Boekrecensies,  Roman

Op zoek naar het onmogelijke (op zoek naar de ware #2) – Jennifer Probst

Op zoek naar het onmogelijkeTitel: Op zoek naar het onmogelijke
Auteur: Jennifer Probst
Verschenen: 15 mei 2014
Pagina’s: 344
Uitgever: Boekerij
Originele titel: Searching for Perfect

De knappe, volslanke Kennedy, directeur van matchmakingbureau Kinnections, lijkt op alle fronten een succesvolle vrouw. Maar onder dat masker van zelfvertrouwen gaat een onzeker meisje schuil dat niemand dichtbij laat komen. En al helemaal geen mannen. Nate Dunkle is een verlegen wetenschapper die tot nu toe weinig succes heeft gehad in de liefde. Kennedy weet zeker dat ze hem kan helpen, maar terwijl ze voor hem aan de slag gaat, raakt ze ongemerkt meer van hem gecharmeerd dan ze had kunnen denken. Durft ze haar hart te volgen, of blijft ze toekijken hoe Nate de ware liefde vindt – bij iemand anders?

Mening over Op zoek naar het onmogelijke

Heerlijk, een romantisch boek van Jennifer Probst. Vol met liefde, romantiek, lust en seks. Daarnaast weet ze ook nog eens een dosis humor erin te stoppen.

Dit deel gaat over Kennedy. Kennedy is op het eerste gezicht een typisch meisje, meisje. Zo’n meisje waar ik eigenlijk een klein beetje een hekel aan heb, ook al ken je haar nog niet. Toch heeft Kennedy een enorm masker op. Hoe verder je het boek in gaat, hoe meer je over Kennedy te weten komt en hoe zij daadwerkelijk in elkaar zit. Je komt erachter dat ze zo’n meisje is met een bepaalde reden, een goede reden eigenlijk.

Dan is er nog Nate. De meest perfecte übernerd allertijde. Zelfs in films zijn ze eigenlijk niet zo erg, behalve in disneyfilms. Nate heeft één plan. Een vrouw zoeken en met haar een gezin stichten. Maar door zijn gebrek aan ervaring loopt dit helaas niet zo soepeltjes. Dan is er ook nog zijn broer, die het allemaal wel even beter weet voor hem. Nate komt uiteindelijk bij Kinnections en Kennedy zal hem de make-over geven die hij nodig heeft.

In het begin van het verhaal stoorde ik mij vooral erg aan de personages. Ik kon ze niet goed kwijt in mijn hoofd en kon ze ook niet zo goed voorstellen. Vooral Nate vond ik erg lastig, omdat hij zó duidelijk werd beschreven als een enorme nerd. Ik kon mij gewoon niet voorstellen dat er echt zo iemand als hij bestaat (als je het boek leest weet je precies wat ik bedoel).
Naar mate het boek vorderde en ik de personages en hun verleden leerde kennen, kwam ik ook steeds beter in het boek en begon ik de personages te begrijpen. Dat was voor mij dan ook eindelijk de omslag van het boek, dat ik hem wél erg leuk vond om te lezen. Zonde, want Jennifer Probst heeft een enorm fijne schrijfstijl en je vliegt echt door haar boeken heen. Daarnaast zijn haar boeken ook nog eens enorm verslavend.
Een mega positief pluspunt vind ik dat Jennifer haar personages van eerdere (en waarschijnlijk latere) boeken heel subtiel laat terugkeren in de verhalen. Regelmatig denk je ‘Hey dat is zij! Oh, zij was zo leuk in dat boek’.

Ook al was het begin van Op zoek naar het onmogelijke iets minder leuk door de personages, heb ik toch erg genoten van dit verhaal. Misschien komt dat ook wel een beetje doordat ik Jennifer Probst stiekem al in mijn hart heb gesloten met haar vorige serie. Ze is toch een beetje één van mijn favoriete schrijfsters geworden.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Jennifer Probst.

Rating: 3.5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.