Reading Challenge januari 2013 - Adorable Books
Algemeen, Overig

Reading Challenge januari 2013

d
Zoals jullie weten hebben wij aan het begin van het jaar verteld dat wij mee doen met de reading challenge. Nu de maand januari voorbij is laten wij zien hoe ver we al zijn!
Danique E. (2 boeken)

Catwalkgirl: Killerheels & Modedromen – Marieke Ordelmans (uitgelezen op 3 januari)

Jill is een doodnormale, vlotte meid, niets bijzonders, vindt ze zelf. Maar als ze op een shoppingtripje een flyer van het nieuwe televisieprogramma Supermodel in de maak in haar handen geduwd krijgt, verandert haar leven. Ze schrijft zich in en dringt tot haar eigen verbazing door tot de laatste ronde met twaalf meisjes. Niet veel later zit ze in een chic modellenappartement en wordt haar doen en laten gevolgd door cameramannen en een strenge jury. Ze valt van de ene verbazing in de andere en ontdekt dat achter de glitter en glamour ook heel veel afgunst, verveling en nijd schuilt. Houdt ze lang genoeg vol om de finale te halen? Kan ze de verleidingen van het modellenleven weerstaan? En zal de relatie met haar kersverse vriendje haar afwezigheid overleven?

Inside out – Maria V. Snyder (uitgelezen op 12 januari)

Houd je gedeisd. Val niet op. Of anders… Trella is een sloof. Een nobody. En net als de duizenden andere sloven die opeengepakt op de onderste niveaus van Binnen verblijven, doet ze het vuile werk voor de oppers, die boven in luxe leven. Maar Trella is ook de Koningin van de Buizen, die tijdens het schoonmaken van het ventilatiesysteem op plaatsen komt waar niemand anders ooit een voet zet. Als de Opper Cops erachter komen zal ze gerecycled worden. Maar nieuwsgierigheid is een sterke drijfveer, en er gaan geruchten dat er een uitweg is uit Binnen. Als Cogon, haar enige vriend, wordt opgepakt, kan ze nog maar één ding voor hem doen. Zorgen dat ze de geheimzinnige Poort vindt, de mythische uitgang naar Buiten, wat dat dan ook mag zijn. Trella vindt steeds meer aanwijzingen voor het bestaan van de Poort, maar ze doet ook een andere ontdekking: ze staat niet alleen in haar pogingen. De sloven zijn klaar voor een opstand, en zelfs sommige oppers blijken anders te zijn dan ze dacht. Zoals Riley, een jongen die al snel verwarrend veel voor haar gaat betekenen…

 

Danique V. (6 boeken)

Angel (angel #1) – L.A Weatherly (uitgelezen op 6 januari)

De engelen zijn overal, ze maken deel uit van onze wereld. Ze zijn mooi, ontzagwekkend, onweerstaanbaar en hebben geneeskrachtige gaven. Maar wat als hun magische aantrekkingskracht niet is wat het lijkt? Willow beseft dat ze anders is, en niet alleen omdat graag sleutelt aan auto’s. Ze heeft een gave. Willow kan de toekomst van mensen zien, hun dromen, verlangens en verdriet voelen, gewoon door hen aan te raken. Ze heeft geen idee wat het betekent en hoe ze aan de gave komt. Tot ze Alex ontmoet. Alex is een van de weinigen die de waarheid over engelen weet. Hij kent Willows geheim en is vast van plan haar tegen te houden. Want de donkere krachten die groeien in Willow maken haar gevaarlijk – maar ook onweerstaanbaar…. Tegen beter weten in voelt Alex dat hij valt voor de charmes van zijn aartsvijand.

Winter Chalet – Linda van Rijn (uitgelezen op 8 januari)

Tijdens een gezellige skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Karen, Chantal, Isa en Annemieke eindelijk weer eens tijd met elkaar doorbrengen. Door haar werk kan Annemieke pas later aansluiten, maar dat mag de pret niet drukken. Ook zonder haar genieten de andere drie de eerste dagen van de besneeuwde hellingen, het stralend zonnige weer en de altijd gezellige après-ski in het Oostenrijkse skidorp. Maar de vakantie krijgt een onverwachte wending als een van de vriendinnen op brute wijze wordt vermoord. De dader kan niet ver weg zijn. Rechercheur Günter Wolfsberg start een onderzoek en ontdekt al snel dat sommige mensen wel erg graag de verdenking willen afschuiven…

I am number four (Loriën-kronieken #1) – Pittacus Lore (uitgelezen op 16 januari)

Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken.
Nummer Twee in Engeland.
En Nummer Drie in Kenia.
Ze werden alledrie gedood.
Ik ben Nummer Vier. Ik ben de volgende.
We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we zijn echt. Ons plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om één te worden en de strijd aan te gaan. Maar voordat we er klaar voor waren, vonden zij ons. Nu jagen zij op ons en zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je nooit zou denken om ons te zoeken. We gaan op in de massa en leven als jullie buren, vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het in de gaten hebben. Maar zij weten het wel..

Bezwering (de darkest powers #1) – Kelley Armstrong (uitgelezen op 20 januari)

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

Huiver (de wolven van Mercy Falls #1) – Maggie Stiefvater (uitgelezen op 26 januari)

Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen – haar wolf – die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen. Die zomer ontmoet Grace Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het.

De keuze (nachtschade #2) – Andrea Cremer (uitgelezen op 29 januari)

Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.

 

Tedje (2 boeken)

Blijf! – Allie Larkin (uitgelezen op 5 januari)

Savannah heeft een gebroken hart. De man waar ze gek op is gaat trouwen met haar beste vriendin. In een dronken bui koopt ze via internet een schattig hondje. Maar in plaats van een pluizige puppy krijgt Savannah een enorme onhandige joekel van een beest. Joe rent als een razende door het huis, kwijlt alles onder en reageert alleen op Slowaakse politiecommando’s. Savannah is ten einde raad en zoekt een dierenarts. Ze vindt het helemaal niet erg dat daar ineens dokter Alex Brandt is om haar te helpen met Joe.

Supersingle – Nicole van Nierop (uitgelezen op 31 januari)

Handelbare kinderen, trouwe wederhelften en geslaagde gezinnetjes. Elk jaar met kerst wordt de drieëndertigjarige Rebecca geconfronteerd met het ondraaglijke geluk van haar broers en vooral met haar eigen hunkering naar een leven als dat van de mensen om haar heen. Rebecca zit in een ware dertigersdip, en de tijd tikt genadeloos door. Samen met haar beste vriendin Fleur probeert ze haar twijfels te overschreeuwen en richt ze zich op uitgaan en mannen. Als ze de tien jaar oudere Willem tegenkomt stort ze zich vol verwachting in zijn armen.

 

 

Dit waren de boeken die wij deze maand hebben gelezen. Natuurlijk hebben we een favoriet!

Danique E: Inside out
Danique V: I am number four
Tedje: Blijf!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Joanydvv februari 3, 2013 at 13:39

  Wat een leuk overzicht 🙂

 • Reply Lieke februari 4, 2013 at 11:30

  Leuk om het zo bij te houden!

 • Reply Tine februari 5, 2013 at 18:54

  Toffe boeken hebben jullie afgelopen maand gelezen! Leuk overicht 🙂

 • Reply IngeDB februari 17, 2013 at 22:01

  Bezwering heb ik in 2012 uitgelezen, maar De keuze zou ik graag ook lezen. Ik heb de 3e thuis, maar de twee eerste niet. Jammer.

 • Reply Luca februari 27, 2013 at 16:57

  aaaahhhh bezwering van kelley armstrong
  daar moet een recensie van komen op Adorable books
  de boeken van kelley armstrong zijn super
  ik ben nu begonnen aan de nieuwe triologie
  weer super nu wachten tot 15 maart dan komt deel 2 uit de roeping

  • Reply Luca februari 27, 2013 at 16:58

   oeps zie net dat er al een recensie van op adorable books staat sorry mensen over blij boekenverslaafd

  Leave a Reply