Lijstjes

6 redenen waarom thrillers geweldig zijn

 

De één houdt ervan, de ander vindt het afschuwelijk. Een thriller is een speciaal genre, en ontzettend populair. Daarnaast verkopen ze ook nog eens ontzettend goed. Check menig boekenkast en je zal er sowieso een thriller tussen vinden. Dit zijn de redenen waarom thrillers geweldig zijn.

Thrillers lezen zo lekker weg

Doordat de spanning vaak al vanaf het begin erin zit, lees je het boek binnen mum van tijd uit! Daarom lezen thrillers ook zo lekker weg en is het ook niet gek dat mensen dit fijne boeken vinden.

Ze zijn zo spannend!

Ja duh, het zijn thrillers! Maar een beetje spanning in je leven kan natuurlijk geen kwaad. Thrillers geven net dat beetje spanning die je soms nodig hebt om even uit je eigen leven te stappen.

Je kan er alle kanten mee op

Een moord, een gekke ex, een psycho, bij thrillers kan het allemaal. Thrillers kunnen alle kanten op gaan en daarom zijn ze vaak zo lekker om erbij te pakken. Je weet van te voren niet goed wat je kan verwachten!

Het raakt je

Soms zijn thrillers een beetje op de waarheid gebaseerd, of op een gebeurtenis uit het nieuws. Hierdoor kunnen thrillers je soms enorm raken. Je gaat erbij nadenken dat het verhaal wel echt gebeurd had kunnen zijn. Scary! Erg bizar om dan te bedenken dat er echt personen zijn die zoiets hebben meegemaakt.

Even weg van de werkelijkheid

Jouw leven is niet zoals in een thriller (als het goed is). Een thriller neemt je daarom even mee naar een andere wereld. Je kan eventjes uit je eigen wereld stappen en je stapt een zelfde wereld in, maar dan spannender. Maar even, voor die 400 bladzijdes, daarna kan je weer zo je eigen leven in stappen. Heerlijk is dat!

Elk verhaal is weer anders

Natuurlijk zijn er mensen die beweren dat elke thriller hetzelfde is. Als ervaren thriller lezer zal je op ten duur ook wel merken dat sommige boeken op elkaar zullen lijken. Toch merk je dan ook dat er zo veel verhalen zijn die ontzettend origineel zijn. Elke thriller is weer een verhaal apart, hierdoor heeft elk boek weer zijn eigen spannende verhaallijn.

Ook series!

Sommige lezers zijn gewoon dol op boekenseries. Die willen niet dat de hoofdpersoon al na een boek verdwijnt uit hun leven. Thrillers hebben ENORME series (daar kunnen YA series nog iets van leren!). Sommige delen bestaan uit wel meer dan 30 boeken. Serie liefhebbers kunnen hun hart dus ophalen bij thrillers!

Wat vind jij van het genre thriller?

6 Comments

  • Jacoline

    Mijn probleem bij thrillers is dat ik ze maar zelden spannend vind en ik vind dat het verhaal vaak zo op de oppervlakte blijft en dat vind ik jammer. Maar misschien heb ik gewoon nog steeds niet de juiste thriller(auteur) gevonden.

  • Story addict

    Ik ben ook meer van de thrillers tijdens de koudere dagen (nu!), hoewel een goede zomerthriller ook zeker niet verkeerd is 🙂 Ben fan van het genre (vroeger hield ik al meer van kippenvel en dat soort boeken dan van iets anders), maar een goede roman vind ik ook heerlijk. Sinds een tijdje ben ik ook veel andere boeken aan het lezen, en stiekem… kan ik gewoon niet kiezen wat ik nu het leukste vind.

  • Thibeau Van Bockstal

    Thrillers zijn echt mijn genre. Vroeger las ik altijd fantasy, maar vanaf een bepaalde leeftijd kocht thrillers. Heb er nooit spijt van gehad. Harlan Coben is een zeer sterk auteur qua thrillers. Stuk voor stuk toppers van hem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *