Boekrecensies,  Roman

Vijftig tinten vrij (Vijftig tinten grijs #3) – E.L James

Vijftig tinten vrij Titel: Vijftig tinten vrij
Auteur: E.L James
Verschenen: Juni 2012
Pagina’s: 606
Uitgever: Prometheus

Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.
Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.
Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana’s zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken. Vijftig tinten vrij is het slotdeel van de Vijftig tinten-trilogie.

Mening  over Vijftig tinten vrij

Ik zei het al eerder, ondanks dit vreselijk aparte verhaal ben ik toch deel drie en daarmee het laatste deel gaan lezen. Ik zal eerlijk zijn, ik ben blij dat ik deze serie heb gelezen. Wat was dit apart zeg! In deel drie komen de seksscenes gelukkig nog minder voor dan in deel twee. En wederom sla ik deze vrijwel over omdat ze gewoon niet meer boeiend zijn. Er gebeurt altijd hetzelfde in. Naast deze stukjes werd de spanning steeds opgebouwd. Er gebeuren dingen die een klein beetje te verwachten zijn, maar het is dan ook geen thriller. Toch blijft het spannend en wil je doorlezen wat er allemaal gaat gebeuren. Of het huwelijk van Christian en Ana daadwerkelijk stuk gaat lopen, of dat ze het met een goed einde toch nog kunnen redden. Het boek leest ontzettend lekker door. De schrijfstijl is super simpel en je hoeft vrijwel niet na te denken bij dit boek.

Mening Yara:
Het leven van Christian & Ana staat op zijn kop door een rare gebeurtenis, die mij doet denken aan een scene uit de boekenreeks van Twilight. Ik merkte in dit boek ineens dat het boek gebaseerd op Twilight was. De erotische scenes beginnen in deel 3 een beetje te vervelen. Toch blijf je nieuwsgierig en wil je doorlezen. Het is jammer dat een spannende gebeurtenis zo kort beschreven wordt, met een snelle ontknoping. Het zou leuker zijn als de ontknopingen wat langer op zich lieten wachten waardoor ook de spanning meer oploopt. Het laatste hoofdstuk vind ik ook erg leuk, vooral omdat het dan vanuit het perspectief van Christian wordt verteld.
Het is een vermakelijke trilogie, maar er wordt teveel herhaald. Of ik het opnieuw zou lezen? Ja! Omdat het zo makkelijk wegleest. Je hoeft niet na te denken.

Meer recensies lezen van de boeken van E.L. James? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *