de talisman
Boekrecensies,  Roman

Recensie: De Talisman – Dominique Lap

De Talisman is het debuut van schrijfster Dominique Lap. Een sexy summer roman over Britt die in de PR werkt en ineens mag gaan werken voor een superster… Lees hier de recensie van De Talisman.

Waar gaat De Talisman over?

Britt is een drieëndertigjarige jarige single met een kinderwens. Haar bedrijf staat al jaren op nummer één, maar het gaat steeds slechter. Ze verliest klant na klant, drinkt te veel en is obsessief bezig met rockster Mr. X. Dan krijgt ze door de knappe Milo de kans van haar leven: werken voor Mr. X himself. Als haar obsessie en echte leven door elkaar beginnen te lopen moet ze een keuze maken… voordat ze twee droommannen laat lopen.

Een sexy summer read, daar ben ik altijd voor te porren. Zeker als het van een debuterend schrijfster is! De Talisman is het debuut van Dominique Lap en gaat over Britt, die nogal aan het struggelen is met haar leven. Ze is single, maar heeft een kinderwens. En dan zit haar vervelende ex haar óók nog eens in de weg als hij klanten en medewerkers probeert te kapen van haar eigen PR-bureau en meteen een kind krijgt met zijn nieuwe vriendin. Het zit allemaal niet mee. Dus grijpt ze – tot grote zorg van haar vrienden – naar de drank. Maar dan gebeurt er iets waardoor de knop om moet: Britt gaat beter voor zichzelf zorgen. Gezonder eten, even niet meer drinken en de sportschool in.

Dan ontmoet ze Milo, eigenaar van een spijkerbroekenmerk. Ze valt als een blok voor hem. En als klapper op de vuurpijl wordt Mr. X ook nog eens het gezicht van het spijkerbroekenmerk. Haar geluk kan niet op! Maar dan begint haar obsessie en haar echte leven door elkaar te lopen en moet ze een keuze maken…

Een heerlijke, sexy summer read die je in één keer uitleest!

De Talisman is een boek dat je in één keer uitleest. Je raakt namelijk heel nieuwsgierig naar wat Britt allemaal gaat uitsproken met Milo en Mr. X… Er zitten wat sexy passages in het boek, maar niet te veel. Het boek is wat dat betreft goed in balans en is geen enkel moment saai! De Talisman heeft wat weg van een fanfiction zoals After. Toch heeft dit boek ook een hele eigen invalshoek en een diepere laag. Het is niet alleen een sexy roman die aan de oppervlakte blijft, I like! Verder vind ik het ook leuk dat Britt in de PR werkt, dat zorgt voor herkenbare situaties.

Kortom: ik ben verder heel enthousiast over dit debuut van Dominique Lap. Ze heeft een wereld weg weten te zetten die als een film in je hoofd afspeelt. Misschien een leuke volgende stap? Neem dit boek mee op je volgende vakantie, leesplezier gegarandeerd!

Pluspunten
+ Leest lekker weg
+ Sexy roman mét diepgang
+ Speelt als een film in je hoofd af

Heb jij De Talisman al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com!

de talisman

Titel: De Talisman
Auteur: Dominique Lap
Verschenen: juni 2023
Pagina’s: 300
Uitgeverij: De Gouden Kers

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *