Boekrecensies,  Roman

Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay

Haar naam was SarahTitel: Haar naam was Sarah
Auteur: Tatiana de Rosnay
Verschenen: 2010
Pagina’s: 336
Uitgever: Artemis & Co
Originele titel: Elle S’ Appelait Sarah

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Mening over Haar naam was Sarah

Dit boek gaat voornamelijk over geschiedenis, de Franse geschiedenis van de tweede wereldoorlog in Parijs, om precies te zijn. Zelf vind ik boeken die over het verleden gaan altijd erg leuk en interessant om te lezen. Tatiana de Rosnay heeft er veel gevoel in gelegd met Haar naam was Sarah!

Je begint in het boek en je kan vrijwel niet meer stoppen met lezen. Het boek grijpt je meteen aan. Ik denk dat dit voornamelijk ook komt omdat het voor de helft gaat over een klein meisje. Als er iets ergs is met een klein jong meisje grijpt je dat toch sneller aan. Het boek bestaat uit ongeveer 2 delen: om de zoveel bladzijdes switch je van tijd en persoon. Het ene verhaal vindt plaats in 1942 en over een meisje van 10 jaar. Het andere verhaal gaat over een volwassen vrouw in 2002. Ik ga niet te veel vertellen over het boek omdat ik anders echt alles al verraad. Je moet het boek zelf gaan lezen en erachter komen waarom ik dit boek zo geweldig vind.

Niet alleen ik vind het een geweldig boek, er zijn er ondertussen ook al meer dan 750.000 exemplaren van gekocht en er is een film over gemaakt! Het enige nadeel van het boek vond ik het einde. Ik had gehoopt dat het einde anders zou zijn. Desondanks blijft dit een prachtig boek wat zeker de moeite waard is om een middagje voor op de bank te gaan zitten.

Meer recensies lezen van de boeken van Tatiana de Rosnay? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *