Boekrecensies,  Roman

Spotlight – Joyce Spijker

Spotlight - Joyce Spijker Titel: Spotlight
Auteur: Joyce Spijker
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 360
Uitgever: Boekerij

Het leven van model en glamour girl Kim de Kleijne gaat over rozen. Ze heeft een nieuwe liefde, krijgt haar eerste hoofdrol in een grote Nederlandse speelfilm en niets lijkt een gedroomde carrière als actrice in de weg te staan. Toch heeft het succes een onverwachte keerzijde: hoe bekender ze wordt, hoe meer haar privéleven haar door de vingers glipt. Intussen hoopt de gearriveerde actrice Nora Binnendijck op een comeback. Haar gloriedagen zijn voorbij en ze zit werkloos en eenzaam in een Gooise villa die ze eigenlijk niet meer kan betalen. Gedreven door wanhoop zet Nora alles op alles om nog een keer te schitteren en haar carrière nieuw leven in te blazen. Maar de spotlights zijn inmiddels op Kim gericht..

Mening over Spotlight

Nora Binnendijck is een actrice van begin vijftig en heeft haar beste jaren achter de rug. Vroeger een succesvolle actrice, dezer dagen moet ze concurreren met jonge en mooie actrices zoals Kim de Kleijne. Nora lijkt heel rijk (rijdt een dikke Porsche en woont in een grote villa in het Gooi), maar eigenlijk heeft ze geen cent te makken. Ze krijgt het voor elkaar om een rolletje te krijgen in een veelbelovende film: Spotlight. Ze speelt daar de moeder van Kim, de hoofdrolspeelster. Nora heeft het echter niet zo op Kim..

Spotlight leest lekker door en dat vind ik belangrijk bij een boek. Als het niet vlot geschreven is, haak ik gauw af. De hoofdstukken ‘Kim’ en ‘Nora’ worden afgewisseld en hierdoor leer je de hoofdpersonen ook goed kennen. Af en toe is het boek wat chaotisch: Spijker wil teveel vertellen heb ik het idee. Spotlight is een spannend boek en zet zeker aan tot verder lezen. Het boek bevat spanning, sensatie en een vleugje erotiek. Wat mij betreft een goede mix voor een fijne roman.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Joyce Spijker.

Rating: 3/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *