Boekrecensies,  Young adult

Reboot – Amy Tintera

Reboot - Amy Tintera

Julia van de Adorable Bookclub heeft het dystopische Young Adult boek Reboot gelezen. Benieuwd of het boek, ondanks het mooie omslag, ook een aanrader is? Lees dan gauw verder.

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest, hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Reboot begint meteen met een scène waarin je Wren leert kennen als de meedogenloze Reboot die ze is: op jacht naar menselijke criminelen en niet bang om te doden als het moet. Wren had nooit last van het feit dat ze geen emoties voelt, totdat het groentje Callum Tweeëntwintig binnen stapt. Callum is met zijn tweeëntwintig minuten de meest menselijke Reboot die er is, en daarmee ook de slechtste van de hele groep groentjes. Iedereen is dan ook verbaast dat Wren Callum kiest om te trainen. Ze weet niet wat het is, maar na 4 jaar gedacht te hebben dat ze geen emoties voelt, maakt hij toch iets in haar los wat al die tijd verborgen zat. Als er ook ineens rare dingen gebeuren met haar kamergenoot Ever, begint Wren te twijfelen aan alles wat ooit zo vanzelfsprekend was.

De spanning spat al vanaf de eerste bladzijde af doordat je, voor mijn gevoel, midden in het verhaal stapt. Veel vragen gingen er door me heen maar ik heb geen enkel moment het gevoel gehad alsof ik informatie miste. Het stoorde gelukkig niet doordat uitleg over het systeem en de wereld goed verweven zat in het verhaal van Wren. Het leuke was dat je Wren ziet veranderen van een emotieloze Reboot naar een ‘gewoon’ meisje van 17 met alle dilemma’s die daarbij horen. De manier waarop Wren verliefd werd op Callum is zo goed omschreven, dat ik op een gegeven moment dacht dat ik zelf verliefd werd op hem. Het spannende en romantische verhaal van Wren en Callum zorgde er in ieder geval voor dat ik aan de pagina’s geplakt zat.

‘De spanning spat vanaf de eerste bladzijde van Reboot af’

Reboot is een romantisch verhaal met veel spanning die Divergent liefhebbers zeker zullen waarderen. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een easy read of als een Sinterklaas cadeau voor een Young Adult liefhebber!

Reboot

Titel: Reboot
Auteur: Amy Tintera
Verschenen: juni 2016
Pagina’s: 296
Uitgever: Best of Young Adult

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *