Boekrecensies,  Roman

Chinagirl – José Vriens

Chinagirl Titel: Chinagirl
Auteur: José Vriens
Verschenen: 15 april 2014
Pagina’s: 223
Uitgever: Zomer en Keuning

Eva vindt het maar niks dat ze haar hele leven in Nederland moet achterlaten als haar man Bart een baan krijgt aangeboden in Beijing. Omdat ze begrijpt hoe belangrijk het voor hem is, stemt ze toch in met de emigratie.

Eenmaal aan de andere kant van de wereld lijkt het wel alsof hun relatie ook een omwenteling maakt. Niets is nog hetzelfde en van liefde voelt ze weinig meer. Als ze ontdekt dat Bart vreemdgaat, volgt er een scheiding. Eva gaat terug naar Nederland. Daar merkt ze dat ze iemand die ze in China heeft achtergelaten, heel erg mist. En het is niet Bart…

Mening over Chinagirl

Als Bart Eva het nieuws vertelt dat hij naar Beijing moet verhuizen voor zijn werk, is Eva niet heel blij. Wat moet zij in China? Ze moet haar baan opzeggen en haar vrienden en familie achterlaten. Ze vindt het maar niks om naar de andere kant van de wereld te verhuizen, maar doet dit wel speciaal voor Bart. Ze blijft namelijk het liefst samen met haar man. Maar eenmaal in China aangekomen lijkt Bart helemaal geen aandacht meer te hebben voor haar. Hij gaat helemaal op in zijn werk en maakt er lange dagen van. Althans, hij zegt dat hij op zijn werk is. Eva wil haar tijd nuttig besteden dus gaat vrijwilligerswerk doen op een klein schooltje in Beijing. Daar geeft ze de kinderen Engelse les. Op het schooltje ontmoet ze Luke, een Engelsman waar ze het erg goed mee kan vinden. Als Eva er achterkomt dat haar man vreemd gaat, heeft ze niets meer te zoeken in China. Ze verhuist terug naar Nederland. Maar eenmaal in Nederland aangekomen kan ze iemand toch niet helemaal uit haar gedachten krijgen. Maar het is toch bijna onmogelijk om verliefd te worden op iemand aan de andere kant van de wereld?

Dit was het eerste boek dat ik van schrijfster José Vriens las. Wat een prettige schrijfstijl heeft ze. Ik racete als het ware door het boek heen en binnen no-time had ik het uit. Wat ik altijd erg leuk vind aan dit soort verhalen, is dat ze voor het overgrote deel in het buitenland afspelen. Vaak leer je hierdoor ook nog wat over de cultuur van dat land. Dat vind ik altijd erg interessant. Chinagirl was een heerlijk luchtig verhaal om even tussendoor te lezen. Het is een hele lichte roman, ik zou het zelf eerder een chicklit noemen. Het boek bevatte hier en daar wat drama, maar het was niet te overheersend waardoor het verhaal erg vermakelijk bleef. Ik denk dat dit een heerlijk boek is voor op vakantie! Gewoon om even met je hoofd in China te zitten.

Rating: 3,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *