Boekrecensies,  Roman

Het drievoudig verbond (De rozenoorlogen #2) – Conn iggulden

Het drievoudig verbondTitel: Het drievoudig verbond
Auteur: Conn Iggulden
Verschenen: februari 2015
Pagina’s: 462
Uitgever: Luitingh Sijthoff

De twee machtigste families van Engeland staan lijnrecht tegenover elkaar
1454: koning Henry VI leeft in ballingschap op kasteel Windsor en hij is al meer dan een jaar geveld door ziekte. Richard, de hertog van York, maakt misbruik van de situatie en probeert zijn invloed in het koninkrijk te vergroten. Met de graven van Salisbury en Warwick vormt hij een formidabele drie-eenheid. Samen strijden ze tegen eenieder die het waagt op te komen voor koning Henry en zijn vrouw, koningin Marguerite van Anjou.
Als de koning echter onverwacht beter wordt en zijn troon opeist, barst er een machtsstrijd los. Deze strijd, tussen de huizen Lancaster en York, leidt onvermijdelijk tot een oorlog die Engeland zal verscheuren…

Mening over Het drievoudig verbond

Na deel één kon ik echt niet wachten op het volgende deel. Conn Iggulden heeft een geweldige schrijfstijl. Ik hield altijd al van verhalen over de geschiedenis. Maar een verhaal over de oorlog in Engeland in het jaar 1400 trok mij totaal niet. Naast dat ik niet precies wist waar het over ging, leek een oorlog die voor mij niet bekend was gewoonweg erg saai. Toch wilde ik op de een of andere manier het boek lezen. Misschien kwam het wel een beetje doordat er bij werd gezegd dat GOT gebaseerd is op deze geschiedenis. Op dat moment trok het toch een beetje mijn aandacht. Echt vergelijken deed ik niet in het eerste boek. Ik vond het al lastig genoeg om het boek goed en juist te volgen dan dat ik ook nog eens leuk GOT erbij kon gaan betrekken. Toch had het boek mij helemaal te pakken. Ik leerde de personages kennen en vond de oorlog zelfs interessant en leuk om over te lezen. Het boek had mij enorm verrast en juist daarom was ik zo benieuwd naar dit tweede deel. Ook dit deel heeft mij zeker niet teleurgesteld.

In het begin vond ik alles weer even lastig. Wie was wie ook al weer, en welke personen waren bondgenoten van elkaar en welke ook al weer niet? Ik moest even snel het einde van deel één nogmaals lezen, voordat ik het begin van boek twee weer daadwerkelijk begon te snappen. Vanaf dat moment gebeurt er hetzelfde als dat er bij deel één was gebeurd. Je vliegt weer door het verhaal heen, leest de spannende verhalen van de grote mannen en verdiept jezelf helemaal in de oorlog in het jaar 1400.

Daarnaast maakt Conn het hele verhaal van Het drievoudig verbond gewoon onwijs spannend. Vrijwel alles kon ik niet voorspellen en elk moment dat ik kon pakte ik eigenlijk het boek er bij om weer verder te lezen. Zijn schrijfstijl is heel uitgebreid en vooral interessant om te lezen. Je hebt het idee dat je jezelf echt ín het verhaal hebt gegooid in plaats van dat je er naast staat terwijl het verhaal bezig is.
Hoe het drievoudig verbond verder gaat, het gaat gewoon door waar deel één is gestopt en het verhaal is fan-tas-tisch. Zo had ik deel twee nooit verwacht. Ik wil meer, meer, meer!
Mocht het hele onderwerp je niet eens aanspreken, maar geschiedenis in het algemeen wel (of je bent een GOT fan). Dan raad ik je toch aan om het eerste boek eens te proberen. Het is zeker een geweldig verhaal, met geweldige personages. Het verhaal zit briljant in elkaar en is vooral fijn als je eens iets serieus wil gaan lezen.

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Conn Iggulden.

Rating: 4/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.