Boekrecensies,  Roman

Water voor de olifanten – Sara Gruen

Water voor de olifantenTitel: Water voor de Olifanten
Auteur: Sara Gruen
Verschenen: mei 2011
Pagina’s: 382
Uitgever: Mm boeken
Originele titel: Water for Elephants

De 94-jarige Jacob kijkt terug op zijn leven bij een derderangs circus. Hier verzorgde hij Rosie, de olifant die het circus voor de ondergang moest behoeden. Dan leert Jacob Marlena kennen, de betoverend mooie ster van het paardennummer, en de echtgenote van August, de charismatische, maar wrede dierentrainer. Jacob komt klem te zitten tussen zijn liefde voor Marlena en zijn wens te worden opgenomen in de familie van circusartiesten, en kan alleen gered worden door een moorddadig geheim dat de circustent doet instorten. Water voor de olifanten werd door de Amerikaanse boekhandels gekozen tot Beste Boek in 2007.

Mening:
Toen ik Water voor de olifanten in de boekenhandel zag staan wist ik meteen dat ik hem mee wilde nemen. De titel gaf me al een boeiend gevoel en na het lezen van de achterkant wist ik zeker dat dit boek met mij mee naar huis ging. Ook het omslag sprak me zeker aan.

Water voor de olifanten is een meeslepend verhaal

Water voor de olifanten leest ontzettend snel door en je wordt meegesleept in het leven dat Jacob leidt, samen met zijn circusvrienden, de dieren. Ook de liefde tussen hem en Marlena is al een reden waarom je het boek moet lezen, prachtig gewoon! Het wordt zo enorm mooi beschreven, dat je helemaal wegzwijmelt. In Water voor de olifanten zijn enkele foto’s te vinden. Dat vind ik leuk om te zien omdat je het niet vaak in boeken ziet. Ook het feit dat je zo meegetrokken wordt in het circusleven is leuk om te lezen.

Al met al vond ik dit een erg leuk boek, het verhaal zat goed in elkaar en het las heerlijk weg.Water voor de olifanten is echt een aanrader om te lezen, zeker een boek dat je gelezen moet hebben.

Meer recensies lezen van de boeken van Sara Gruen? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.