Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Rebel (Reboot #2) – Amy Tintera

rebel
Onlangs kon je al de recensie van het boek Reboot lezen, geschreven door Amy Tintera. Julia, van de Adorable Bookclub, mocht deze boeken lezen, en binnen een mum van tijd las ze ook het vervolg uit. Benieuwd wat voor cijfer het boek krijgt, en of het een waardige opvolger was van het eerste boek? Je leest het hier!

Nu Wren en Callum ontsnapt zijn, hopen ze een nieuw leven te kunnen beginnen in het Rebootreservaat. Maar Micah Honderddrieënzestig, de beheerder van het reservaat, heeft iets anders in gedachten: hij wil de mens uitroeien. Iedereen. Micah is al jaren bezig met het rekruteren van Reboots voor zijn leger en is nu klaar om de steden aan te vallen. Terwijl Callum in de buurt wil blijven om de mensen te beschermen, wil Wren niets liever dan wegvluchten van de gevechten. Met Micah aan de ene kant, HARC aan de andere, en Wren en Callum op gespannen voet in het midden, is er nog maar één mogelijkheid over… Het is tijd voor de Reboots om rebellen te worden.

Rebel begint meteen waar het geëindigd was bij Reboot, namelijk de aankomst bij het Reboot reservaat. Wren wordt gezien als de leider van de Austin groep en wordt vriendelijk begroet door de begeleider, Micah. Waar het in het begin er nog aardig aan toe ging, werd het al snel duidelijk dat het te mooi was om waar te zijn. Wren en Callum merken allebei dat het geen vredig kamp is, maar dat Micah juist de mensheid wil uitroeien en alle Reboots als dodelijke soldaten wil gebruiken. Aangezien ze het er daar niet mee eens zijn, moeten ze wederom een manier vinden om te ontsnappen. Micah laat dat uiteraard niet zomaar gebeuren en maakt het de rebellen niet makkelijk. Gaat het ze lukken om te ontsnappen en de mensheid op tijd te redden?

Het verhaal van Rebel is geweldig, zelfs beter dan het eerste deel, Reboot. Dat komt vooral door de bloedstollende spanning die vanaf het begin aanwezig is. Het fijne is dat je het nu ook vanuit Callum zijn oogpunt leest. Je ziet veel duidelijker het grote verschil tussen Callum, die praktisch nog mens is, en Wren en leest ook hoe Callum het als Reboot heeft ervaren. Ook merk je dat Wren steeds menselijker wordt en dat ze niet de levensgevaarlijke Reboot meer wilt zijn die ze altijd al was. Het interessante was dat je ziet hoe Wren zachter wordt terwijl Callum zich steeds meer op stelt als leider en daardoor zelfverzekerder wordt. Het verschil tussen die twee wordt daardoor steeds kleiner en ze halen juist het beste van elkaar naar boven. De liefde in combinatie met een hoog actie gehalte zorgde er vervolgens voor dat je het boek niet weg kan leggen.

“Het verhaal van Rebel is zelfs beter dan het eerste boek”

De focus lag vooral op het elimineren van de HARC instelling, maar de vragen eromheen bleven onbeantwoord. Wat gaat er met het virus gebeuren? Hoe zit het met de andere instellingen? Hoe gaat het verder? Stiekem hoop ik dus dat er nog een derde deel komt, want ik heb nog zeker niet genoeg gekregen van Wren en Callum!

Rebel

Titel: Rebel (Reboot #2)
Auteur: Amy Tintera
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 279
Uitgever: Best of Young Adult

bol-button

Rating: 4,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *