Boekrecensies,  Roman

Fangirl – Rainbow Rowell

FangirlTitel: Fangirl
Auteur: Rainbow Rowell
Verschenen: juni 2014
Pagina’s: 336
Uitgever: Van Goor

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Mening over Fangirl

Na het lezen van Eleanor & Park, ook geschreven door Rainbow Rowell, zat ik alleen maar meer te smeken om meer Rainbow Rowell. Wat een fijne schrijfster is zij! Doordat ik zo’n liefhebber was van Eleanor & Park besloot ik Fangirl te kopen, en dat is één van de beste keuzes die ik heb gemaakt dit jaar!

Om eerlijk te zijn kon ik het boek maar niet wegleggen. Soms zat ik doodmoe te lezen, viel ik bijna in slaap, maar wilde ik toch doorgaan. Ik vond het hoofdpersonage, Cath, zo’n leuk mens. Ik ben een beetje gaan houden van Cath. Cath is onwijs fan van Simon Snow, en Simon Snow deed mij een beetje denken aan Harry Potter. De onderwerpen die centraal staan in dit boek zijn fanfiction, liefde en familie. Die mengelmoes vond ik erg goed bij elkaar passen, want het maakte dit boek tot een prachtig boek. Rowell haar schrijfstijl slaat als een raket in!

Rowell heeft de personages goed uitgedacht. Zo kreeg ik een onwijze hekel aan de tweelingzus van Cath, Wren, omdat de schrijfster van dit boek haar zo goed neergezet had. Wren doet alleen maar aan uitgaan en drinken. In dit boek kom je er precies achter hoe het is om een fangirl van Simon Snow te zijn. De kamergenoot van Cath vond ik in het begin ook drie keer niets, maar aan het einde van het verhaal vond ik haar een tof mens.

Dat er fanfiction aan het begin van het hoofdstuk voorkomt, is iets waar ik niet zeker van weet wat ik er van vind. Enerzijds vond ik het heel leuk om te lezen waarom Cath nou zo obsessed is met Simon Snow, anderzijds wilde ik soms ook graag doorlezen en over Cath en haar leven lezen. Natuurlijk hoort er ook wel een beetje fanfiction in een boek over een fanfiction-girl.

Dit boek gaat niet alleen over fangirling, maar ook over hoe een onzeker meisje uit haar schulp moet komen. De wijde, grote wereld in. Alles ontdekken. Alles durven te ontdekken. Een meisje dat haar onzekerheid moet overwinnen. Dat wordt op zo’n mooie, emotionele manier neergezet dat het mij heel erg aansprak. Ik wilde Cath helpen.

Ik hoop zeer zeker dat er nog veel meer boeken van Rainbow Rowell komen, want ik heb nog steeds meer van haar nodig!

Meer recensies lezen van de boeken van Rainbow Rowell? Klik dan hier.

Rating: 4.7/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *