Samenvatting De zeven zussen serie van Lucinda Riley
Boeken

Samenvatting De zeven zussen serie van Lucinda Riley

De Zeven Zussen-serie van de Britse auteur Lucinda Riley is een populaire reeks boeken die wereldwijd gelezen wordt. In deze serie volgen we zeven geadopteerde zussen die na het overlijden van hun adoptievader op zoek gaan naar hun afkomst. Elk boek staat centraal rondom een van de zussen en vertelt het verhaal van haar zoektocht naar haar biologische familie en persoonlijke ontwikkeling. In dit artikel vind je een samenvatting van elk boek in de serie, inclusief het laatste deel: Atlas: het verhaal van Pa Salt.

Laatste update: januari 2024

Samenvatting De zeven zussen serie van Lucinda Riley

Hieronder staat per boek een samenvatting van De zeven zussen. Let op: hier staan spoilers in. Dat betekent dat, als je het boek nog niet hebt gelezen, meteen weet waar het over gaat.

Samenvatting De zeven zussen (deel 1)

In De Zeven Zussen deel 1 van Lucinda Riley wordt het verhaal verteld van Maia, een van de zeven geadopteerde zussen die na de dood van hun adoptievader, de miljardair Pa Salt, elk op zoek gaat naar haar roots. Maia, de oudste zus, krijgt van Pa Salt een aanwijzing die haar naar Rio de Janeiro leidt, waar ze ontdekt dat ze afstamt van een rijke familie uit Brazilië. Ze ontmoet daar de aantrekkelijke Charlie en wordt verliefd op hem, maar ontdekt ook dat haar biologische familie een tragische geschiedenis heeft.

Het boek is een meeslepende mix van hedendaagse fictie en historische feiten, waarin het leven van Maia en haar voorouders op boeiende wijze wordt verteld. Riley schrijft met veel detail en sfeer, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan inleven in de personages en de omgeving. Het boek is een aanrader voor liefhebbers van historische romans en familiedrama’s, en zal zeker de interesse wekken voor de verdere avonturen van de andere zussen.

Klik hier om De zeven zussen (deel 1) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting De zeven zussen: Storm (deel 2)

In De Zeven Zussen deel 2 van Lucinda Riley volgen we Ally, de tweede geadopteerde zus, op haar zoektocht naar haar afkomst. Ze reist naar Noorwegen, waar ze ontdekt dat ze afstamt van de beroemde componist Edvard Grieg. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de knappe en mysterieuze zeiler Theo, die haar helpt bij het vinden van haar roots.

Terwijl Ally steeds meer te weten komt over haar familiegeschiedenis en zich ontwikkelt als persoon, groeien zij en Theo steeds dichter naar elkaar toe. Hun relatie wordt ruw onderbroken wanneer Theo verongelukt bij een zeilwedstrijd, maar Ally blijkt aan het eind van het boek zwanger te zijn van hem. Ze blijft achter met vragen over hun relatie en over Theo’s verleden, en moet nu ook leren omgaan met het aanstaande moederschap. Bovendien ontdekt ze dat ze een tweelingbroer heeft, die ze nog nooit eerder heeft ontmoet.

Klik hier om De zeven zussen: Storm (deel 2) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting De zeven zussen: Schaduw (deel 3)

In De Zeven Zussen deel 3, genaamd Schaduw, reist Star D’Aplièse naar Schotland om haar familiegeschiedenis te onderzoeken. Hier ontmoet ze Mouse, een bijzondere man die haar helpt bij het ontdekken van haar verleden. Gaandeweg ontstaat er een romantische relatie tussen Star en Mouse.

Star ontdekt dat haar biologische moeder een bekende Schotse zangeres was in de jaren ’70. Ook leert ze meer over haar afkomst en ontdekt ze dat haar verleden anders is dan ze had gedacht. Ondertussen worstelt ze met haar relatie met haar zus CeCe, met wie ze altijd samen is geweest. Ze beseft dat ze zichzelf moet leren kennen en haar eigen weg moet vinden.

Klik hier om De zeven zussen: Schaduw (deel 3) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting: de Zeven Zussen: Parel (deel 4)

In De zeven zussen deel 4 verlaat CeCe Londen na de dood van haar vader om haar verleden te ontrafelen. Ze heeft alleen een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde als aanwijzingen. Ze reist naar het Thaise Krabi en vervolgens naar de ruwe vlaktes van Australië op zoek naar haar roots en haar eigen identiteit. CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde en nu haar zusje Star een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen. Zal CeCe in de wildernis van Australië eindelijk haar geluk vinden en ontdekken waar ze echt thuishoort?

Klik hier om De zeven zussen: Parel (deel 4) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting: De zeven zussen: Maan (deel 5)

In De Zeven Zussen deel 5 volgen we Tiggy D’Aplièse, die na de dood van haar vader haar hart volgt en naar Schotland vertrekt om te werken met dieren op het landgoed van Charlie Kinnaird. Daar leert ze de oude gitano Chilly kennen die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en haar naar Granada stuurt om het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Tiggy ontrafelt daar langzaam haar exotische maar gecompliceerde verleden en krijgt de kans om haar eigen gave verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, moet ze beslissen of ze in Granada blijft of teruggaat naar Kinnaird.

Klik hier om De zeven zussen: Maan (deel 5) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting: De zeven zussen: Zon (deel 6)

In De Zeven Zussen deel 6, genaamd Zon, volgen we het verhaal van Electra. Hoewel ze alles lijkt te hebben wat haar hartje begeert, gaat ze gebukt onder haar problemen en zoekt ze haar toevlucht in drank en drugs. Als ze een mysterieuze brief ontvangt die haar verleden onthult, besluit Electra om af te reizen naar Kenia om haar wortels te vinden. Daar ontmoet ze de intrigerende en knappe Masai-krijger, en begint haar zoektocht naar haar afkomst en identiteit. Onderweg ontdekt ze niet alleen meer over haar familiegeschiedenis, maar ook over zichzelf en haar eigen kracht. Zal Electra antwoorden vinden op haar vragen en de innerlijke rust vinden die ze zo hard nodig heeft? Zon is het zesde deel in de spannende en aangrijpende reeks De Zeven Zussen, die gaat over liefde, verlies en de zoektocht naar je ware identiteit.

Klik hier om De zeven zussen: Zon (deel 6) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting: De zeven zussen: De zevende zus (deel 7)

In De zevende zus, het zevende en laatste deel van de Zeven zussen-serie, gaan de zussen op zoek naar de mysterieuze zevende zus. Met slechts twee aanwijzingen beginnen ze hun zoektocht: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, begint haar onderzoek. De zussen reizen de hele wereld over om haar te vinden, maar lijken steeds een stap achter te lopen. De zoektocht voert hen door Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland en de zussen lijken altijd net een stap achter te lopen om de zevende zus te vinden. De zussen ontdekken steeds meer over hun verleden en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Maar zullen ze de zevende zus op tijd vinden en kunnen ze de puzzelstukjes van hun verleden bij elkaar brengen?

Klik hier om De zeven zussen: De zevende zus (deel 7) te bestellen bij Bol.com.

Samenvatting: De zeven zussen: Atlas (deel 8)

Ben je benieuwd naar het laatste deel in de serie? Hieronder staat De zeven zussen deel 8 samenvatting.

Atlas: het verhaal van Pa Salt draait om de mysterieuze vader van de zussen, Pa Salt, wiens eigen levensverhaal centraal staat. Het verhaal begint in Siberië in 1925 en het boek neemt je als lezer mee op een reis door de tijd en over de wereld, van Schotland tot Zuid-Amerika. Het onthult het verleden van Pa Salt, zijn avonturen en de geheimen die hij met zich meedraagt. Tijdens deze ontdekkingsreis leer je als lezer meer over de oorsprong van de zussen en de ingewikkelde geschiedenis van hun vader.

Het boek weeft waargebeurde historische feiten en fictie op meeslepende wijze samen en biedt inzicht in de personages en gebeurtenissen die de serie hebben gevormd. Het boek is geschreven door Harry Whittaker, de zoon van Lucinda Riley, die het boek als ode aan zijn moeder heeft afgemaakt.

Klik hier om De zeven zussen: Atlas (deel 8) te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *