Boekrecensies, Roman

Gooische vrouwen: hoe het begon – Sabine van den Eynden & Emile Proper

Gooische vrouwen: hoe het begonTitel: Gooische Vrouwen, hoe het begon
Auteur: Sabine van den Eynden & Emile Proper
Verschenen: 2007
Pagina’s: 301
Uitgever: Boekerij

Het boek Gooische vrouwen: hoe het begon vertelt de voorgeschiedenis van de vriendinnen die de show stelen in de komische successerie en in de film Gooische vrouwen. Waar komen ze vandaan? Waarom werden ze hartsvriendinnen? En waar ontmoetten ze de liefde van hun leven? Dit boek geeft de antwoorden.

Mening over Gooische vrouwen: hoe het begon

Eindelijk, een boek over de Gooische Vrouwen. Dit is een heerlijk boek als je houdt van de Gooische vrouwen serie. In dit boek kom je erachter hoe Martin en Cheryl elkaar hebben leren kennen, waarom Willemijn verliefd werd op Lodewijk en wat voor studies de vrouwen hebben gedaan. En, was Anouk altijd als zo’n maneater? Allemaal vragen die ik mezelf meermaals heb gesteld tijdens het kijken van de serie die nu eindelijk beantwoord werden. Leuk om zo te lezen en alle antwoorden terug te zien in het boek.

Ik ben een liefhebber van de TV-serie Gooische vrouwen en daarom vond ik het een erg leuk boek om te lezen. Het is geen hoogstaande literatuur, maar dat hoeft ook niet. Het is een fijne roman die lekker vlot is geschreven en je leest er zo doorheen. Een ideaal boek voor bijvoorbeeld op vakantie. Er zitten ook hele komische momenten in, net zoals we gewend zijn van de TV-serie. Het leuke van dit boek is, dat je weet hoe de hoofdpersonen eruit zien dus je ziet alles gewoon gebeuren. Dit boek zou je gerust kunnen verfilmen en ik denk dat dat best een enorm succes zou worden.

Als je een echte Gooische Vrouwen-fan bent, is dit zeker een aanrader, maar ik denk ook dat het leuk is om dit boek te lezen als je de serie (nog) niet hebt gezien.

Rating: 3,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Kim september 27, 2012 at 07:33

    Ik heb dit boek vorig jaar gelezen, net voor GV de film uit kwam. Heel leuk boek en je ziet alles inderdaad voor je!

  • Reply joanydvv september 27, 2012 at 13:09

    Oh, lijkt me leuk. Ik vond de serie altijd erg grappig en de film trouwens ook 🙂

  • Reply Annelies september 27, 2012 at 19:56

    Ik heb de serie nooit gezien, dus ik ga ook niet voor dit boek denk ik.

  • Leave a Reply