Boekrecensies,  Roman

Muren van Glas – Marique Maas

Muren van Glas Titel: De Ontmoeting (Muren van Glas #1)
Auteur: Marique Maas
Verschenen: juni 2013
Pagina’s: 333
Uitgever: Anthos

Daniel Holland is een jonge succesvolle ondernemer en beroemd ontwerper. Nadine de Jong runt samen met vrienden een goedlopend cateringbedrijf in Brabant. Als zij elkaar bij toeval ontmoeten, springt de vonk over. De dominante Daniel sleept Nadine mee in zijn wereld van glitter, glamour en zinderende erotische fantasieën. Ze volgt hem naar luxe-hotels en sterrenrestaurants en vergezelt hem op de rode loper. Overweldigd door Daniels charme en extravagante levensstijl verliest Nadine geleidelijk de grip op haar leven. Daniel zegt dat hij om haar geeft, maar blijft moeilijk te doorgronden en geeft bovendien weinig prijs van zijn verleden. Gaandeweg begint bij de hopeloos verliefde Nadine de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust? De ontmoeting is het eerste deel van de zinderende reeks Muren van glas rondom Daniel Holland en Nadine de Jong. Een sensueel liefdesverhaal vol grensverleggende erotiek.

Mening over Muren van Glas

De naam Marique Maas komt je waarschijnlijk niet heel bekend voor. Dit komt omdat het het pseudoniem is van Esther Verhoef, bij jullie allen waarschijnlijk wel bekend. Met Muren van Glas wil Esther Verhoef een totaal andere weg inslaan. Geen psychologische thrillers onder de naam Marique Maas, maar ze gaat de kant van de erotische boeken op. Een Nederlandse versie van Vijftig Tinten zou je kunnen zeggen. Omdat Maas zelf ook zegt dat Muren van Glas het Nederlandse antwoord is op Vijftig Tinten, wil ik de vergelijking dan ook gaan trekken.

Ik las eerst alle drie de delen van Vijftig Tinten en daarna het eerste deel van Muren van Glas – De Ontmoeting. Ik las de boeken van Vijftig Tinten in een vlot tempo uit, want ze lezen nu eenmaal lekker weg en ze zijn erg meeslepend. Ik vond de erotische scènes op een gegeven moment erg eentonig worden, vooral in het tweede boek. De ene romantische scène ging over in de andere en het ging nergens anders meer over. Het verhaal had voor mij ook nog wel wat meer diepgang mogen hebben.

Muren van Glas lijkt erg veel op Vijftig Tinten. Nadine de Jong valt voor de aantrekkelijke, sensuele en spannende Daniel Holland zoals Anastasia Steele valt voor Christian Grey. Daniel is rijk, Christian is rijk. Allebei de heren hebben een voorkeur voor spannende seks, kinky seks zoals het in Vijftig Tinten genoemd wordt. Daniel en Christian houden er wel van om hun vrouwtjes te verwennen met de mooiste kleren, sieraden, en de duurste tripjes. Dat hoort er blijkbaar allemaal bij.

Nu vind ik Muren van Glas een stuk beter geschreven dan Vijftig Tinten. De romantische scènes zijn (nog) niet zo heftig als in Vijftig Tinten (lees: kinky seksspeeltjes, bondage en slaan) en de scènes worden ook veel afwisselender geschreven. Dat maakt het boek realistischer. In Muren van Glas vind ik het zo leuk dat Nadine uit Brabant komt en dat je ook veel te weten komt over haar leven en hoe ze bijvoorbeeld te werk gaat in de keuken. Dat geeft het verhaal net even wat meer en daardoor wordt het boek wat mij betreft ook sterker. Wat ik ook leuk vind is dat je veel plekken kunt herkennen omdat het verhaal zich in Nederland afspeelt. Zo komt het Okura (bekend sushi restaurant in Amsterdam) erin voor en nog meer plekken in Amsterdam.

Ik heb het boek in een keer uitgelezen. Net zoals bij Vijftig Tinten word je opgeslokt door het verhaal en wil je weten wat de twee gaan ondernemen. De schrijfstijl van Marique Maas leest lekker weg en dit boek is dus perfect geschikt als je op zoek bent naar wat ontspanning.

Klik hier voor alle recensies van Marique Maas.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *