Boekrecensies,  Roman

Noah – Mark Morris

Noah - Mark Morris Titel: Noah
Auteur: Mark Morris
Verschenen: 10 april 2014
Pagina’s: 256
Uitgever: Uitgeverij Kok

De film Noah met Russell Crowe, Emma Watson en Anthony Hopkins is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de Ark van Noach. Regisseur Darren Aronofsky droomde er als kind al van om dit verhaal te verfilmen. Geld noch moeite heeft hij gespaard om zijn beelden bij dit apocalyptische verhaal tot uiting te brengen. Het resultaat: een spectaculaire film en een al even verbluffend boek. Nooit kwam dit indrukwekkende verhaal zo dicht op je af. Lees nu het verhaal over een man, een onmogelijke opdracht en een allesverwoestende overstroming.
‘Dit is niet het verhaal zoals mensen dat kennen uit de bijbel van hun oma. Het is iets nieuws, iets groots en iets compleet anders.’ – regisseur Darren Aronofsky

Mening over Noah

Het boek Noah komt vanuit het Bijbelse verhaal de Ark van Noach. Dit boek is gebaseerd op de film die onlangs is uitgekomen. Mark Morris heeft een boek bij het verhaal geschreven. Hij heeft dit al vaker gedaan voor onder andere tv-series.
Ik heb de film Noah niet gezien en ben zelf niet goed bekend met het Bijbelse verhaal.
Achteraf heb ik in een kinderbijbel (wel zo makkelijk!) opgezocht hoe het verhaal precies in elkaar zat. Natuurlijk wist ik het wel ongeveer. Iets met een vloedgolf, een ark en dieren… maar daar bleef het voor mij bij. Daarom was ik ook erg verrast toen ik las dat het verhaal eigenlijk zo goed als klopte. Natuurlijk is het spannender gemaakt en zijn er hier en daar wat details toegevoegd. Maar ik had niet verwacht dat het zo erg op elkaar zou lijken.

In het begin vond ik het lastig om in het verhaal te komen. Het is wat moeilijker geschreven dan ik dacht. Maar als je daar eenmaal doorheen bent lees je het boek zo uit. Het is in een hoog tempo geschreven waardoor er constant dingen gebeuren in het verhaal. Ik kon alles erg duidelijk voor me zien, en had zo toch een beetje mijn eigen film!

Het boek is erg gedetailleerd beschreven waardoor ik elk beeld goed voor me zag. Ook de vreselijke beelden die er in voor komen kon ik goed voor me zien. Daardoor ga je steeds meer meeleven met het gevoel van Noah, en alles wat hij door moet maken. Hij heeft een enorm zware taak en hij moet daarnaast ook nog eens zijn gezin proberen te beschermen.

Ik denk dat dit boek zeker te lezen is voor iedereen. Ook als je niet van Bijbelse verhalen houdt. Je moet dat verhaal even uit je hoofd gooien en gewoon gaan lezen. Het is goed geschreven, spannend en eigenlijk ook heel leerzaam.
Ook voor degene die het Bijbelse verhaal wel kennen zal het zeker een leuk verhaal zijn om te lezen!

Rating: 3.5/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *