Boekrecensies,  Chicklit

O, o, Olivia – Gillian King

O o oliviaTitel: O, o, Olivia
Auteur: Gillian King
Verschenen: 2011
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer en keuning

Wakker worden naast een vreemde: het is de nachtmerrie van elke vrouw. Dit overkomt Olivia, die na een onenightstand geen idee heeft met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld.
Olivia maakt zich na deze misser vlug uit de voeten en gaat terug naar haar vriend, Maarten. Met hem heeft ze een supergoede relatie – toch? Maar de aantrekkelijke Sven blijft door haar hoofd spoken. Ze vertelt haar vriend niets over het slippertje, terwijl ze er wel over fantaseert en het ook uitvoerig bespreekt met haar vriendinnen. Het lijkt er steeds meer op dat ze zal moeten toegeven aan haar verlangen, hoe moeilijk dat ook is. En zelfs dan is het nog niet afgelopen met de leugentjes om bestwil. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.

Mening over O, o, Olivia:

O, o, Olivia vind ik een typische chicklit: er komen problemen, liefde en andere meidendingen in voor. Olivia is een grappig karakter, dat veel geheimen heeft voor haar vriendjes en het steeds probeert om ze het te vertellen, maar steeds stelt ze het uit. Ze is er niet klaar voor en is bang is om ze kwijt te raken.

Het boek begint meteen pakkend: Olivia is in een dronken bui vreemdgegaan, en kan de man waarmee ze is vreemdgegaan niet uit haar hoofd krijgen. Maar ze heeft natuurlijk al een vriend, zijn naam is Maarten. Olivia komt steeds meer in de problemen, tot uiteindelijk de bom barst.

Ik vind O, o, Olivia een erg leuk boek, vol met humor. Het speelt zich af in Den Haag, waar ook echt plekjes beschreven worden. Een erg leuk boek voor op vakantie, of gewoon thuis. Eindelijk een heerlijke chicklit van Nederlandse bodem!

Meer Gillian King? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *