Boekrecensies,  Feelgood

Rosies reizende theewinkel – Rebecca Raisin

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke feel good roman? Dan is Rosies reizende theewinkel van Rebecca Raisin misschien wel iets voor jou! Hier lees je de recensie van Rosies reizende theewinkel.

Waar gaat Rosies reizende theewinkel over?

Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld.

Tot ze op een dag thuiskomt, haar man met een ingepakte weekendtas aantreft en te horen krijgt dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft ze dat deze aanschaf haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken.

Rosie staat op het punt de reis van haar leven te maken, zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch?

Ik ben altijd wel in voor een fijne feel good roman. Toen ik de achterflap van Rosies reizende theewinkel las, wist ik dat dit een leuk avontuur ging worden. Wanneer Rosies relatie op de klippen loopt, neemt ze een drastisch besluit. Spontaan koopt ze een oude camper, die ze omtovert tot een theewinkel op wielen. Ze laat de drukke stad achter zich, om van festival naar festival te hoppen in haar campertje ‘Poppy’. Al snel leert ze Aria kennen, die ook een huisje op wielen heeft. Waar Rosie thee en zoete lekkernijen verkoopt, is Aria’s camper een boekenwinkel op wielen. De twee slaan de handen in één en bedenken een nieuw concept om samen festival mee af te gaan. Op een van de festivals ontmoet ze Max, die in alles een tegenpool van haar lijkt te zijn. En dan is er ook nog die lieve, zachte Oliver, die ze heeft ontmoet op een online reisforum. Tijdens haar reis komt ze veel nieuwe mensen tegen, leert ze zichzelf steeds beter kennen en wordt ze misschien wel opnieuw verliefd.

‘Ga samen met Rosie op reis in haar felroze camper’

Rosie heeft het liefst alles tot in de detail geregeld. Wanneer ze zich op reis moet overgeven aan de spontane dingen die er gebeuren en ze erachter komt dat niet altijd alles op rolletjes kan lopen, moet ze daarmee leren omgaan. En dat gaat niet altijd even soepel. Wat ik erg leuk vind aan dit boek, is dat je mét Rosie op reis gaat, maar tegelijkertijd ook haar reis naar het opnieuw uitvinden van haarzelf meekrijgt. Rosie gaat een enorme ontwikkeling door in het boek, wat voor veel mensen herkenbaar kan zijn die in een soortgelijke situatie hebben gezeten. Dat in combinatie met de avontuurlijke en ondernemende setting van het boek, maakt het een heerlijke feel good roman. Een tikkeltje voorspelbaar – alhoewel het einde nog een flinke plottwist heeft – maar daardoor juist ook heerlijk om ‘snel’ tussendoor te lezen.

Pluspunten: 
+ Leest als een trein
+ Alsof je zelf op reis bent
+ Origineel onderwerp

Minpunten: 
– Tikkeltje voorspelbaar

Bestel dit boek bij Bol.com.

box

Titel: Rosies reizende theewinkel
Auteur: Rebecca Raisin
Verschenen: juli 2023
Pagina’s: 288
Uitgeverij: Harper Collins

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *