Boekrecensies,  Roman

Bakken voor je leven – Sarah Vaughan

Bakken voor je levenTitel: Bakken voor je leven
Auteur: Sarah Vaughan
Verschenen: Maart 2015
Pagina’s: 416
Uitgever: Uitgeverij Fontein

Als supermarktketen Eaden een bakwedstrijd uitschrijft, stromen de aanmeldingen binnen. In de finale staan vijf deelnemers die elk hun eigen reden hebben om te bakken.
Jenny probeert haar lege huis te vullen, Claire wil een beter leven voor haar dochtertje, Mike hoopt zijn dochters te bereiken na de dood van hun moeder, Vicky wil bewijzen dat
ze wél een goede moeder is en Karen wil koste wat het kost perfect zijn in alles wat ze doet.
Maar net als de originele ‘Mrs. Eaden’ komen de deelnemers erachter dat perfect gebak geen garantie is voor een perfect leven…

Mening over Bakken voor je leven:

Een boek waarin bakken centraal staat, perfect voor mensen die TV-programma’s als ‘Heel Holland Bakt’ leuk vinden? Yes, yes, en nog eens yes! Ik ben een liefhebber van bakken dus dit boek was voor mij een droom om te lezen.

Bakken voor je leven kent meerdere pesonages en verteld ook uit meerdere perspectieven. Leuk! Soms wel even wennen. In het begin heb ik meerdere keren even de achterflap bekeken om iedereen weer te plaatsen. Wie was nou ook al weer Claire? Wat was het probleem van Karen? Toen ik eenmaal goed in het boek zat werd het steeds spannender. Niet alleen het bakken staat centraal in het boek, ook de issues die de bakkers met zich mee dragen spelen een grote rol. Bakkers hebben niet altijd een probleemloos leven.

Iets wat ik erg leuk vond aan dit boek, was dat er veel vanuit het perspectief van Kathleen Eaden werd verteld. Je leerde haar kennen als persoon, maar leerde haar ook kennen als de bakker die ze was. Door stukken te beschrijven uit haar leven duik je in haar leven en kom je er achter dat haar leven niet zo mooi is als wordt gedacht. Door de stukken uit haar kookboek kom je er achter dat Kathleen een ware bakker is en meer weet van bakken dan wie dan ook.

Ben je dol op een goede roman? En vind je bakken ook nog eens een leuk onderwerp om over te lezen? Dan zit je met Bakken voor je leven goed!

Meer recensies lezen van de boeken van Sarah Vaughan? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *