Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

De Royals: Verleiding (The Royals #1) – Erin Watt


Een boek met een mysterieuze en zeer boeiende familie… Daar werd ik natuurlijk meteen enorm nieuwsgierig naar. Niet zo lang geleden lag het boek De Royals: Verleiding bij mij op de deurmat en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind.

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Ella is een overlever. Haar moeder is pasgeleden overleden en nu staat ze er helemaal alleen voor. Maar omdat ze minderjarig is moet ze oppassen dat de kinderbescherming er niet achter komt dat ze alleen is. Dus vervalst ze handtekeningen van haar moeder, huurt ze een vies, schimmelig appartement waarbij ze contant mag afrekenen, en om aan geld te komen werk ze als stripteasedanseres. Ze weet maar net rond te komen door dit alles te doen, tot dat de mysterieuze Callum Royal op haar school verschijnt. Hij beweert haar enige voogd te zijn, omdat haar vader ook overleden is. Haar vader, van wie ze nooit iets wist omdat hij haar nooit heeft ontmoet. Ze moet niets van Callum hebben, maar wanneer hij haar een aanbod doet, besluit ze toch mee te gaan naar zijn landgoed. En dan blijkt dat Callum wel héél veel geld bezit. Maar op het landgoed is ze niet de enige inwoner, de vijf zoons van Callum wonen er ook. En zij zijn onuitstaanbaar. Ze doen er alles aan het Ella zo moeilijk mogelijk te maken. Gaat ze het ooit uithouden met deze vijf broers?

Al vanaf de eerste bladzijde had dit boek mij te pakken. Het is een vrij dik boek, maar bevat korte hoofdstukken waardoor je heel snel kunt doorlezen. Ella lijkt in het boek veel ouder dan 17 omdat ze al zoveel heeft meegemaakt in haar leven. Ze is een echte overlever en doet er alles aan om rond te komen. Ik vind de schrijfstijl van Erin Watt echt heel prettig. Ze kan bepaalde situaties tot in het detail beschrijven, waardoor je echt precies een beeld kunt vormen in je hoofd. Dat vind ik altijd heel knap als dat gebeurt. De vijf broers zijn ontzettend mysterieus en daarmee erg aantrekkelijk. Je wilt meer over ze weten en vooral weten waarom ze zich zo gedragen.

‘Het boek leest écht als een trein. Ik kon het boek niet meer wegleggen.’

Het boek wordt neergezet als Young Adult, maar ik moet zeggen dat het toch ook wel ingrediënten heeft voor een New Adult. Seks speelt een grote rol in dit boek, daarom vond ik het meer neigen naar een ander genre. Maar het is niet het hoofdingrediënt en de hoeveelheid seks vond ik niet storend in dit verhaal, maar het juist versterken. De Royals: Verleiding is een mysterieus en spannend verhaal vol met liefde en haat. De familie kent haar geheimen en als lezer wil je niets liever dan alles tot op de bodem uitzoeken. Het boek werkt mooi tot het eind toe en even dacht ik dat dit eerste deel zonder cliffhanger zou eindigen. Maar wanneer je eenmaal bij het laatste hoofdstuk bent aangebroken, gebeurt er iets wat je totaal niet ziet aankomen. Het perfecte opzetje voor een hele erge cliffhanger. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik deel twee hoe dan ook moet lezen!

Verleiding

Titel: Verleiding (The Royals #1)
Auteur: Erin Watt
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 352
Uitgever: De Fontein
Originele titel: Paper Princess

bol-button

Rating: 5/5

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *