Boekrecensies,  Roman

Het huis waar jij van hield – Tatiana de Rosnay

Het huis waar jij van hieldTitel: Het huis waar jij van hield
Auteur: Tatiana de Rosnay
Verschenen: 07-07-2011
Pagina’s: 280
Uitgever: Artemis & Co
Originele titel: Heloise D’Ormesson

Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingen van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg.

Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer, om het familiebezit te redden, het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.

Mening over Het huis waar jij van hield

Nadat ik “Haar naam was Sarah” had gelezen kon ik niet wachten om nog een boek van Tatiana de Rosnay te lezen. Dit boek leek mij erg leuk om te lezen: het gaat over Parijs, een stad die ik erg mooi vind. Het boek bestaat uit brieven die Rose aan haar overleden man schrijft. Ze beschrijft goed haar gevoel en je kan je erg goed voorstellen wat zij voelt. Het boek leest erg gemakkelijk weg en is leuk als een tussendoortje. Een denderend boek zal ik het niet noemen. Ik geef toe dat het erg moeilijk is om een beter boek te schrijven dan “haar naam was Sarah”. Toch heb ik dit boek niet achter elkaar door gelezen zoals ik bij sommige boeken wel heb. Het boek is zeker niet slecht, daar in tegen zelf, het is een goed boek en erg leuk om te lezen. Toch leek het af en toe dat er iets miste in het verhaal. Misschien kwam het doordat het boek bestaat uit brieven.

Nadat ik Het huis waar jij van hield had gelezen, en in Parijs kwam deden veel dingen die ik zag me aan het boek denken en ik snapte waarom de hoofdpersoon in het boek het hier zo moeilijk mee had. Het verhaal is wat dat betreft erg ingrijpend en daarom raad ik het boek ook aan om te lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Tatiana de Rosnay? Klik dan hier.

Rating: 3.5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *