Schaduw
Boeken,  Boekrecensies

Schaduw (De zeven zussen #3) – Lucinda Riley

Deel 3 van De zeven zussen: Schaduw. De populaire boekenreeks is geschreven door Lucinda Riley en na het lezen van de eerste twee delen, was ik super enthousiast.

Waar gaat Schaduw over?

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Schaduw

Titel: Schaduw
Auteur: Lucinda Riley
Verschenen: 23 april 2018
Pagina’s: 576
Uitgever: Xander uitgevers

bol-button

 

 

Recensie van Schaduw, deel 3 van De zeven zussen

Ieder boek van De zeven zussen gaat weer over een andere zus en deze keer volg je Star. Star leeft letterlijk in de schaduw van haar zus CeCe: ze zijn vrijwel tegelijkertijd geadopteerd en daardoor ook volledig samen opgegroeid. CeCe regelt alles voor Star en Star heeft daardoor ook geen mening. Het is tijd voor haar om zich los te trekken van haar zus en dat is waar dit boek over gaat. In de eerste twee boeken komt Star zo nu en dan voor, maar doordat ze altijd met CeCe is heb je het idee dat ze geen eigen identiteit heeft.

Klik hier om Schaduw te bestellen bij Bol.com!

Schaduw speelt zich af in Engeland: zowel in het heden als het verleden. Star ontdekt, door Pa Salt’s aanwijzingen, over Flore MacNichol – een vrouw die zo’n 100 jaar geleden leefde op het platteland en later in haar leven naar Londen trok. Star volgt het verhaal van Flore MacNichol en komt achter allerlei geheimen over Flore en haar familie, maar ook over Star haar familie. Natuurlijk wil ik niet teveel loslaten, maar ik vond het verhaal van Star heel inspirerend: je leert haar echt goed kennen, de echte Star, en het zorgde ervoor dat ik veel meer empathie voor haar kreeg.

De reden dat ik zo’n liefhebber van de serie ben geworden, is het feit dat ieder verhaal heel goed in elkaar steekt. Iedere keer als ik een boek heb dichtgeslagen dan denk ik: dit was toch echt een verhaal dat ik mensen kan aanraden. Alle historische verhalen, samen met de hedendaagse verhalen, komen als puzzelstukjes samen. Je merkt gewoon dat Lucinda Riley ontzettend veel onderzoek heeft gedaan. Het had zomaar een waargebeurd verhaal kunnen zijn, als je het mij vraagt. Ik heb nu al zin in deel 4!

De zeven zussen deel 3 samenvatting

Heb jij De zeven zussen deel 3 al gelezen maar ben je op zoek naar een samenvatting, omdat je bijvoorbeeld deel 4 wil gaan lezen? Hieronder lees je de samenvatting. Let op: heb je het boek nog niet gelezen? Sla dit stuk dan over, want het bevat spoilers!

In De Zeven Zussen deel 3, genaamd Schaduw, reist Star D’Aplièse naar Schotland om haar familiegeschiedenis te onderzoeken. Hier ontmoet ze Mouse, een bijzondere man die haar helpt bij het ontdekken van haar verleden. Gaandeweg ontstaat er een romantische relatie tussen Star en Mouse.

Star ontdekt dat haar biologische moeder een bekende Schotse zangeres was in de jaren ’70. Ook leert ze meer over haar afkomst en ontdekt ze dat haar verleden anders is dan ze had gedacht. Ondertussen worstelt ze met haar relatie met haar zus CeCe, met wie ze altijd samen is geweest. Ze beseft dat ze zichzelf moet leren kennen en haar eigen weg moet vinden.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *