Boekrecensies,  Roman

Een beetje liefde – Amanda Prowse

Een beetje liefdeTitel: Een beetje liefde
Auteur: Amanda Prowse
Verschenen: september 2014
Pagina’s: 349
Uitgever: Aerial
Originele titel: A little love

Pru Plum is de gevierde eigenaresse van de beroemde patisserie in het Londense Mayfair. Ze draagt Chanel en bezoekt de duurste kappers. Je zou niet zeggen dat deze elegante vrouw vorig jaar zesenzestig is geworden.
Maar Pru is niet de zelfverzekerde, succesvolle zakenvrouw die ze lijkt te zijn. Ze heeft beschamende dingen gedaan om haar huidige status te bereiken en schuwt geen enkel middel om de geheimen uit haar verleden te beschermen, zeker niet wanneer ze, voor het eerst in haar leven, eindelijk verliefd wordt.

Mening over Een beetje liefde

Pru, ruim zestig jaar, ontzettend succesvol en gelukkig. Samen met haar nichtje heeft ze een beroemde patisserie in Londen, wonen ze samen in een geweldig appartement en heeft ze alles wat haar hartje begeert. Toch is Pru niet helemaal wie je denkt dat ze in het begin is. Pru neemt een hoop geheimen met zich mee die steeds moeilijker zijn om voor haarzelf te houden. En de gebeurtenissen blijven zich maar opstapelen…

In het begin vond ik het lastig om aan het boek te beginnen. Een boek waarin de hoofdpersoon midden zestig is, niet precies iemand waar ik mij zou kunnen inleven, dacht ik. Ik had het totaal mis. Toen ik begon, kon ik eigenlijk niet meer stoppen met lezen. Pru is een geweldige vrouw, vanaf bladzijde één kon ik haar humor al waarderen en sloot ik Pru al een beetje in mijn hart. Daarnaast zijn de andere personages ook heerlijk om te lezen. Ook is het lekker vernieuwend, eindelijk eens niet een hoofdpersoon van 16 of 30 jaar, maar iemand die al een heel leven achter zich heeft liggen en toch nog kan genieten. Amanda Prowse toont met dit verhaal gewoon een stukje werkelijkheid: ook vrouwen van ruim zestig jaar kunnen nog verliefd worden, genieten en vooral erg veel piekeren over wat er allemaal aan de hand is. Het verhaal is ontzettend vlot geschreven met een grappig tintje eraan. Ook weet Amanda de nodige spanning erin te brengen. Constant wil je weten wat de geheimen van Pru nou eigenlijk zijn. Naast de spanning, humor en de liefde weet ze er zelfs nog verdriet in te verwerken. Dit alles bij elkaar kan voor een rommelig verhaal zorgen, maar Amanda weet deze onderwerpen perfect te combineren waardoor het een krachtige roman wordt.

Ik heb een beetje liefde met ontzettend veel plezier gelezen en kan eigenlijk niet wachten om de andere boeken van Amanda Prowse te gaan lezen. Een mix tussen een roman en een beetje chicklit, voor ieder wat. Een soort verhaal dat ik nooit eerder heb gelezen en wat zeker een aanrader is voor de vrouwen onder ons!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Amandra Prowse.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *