Boekrecensies,  Reizen

Ciao Tutti Rome – Saskia Balmaekers

Ciao Tutti Rome - Saskia Balmaekers
Titel: Ciao Tutti Rome
Auteur: Saskia Balmaekers
Verschenen: 31 mei 2013
Pagina’s: 207
Uitgever: Xander Uitgevers

Van het Colosseum naar een bord pasta carbonara, van de Trevifontein naar tonnarelli cacio e pepe en van de Bocca della Verità naar bucatini all’amatriciana – Rome is een feest van culturele én culinaire hoogtepunten. Ciao tutti Rome staat boordevol wetenswaardigheden die je niet tegenkomt in de traditionele reisgidsen. Inspirerend, of je nu in Rome bent of thuis op de bank droomt van deze heerlijke stad. Buonissimo!

Mening over Ciao Tutti Rome

Aangezien ik dit jaar naar Rome zal gaan op vakantie, leek het mij perfect om me eens in te lezen in de prachtige stad. Ik ben al een paar keer eerder in Rome geweest en weet dus wat ik kan verwachten. Tijd om verder te kijken dus. Naast de geschiedenis en de kunst wilde ik meer weten over de kleine dingetjes, dingetjes die gewone toeristen nooit zullen opvallen en waar je zelf erg snel overheen kijkt als je het niet weet. En dit boek, is daar perfect voor. Saskia weet bepaalde dingen uit Rome naar boven te halen, kleine details te vertellen en de geschiedenis van Rome er toch bij te houden. Daarnaast vertelt ze over leuke plekjes om te eten en te drinken, plekken wat je écht moet zien. De foto’s in het boek maken het helemaal af. Ik krijg steeds meer zin om naar Rome te gaan en de leuke plekjes te ontdekken.
En door dit boek kan ik echt niet wachten om naar het Sint Pietersplein te gaan en het ‘gebroken hart’ te zoeken. (Ja, ja!)

Naast de leuke tips en de prachtige foto’s schrijft Saskia ook nog eens erg fijn. Ik ging met dit boek even op de bank zitten om het door te bladeren en voor ik het wist was het boek al weer uit.
Dit boek vertelt je niet de grote geschiedenis van Rome, maar juist de kleine details die je niet terug ziet in een reisgids. Waar drink je de beste koffie, wat zie jij wel als toerist en andere straks niet en wat ik vooral erg leuk vond was de sleuteltjesbrug! (Net zoals in Parijs) Die geven altijd zo’n leuk effect en hebben iets magisch. Mocht je naar Rome gaan, of van plan was om dat ooit te doen raad ik dit boek zeker aan. Lees hem nadat je je reisgidsje hebt doorgelezen en pak dan pas dit boek erbij. Je zal verstelt staan hoe veel er nog meer te ontdekken is. En dan te bedenken dat ook Saskia nog maar een mini deel beschrijft, van alles wat er daadwerkelijk te zien is in Rome.

Rating: 4/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *