Boekrecensies,  Young adult

Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

Scarlet

Eindelijk is-ie er: deel twee van The Lunar Chronicles. Scarlet. Yara las het boek een tijdje geleden en in deze recensie lees je meer erover en wat ze er van vond. Was het net zo goed als Cinder? Je leest het hier!

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van het vervolg op Cinder. Was het net zo’n boek als Cinder? Zou het draaien om Cinder, of toch meer om Scarlet? Het bleek een mengelmoes te zijn: je las wat er verder gebeurde met Cinder en Scarlet werd aan je geïntroduceerd. Thank god! Ik had er wel wat moeite mee, omdat het verhaal met Scarlet begon. Ik wilde juist weten hoe het met Cinder ging. Ging het goed? Ging ze het overleven?

Ik hoefde niet lang na te denken welk sprookje centraal stond in dit boek. Het omslag verraad het ook wel een beetje: dit draait natuurlijk om namelijk niemand minder dan Roodkapje. Zoals eerder benoemd wordt Scarlet geïntroduceerd en leer je haar goed kennen. Haar geschiedenis, en wat haar bezighoudt. Toch merkte ik dat ik het vrij lastig vond dat er twee verschillende verhalen werden verteld. Ik vond het dan ook wel erg lang duren voordat de verhalen samen kwamen. Ik wilde dat dit veel eerder gebeurde!

“The Lunar Chronicles hebben me in mijn greep!”

Ondanks dat ik wat moeite had met inkomen en de samenkomst van Cinder en Scarlet (wat mij betreft) te lang duurde, heb ik weer enorm genoten van het boek. Marissa Meyer is geweldig en ze weet als geen ander je in spanning te houden waardoor je wilt doorlezen. Ik vind het een geweldig boek, een goede opvolger op Cinder. The Lunar Chronicles hebben me in mijn greep. Ik wil meer lezen, veel meer. Daarom heb ik deel drie en deel vier onlangs gekocht, en ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Hoe zal de serie eindigen? Ik kan niet wachten om erachter te komen!

Scarlet (The Lunar Chronicles #2)

Titel: Scarlet (The Lunar Chronicles #2)
Auteur: Marissa Meyer
Verschenen: februari 2017
Pagina’s: 424
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 4,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.