Boekrecensies,  Roman

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Laatste liefdesbriefTitel: De laatste liefdesbrief
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: januari 2015
Pagina’s: 480
Uitgever: Uitgeverij Fontein

Journaliste Ellie vindt in de archieven van de krant een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.
In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, maar als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Mening over De laatste liefdesbrief

Ik keek onwijs uit naar het nieuwe boek van Jojo Moyes, nadat ik Vier plus één zo’n succes vond. Toch kwam ik moeilijk door de eerste hoofdstukken heen. Hoe dat kwam? Ik denk doordat de verhaallijnen soms wat door elkaar heen gingen. Zo had je Ellie, maar ook Jennifer, Larry, en Anthony. Soms werd er verteld alsof je in Ellie’s wereld zat, en soms alsof je in de wereld van de andere 3 personages zat. Toen ik er eenmaal goed in zat merkte ik dat dit weer een fantastisch boek was.

Halverwege het boek had ik al meteen het gevoel dat dit een mooi verhaal was, maar de vraag ‘Hoe gaat dit aflopen?!’ kwam veel voor in mijn hoofd. Hoe zou Moyes dit omtoveren tot een fantastisch einde, zoals ze ook bij Vier plus één deed? Sommige momenten had ik echt zin om door te bladeren. Niet omdat het verhaal niet boeiend was,m aar juist omdat ik echt wilde weten hoe het verhaal zou aflopen.

De Laatste Liefdesbrief is een geweldig boek vol romantiek en spanning

Het leukste vond ik misschien wel dat elke keer, voordat een hoofdstuk begon, een kort briefje werd getoond van een ‘laatste liefdesbrief’, zoals een SMS of een brief. Omdat dit verhaal zich in de jaren ’60 afspeelt, wordt alles per brief gecommuniceerd. Fantastisch, want je kunt je op dit moment echt niet voorstellen dat 50 jaar geleden alles niet digitaal was.

Ben je dol op romans en hou je van heerlijk gezwijmel en hou je ook van de onzekerheid van een verhaal? Dan zit je met dit boek gegarandeerd goed. Die onzekerheid zorgt voor de nodige spanning, heerlijk. Ik hoop dat er de komende tijd veel meer boeken van Jojo Moyes gaan verschijnen, want haar schrijfstijl is fantastisch!

Meer recensies lezen van de boeken van Jojo Moyes? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *