Boekrecensies,  Roman

Bitterzoete herinneringen – Emma Groot

Bitterzoete herinneringen Titel: Bitterzoete herinneringen
Auteur: Emma Groot
Verschenen: 17 mei 2013
Pagina’s: 164
Uitgever: Ovidius Publishers

Al op heel jonge leeftijd wordt Lisa geconfronteerd met de dood. Haar broertje komt om bij een noodlottig ongeval dat haar moeder ternauwernood overleeft. Als Lisa jaren later in korte tijd haar beide ouders verliest, komt ze er op de drempel naar de volwassenheid alleen voor te staan.

Mening over Bitterzoete herinneringen

Emma Groot vertelt een verhaal dat waargebeurde herinneringen bevat. Het boek begint met Lisa, dat een klein meisje is en de dood van haar eigen broertje mee maakt. Ze is nog een klein meisje en begrijpt het allemaal nog niet. Je leest de gebeurtenissen door de ogen van de kleine Lisa. Naarmate het verhaal vordert wordt Lisa steeds ouder, haar gedachtes worden steeds serieuzer en ze komen steeds dichter bij je te staan. Lisa confronteert je met haar eigen leven, haar leven die zo dramatisch verschilt van de meeste mensen.

Ik huil niet snel, helemaal niet snel.. Maar bij dit boek heb ik echt zitten huilen. Wat is dit goed en mooi beschreven zeg. Je wordt meteen meegetrokken in het verhaal en de emoties raken je zo ontzettend diep. Het lijkt alsof je er naast staat en je voelt haar verdriet in je. Daarnaast laat dit boek je zien hoe blij je moet zijn met de gelukkige dingen in het leven. Hoe blij je eigenlijk moet zijn met wat je nog hebt, en niet wat je niet meer hebt.
De schrijfstijl is heerlijk en leest ontzettend lekker door. De opbouw van Lisa als klein meisje naar een meid van 17 jaar is zo goed geschreven. Haar gedachtes worden steeds beter en ze komen steeds dichter bij je eigen gedachtes te staan. Je moet doorlezen want je weet dat er weer iets ergs zal gaan gebeuren. Een dun boekje dat je zo uit zal hebben. Ja, ik raad dit boek zeker aan bij iedereen. Emma debuteert met dit boek als schrijfster, ik hoop dat we meer van haar zullen horen.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.