Boekrecensies,  Roman

Ontaard – Paula Daly

Ontaard - Paula Daly Titel: Ontaard
Auteur: Paula Daly
Verschenen: maart 2014
Pagina’s: 320
Uitgever: De Fontein
Oorspronkelijke titel: Just What Kind Of Mother Are You?

Lisa’s wereld stort in als Lucinda, de 13-jarige dochter van haar beste vriendin Kate, vermist raakt. Zij was immers vergeten dat het meisje zou komen logeren. Hoewel Kate volhoudt dat dit niet haar schuld is, weet Lisa beter. Als Lucinda maar niet gevonden wordt dreigt Lisa’s familie onder de druk te bezwijken. Haar kinderen komen op school in de problemen, en ze ontdekt haar man Joe liegt over waar hij is. Om haar gezin te redden, ziet Lisa maar één uitweg: zelf Lucinda vinden. Maar die zoektocht brengt geheimen aan het licht die elk gezin zouden vernietigen. Uiteindelijk draait alles om de vraag: hoe ver ga je als moeder om je gezin te redden?


Mening over Ontaard

Het verhaal van Ontaard speelt zich af in Troutbeck, een klein idyllisch dorpje in Groot-Britannië. Lisa, die haar eigen dierenasiel heeft, en haar man Joe wonen er met hun kinderen en proberen het hoofd boven water te houden. Hun dochter Sally is bevriend met Lucinda, de dochter van Kate en Guy. Een gezin waar het allemaal voor de wind gaat, tenminste, zo lijkt het. Kate gaat er vanuit dat Lucinda bij Sally logeert, maar dit blijkt niet zo te zijn. Lucinda is ontvoerd en de zoektocht wordt gestart. Als bekend wordt dat er in Lucinda’s leeftijdscategorie meer meisjes worden ontvoerd en verkracht, wordt iedereen nog radelozer. Lisa voelt zich verantwoordelijk, want ze zou immers bij hen komen slapen.

Het onderzoek wordt geleid door rechercheur Joanna Aspinal. Voor haar is de zaak erg onduidelijk, omdat de jonge meisjes die ontvoerd worden snel weer boven water komen. Lucinda niet. Zou er sprake zijn van een andere ontvoerder? Of leeft ze niet meer?  
De ik-persoon in Ontaard is Lisa. Ze is er kapot van dat Lucinda weg is. Haar emoties komen ontzettend goed naar voren, evenals haar karakter. Ook het karakter van moeder Kate is goed uitgediept. Je leeft helemaal mee met beide personen. Tussendoor krijg je stukjes mee van de dader. Deze tekst is in een ander lettertype gedrukt en je weet vrijwel meteen dat dit de ontvoerder is. Erg leuk voor de afwisseling.
 
Ontaard is een van de spannendste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Ik kon het boek niet wegleggen, ik moest weten wat er zou gaan gebeuren. Er is iets heel ernstig mis en ik moest weten wat dat zou zijn. Het is een boek dat je op het verkeerde been zet. Niet een keer, maar meerdere malen. Tot het einde weet je niet wat er gaat gebeuren en hierdoor blijf je als lezer geboeid. 
Klik hier voor meer recensies van de boeken van Paula Daly.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *