Films

Film: the Twilight Saga: Breaking Dawn part 2

Twilight

Titel: The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2
Regie: Bill Condon
Verschenen: 15 november 2012
Duur: 115 minuten
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Genre: Avontuur, drama, actie, fantasie

Bella moet wennen aan haar nieuwe leven als vampier, maar ook als moeder. Haar dochter Renesmee is een bijzonder kind en dat is moeilijk geheim te houden.

Zodra de Volturi horen van haar bestaan, vertrekken ze naar het stadje Forks om de familie uiteen te halen. Edward en de andere Cullens gaan op zoek naar hulp en vinden die bij Jacob en een aantal vampierenclans. Samen maken ze zich ze op voor de confrontatie die hun lot voorgoed zal bepalen.


De film begon waar de vorige film eindigde, dus part 1 zien is een must. Je ziet Bella’s leven als vampier en als je de trailers hebt gezien weet je ook wat er gaat gebeuren: Haar dochter (die half vampier en half mens is) groeit en groeit. De Volturi (de opper-vampieren) denken dat Renesmee (zo heet het kind van Bella en Edward) een onsterfelijk kind is; een kind gecreëerd door vampieren. Maar niks is minder waar, dit is een half sterfelijk en half onsterfelijk kind. Er komt veel actie en drama in voor – wat ik lekker voor mij houd want je moet deze film zien! – maar buiten dat zit er ontzettend veel humor in en heeft het verhaal een rare wending. De hele zaal applaudisseerde toen de film deze wending kreeg.

Het einde van Twilight was echt heel mooi

Dit is by far dé beste Twilight film die ik tot nu toe heb gezien. En ik heb alle films gezien vanaf dag 1 dat deze draaide in de bioscoop. De voorgaande delen vond ik al geweldig, dit is veel en veel beter. Heel goed geproduceerd; Dat zie je al bij het begin. Dat er een switch is gemaakt van regisseur is een goede zet geweest. De film wordt geïntroduceerd met mooie voorstukjes en de visual effects (zoals bijvoorbeeld de snelheid die vampieren hebben, de overgang van mens naar wolf, de oogkleuren en het jagen) zijn beter dan elke voorgaande film.

Het einde was dan ook echt heel mooi. Doordat de film een totaal andere wending kreeg  zat je in een soort extase en alles wat er gebeurde was alleen maar een voldoening en wilde je meer en meer. Ik zat met blijdschap, enthousiasme en spanning naar deze film te kijken (en mijn vriendje die echt níét van twilight houdt zat ook met dit gevoel naast mij).

P.s. De soundtrack is ook geweldig. Lees hier trouwens de recensie van het boek.

Rating: 8/10

 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Daniëlle november 15, 2012 at 09:51

  Leuk! Ik ben zo benieuwd naar de film 🙂 Alhoewel ik er toch van overtuigd ben dat de boeken beter zijn 🙂 Maar alsnog; de films zijn goed verfilmd!

 • Reply Chinouk november 15, 2012 at 10:46

  Ik hoop er heel snel naartoe te gaan. Ben grote fan van de boeken en films!

 • Reply joanydvv november 15, 2012 at 11:29

  Ik ga dit weekend naar de film. CAN’T WAIT 🙂

 • Reply Jennn november 16, 2012 at 09:17

  Ik ben benieuwd!

 • Reply Lieke Jongenelis november 19, 2012 at 20:41

  De film is zo goed!
  En ook erg spannend :3
  Ik had het boek wel gelezen (nog voordat Part 1 uitkwam), dus was de helft weer vergeten xD

 • Reply Vivian november 21, 2012 at 13:58

  Toffe recensie! Ik wil er ook supergraag naartoe, ben ervan overtuigd dat dit de beste is!

 • Reply Minkaos november 21, 2012 at 18:12

  Ik heb een paar dagen geleden ook de film gezien! Ik vond hem erg leuk ^^ en lekker vlot. Breaking Dawn part 2 is wel mijn favoriet uit de filmreeks denk ik.

 • Leave a Reply