Boekrecensies,  Roman

Op zoek naar jou (Op zoek naar de ware #1) – Jennifer Probst

Op zoek naar jouTitel: Op zoek naar jou
Auteur: Jennifer Probst
Verschenen: maart 2014
Pagina’s: 348
Uitgever: Boekerij
Originele titel: Searching for Someday

Kate gelooft helemaal niet meer in de liefde. Althans, voor zichzelf. Wel bezit ze een uniek talent om aan te voelen of er een vonk kan overslaan tussen ánderen. Met haar twee beste vriendinnen start ze een matchmakingbedrijfje, Kinnection, om mensen te helpen hun ware liefde te vinden.
Als de aantrekkelijke Slade hun zaak binnenstormt en hen beschuldigt van oplichting en het verkopen van gebakken lucht, is Kate vastbesloten zich niet te laten kennen. Om Kinnection te ontmaskeren geeft Slade haar opdracht om voor hem de ware te vinden. Dat zal haar toch niet lukken, denkt hij…

Mening over Op zoek naar jou

Op zoek naar de ware is de nieuwe serie van Jennifer Probst. De serie is heel goed apart te lezen, maar veel leuker als je eerst haar vorige serie, Getrouwd met een miljonair, hebt gelezen. Elk deel gaat weer over een andere vrouw, die op zoek is naar de liefde. Misschien lijkt het wat afgezaagd, élk boek weer hetzelfde? Ja! En wat het leuke is eraan, het verveelt niet. Jennifer Probst schrijft zo knap, zo leuk en vooral origineel dat elk boek weer heerlijk is om te lezen.
Kate is een ontzettend lieve vrouw, ik ben echt gesteld geraakt op haar naarmate ik vorderde in het boek. Slade daarentegen had ik wisselende gevoelens voor. Het ene moment vond ik het heerlijk om vanuit zijn perspectief te lezen, het volgende moment kon ik hem maar niet uitstaan op de manier waarop hij reageert op bepaalde dingen. Natuurlijk gebeuren er dan weer genoeg dingen waardoor je stiekem net zo veel van Slade gaat houden als van Kate, op het einde.
De schrijfstijl van Jennifer Probst is ontzettend fijn. Haar boeken zijn niet zo heel dik en vooral erg fijn om tussendoor te lezen. Daarnaast zijn haar boeken gewoon verslavend. Heb je het ene deel uit, dan wil je meteen in het volgende deel beginnen. Puur omdat haar boeken zo fijn zijn om te lezen. Je vliegt door de bladzijdes heen en voor je het weet heb je het boek al weer uit.
Het boek is voorspelbaar, natuurlijk met zo’n verhaal. Toch weet ze er altijd bepaalde aspecten aan toe te voegen waardoor het voorspelbare verhaal een origineel tintje krijgt.
Doordat de boeken toch romantiek en seks bevatten kan het zijn dat dat afschrikt voor sommige lezers. Ik kan in ieder geval zeggen dat deze boeken in geen enkel opzichte op 50 tinten lijken (waar de meeste dus bang voor zijn)!

Op zoek naar jou is echt een enorme aanrader. Het boek leest snel, is leuk en heeft een origineel tintje. Heel goed apart van de andere serie te lezen, maar leuker om als tweede serie te lezen.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Jennifer Probst.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *