Young adult

Rivalen – Alyson Noël

Rivalen

Het boek Rivalen van Alyson Noël las ik een tijdje geleden nadat ik veel goede verhalen er over heb gelezen op Goodreads. Toen ik het boek kocht, wist ik alleen nog niet zo zeker wat ik er van zou vinden. Nu kan ik je met 100% vertellen wat ik er van vind en of je dit boek moet kopen, of moet overslaan. Lees gauw verder.

Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?
Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs.
Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen.
Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…

Ik kon niet wachten om het boek Rivalen te kopen, en toen hij officieel beschikbaar was, kocht ik hem direct bij mijn boekhandel. Ik ben er meteen in begonnen en zweefde er doorheen. Enig probleem: ik ging op vakantie en mocht geen fysieke boeken meenemen. Ik ging backpacken en mocht ‘maar’ 20 kilo meenemen, en de kans dat het boek zou beschadigen zou echt enorm groot zijn. Zonde natuurlijk.

Ik verloor het boek een beetje uit het oog en besloot halverwege augustus weer verder te lezen. Toen ik eenmaal begon met lezen heb ik het boek niet meer losgelaten. Wat een heerlijk verhaal, en wat een spanning! Natuurlijk dacht ik op sommige momenten wel ‘dit is echt veel te makkelijk’, en dingen als ‘waarom trappen jullie hier in?!’ maar om eerlijk te zijn, irriteerde ik me daar geen moment aan.

Rivalen is zeker een aanrader om aan te schaffen als je van Young Adult boeken houdt.

De personages waar het verhaal om draait zijn prima uitgewerkt. Je leert ze goed kennen en in het verhaal draait het niet alleen om de wedstrijd, maar ook om veel dingen die in hun privé-leven spelen. Toch had ik zo nu en dan vragen en vond ik bepaalde dingen wat onduidelijk. Hopelijk wordt alles nader toegelicht in het volgende boek. Wat ik ook erg leuk vond, was dat er vanuit verschillende perspectieven werd beschreven. Aster, Layla en Tommy zijn de hoofdpersonages en zij krijgen om de beurt een eigen hoofd stuk waarin je hen beter leert kennen.

Hoewel ik het een enorm vermakelijk boek vind, vind ik het wel jammer dat er zoveel vraagtekens waren. Zoveel zaken waren niet duidelijk, alsof er te weinig bladzijdes over waren om het boek mee te vullen, of juist bladzijdes over waren. Het verhaal eindigt met een enorme cliffhanger waardoor ik me alleen maar kon afvragen hoe het verder gaat. Ik ben enorm benieuwd geworden naar het vervolg en kan niet wachten tot hij in de winkel ligt. Ik ga hem zeker kopen, geloof me. Dit boek is een heerlijke easy read en enorm vermakelijk. Zeker een aanrader om aan te schaffen als je van Young Adult boeken houdt.

RivalenTitel: Rivalen
Auteur: Alyson Noel
Verschenen: mei 2016
Pagina’s: 349
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 3,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *