Boekrecensies,  Non-Fictie

Recensie: En dan de liefde – Susan Smit

 photo IMG_5149a.jpg

Een boek met verhalen en tips over de liefde. Ik denk dat we die allemaal wel eens kunnen gebruiken. De liefde is iets waar niemand grip op heeft en blijft altijd een beetje mysterieus. Susan Smit schreef er een heel boek over!

Smit onderzoekt de romantische liefde in al haar facetten: roemloos daten, het verlangen naar de ware, koortsachtig verliefd zijn, de ‘foute mannen’-valkuil, weer alleen zijn, samenwoonirritaties, lusthormonen en roze brillen, zelftrouw en bindingsangst, eigenliefde, babystress en de eeuwige vraag: gaan jullie nog trouwen? Smit schrijft openhartig en met zelfspot over haar eigen lotgevallen, maar durft ook algemene conclusies te trekken over de aard van de liefde.

 photo IMG_5150a.jpg

 photo IMG_5151a.jpg

Daarnaast vind ik de vormgeving van En dan de liefde echt ontzettend leuk. Dat is zeker een complimentje waard! Het boek is opgedeeld in 13 hoofdstukken. Je komt regelmatig tips tegen, leuke foto collages of inspirerende quotes. Je komt ook quotes tegen uit haar eigen romans. Alle facetten van de liefde worden besproken in En dan de liefde. We beginnen met daten, verliefd worden, maar ook hoe een relatie kan eindigen en hoe je dan in hemelsnaam verder moet.

En dan de liefde leest lekker weg. Ik vond het leuk om iedere avond een aantal hoofdstukken te lezen. Je kunt de hoofdstukken door elkaar lezen, maar eigenlijk zijn de hoofdstukken chronologisch opgebouwd. In ieder hoofdstuk zijn een paar zinnen rood gearceerd. Dit zijn de belangrijkste zinnen van het verhaal en ze maken in een oogopslag duidelijk waar de tekst over gaat. Heel handig vind ik! Susan Smit weet duidelijk heel veel over de liefde en schrijft dit met een vlijmscherpe pen op.

 photo IMG_5152a.jpg

 photo IMG_5153a.jpg

 photo IMG_5154a.jpg

Wil jij meer lezen over de liefde, inspiratie en wijsheid opdoen? Dan is En dan liefde van Susan Smit echt iets voor jou! Sowieso is het al een genot om door dit mooie boek te bladeren.

En pssst! Stay tuned! Vanmiddag komt er nog een leuke verrassing voor jullie online.

Het boek kost €17,50 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *