. Toen ik het omslag las, leek Schaduw van de nacht mij een spannende thriller. Ook toen ik de eerste hoofdstukken van het boek luisterde, zat ik er lekker in. Het luistert lekker weg;  simpel taalgebruik, korte zinnen. Hoofdpersonage Ava is kookboekenschrijfster en werkt aan haar nieuwe boek in het oude huis Brodie’s Watch. Je weet dat ze op de vlucht is voor iets wat er is gebeurd in haar woonplaats Boston. Al snel voelt Ava dat er is niet in orde is in het huis. Het verhaal gaat rond dat de geest van kapitein Brodie er nog rondwaart.

‘Schaduw van de nacht begint veelbelovend en er wordt een spannende sfeer weggezet’

Het begint allemaal veelbelovend.  Er wordt zeker een spannende sfeer weggezet. En je weet steeds niet waarom Ava plots uit Boston is vertrokken en waarom ze geen contact meer heeft met haar zus. Die verhaallijn wordt goed opgebouwd. Maar zodra Ava seks heeft met de geest Brodie, wordt het me allemaal wat te ongeloofwaardig. Nee. Dat is niks voor mij. Bovendien hebben deze scènes, waar er best veel van zijn, eigenlijk niet echt toegevoegde waarde, naar mijn mening dan. Aan het eind van het verhaal zat toch nog wel een semi onverwachte plottwist. Ik had hem al wel door – dat was jammer – maar dit was een goede poging om het boek nog te redden.

Ik heb even wat research gedaan, en dit is het eerste boek van Gerritsen waar ze een uitstapje maakt naar de dit soort thriller. Misschien had ze dat beter niet kunnen doen, want erg succesvol vond ik het niet. Ik kan het natuurlijk niet met haar andere boeken vergelijken: dit was mijn eerste ervaring met Gerritsen, maar ik weet niet of ik snel geneigd ben om nog een boek van haar te lezen nu.

Ik ben heel benieuwd of jij dit boek hebt gelezen (en eventueel ook andere boeken van Tess Gerritsen) en wat jij van Schaduw van de nacht vond. Laat het zeker even weten!

schaduw van de nacht

Titel: Schaduw van de nacht
Auteur: Tess Gerritsen
Verschenen: oktober 2019
Pagina’s: 288
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 2,5/5

Ben je benieuwd naar nog meer luisterboeken op Spotify? Lees dan dit artikel!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *