Boekrecensies,  Roman

De wraak van de minnares – Tamar Cohen

De wraak van de minnares Titel: De Wraak van de Minnares
Auteur: Tamar Cohen
Verschenen: april 2013
Pagina’s: 264
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

Wat als hij beloofd heeft altijd van je te houden?
Wat als hij gezegd heeft je nooit te zullen verlaten?
Wat als hij, telkens opnieuw, tegen je loog?
Moet hij daar dan niet voor gestraft worden ?
Vijf jaar lang hebben Sally en Clive een passievolle affaire gehad. Nu heeft hij haar gedumpt, om zich geheel aan zijn vrouw en gezin te wijden, terwijl Sally radeloos in haar slechte huwelijk achterblijft.
Het begint met een onschuldige wandeling langs zijn huis en de brasserie waar zijn zoon werkt. Dan neemt Sally contact op met Clives vrouw en dochter. Maar dat moet toch kunnen? Dat zijn heel normale dingen om te doen met vrienden, nietwaar? In haar obsessie om op de hoogte te blijven van zijn leven, verliest Sally haar eigen gezin en zichzelf langzaam uit het oog. Totdat het lot voor een onverwacht bitterzoete wraak zorgt

Mening:
Ik had al een tijdje geen boek gelezen toen ik dit boek ging lezen. Dit boek is geschreven als een dagboek; je leest hoe Sally schrijft over de tijd na de affaire met Clive. Dit boek is niet een boek dat wat voor mij was, omdat het in dagboekvorm is geschreven. Het verhaal daarentegen was dan wel weer boeiend, maar doordat het verhaal in dagboekvorm is verteld, krijg je minder te horen over de andere personages.

De wraak van de minnares is een heerlijk boek voor tussendoor

Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl, echt waar. Toen ik op een gegeven moment op dreef was, vond ik het verhaal een stuk leuker worden. Er gebeurden soms wel dingen waar ik me niet goed in kon verplaatsen. Zoals… Hoe kan je bereid zijn je gezin op te geven voor je minnaar? Dat vond ik niet realistisch.
Maar goed; dit boek heb ik uitgelezen. Het is een boek dat je lekker op een regenachtige avond kan lezen met een kopje thee en een dekentje. Even een ander boek. Een heerlijk boek voor tussendoor.

Rating: 3/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.