Boekrecensies,  Young adult

Pupil (Talon saga #1) – Julie Kagawa

PupilTitel: Pupil (Talon saga #1)
Auteur: Julie Kagawa
Verschenen: juli 2015
Pagina’s: 448
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Oorspronkelijke titel: Talon

Een geheim genootschap en een verboden liefde… Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Mening Yara over Pupil

Ik heb nog nooit een boek gelezen van Julie Kagawa en was daarom super benieuwd naar Pupil. Het omslag is niet alleen veelbelovend (prachtig én met een ‘drakenhuid’ die voelbaar is) maar het verhaal klinkt ook goed in de oren. Een draak, een drakenorganisatie, mensen én de St.-Joris organisatie. Dit boek moet wel spannend zijn!

Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Allereerst Ember, de drakin. Ik vind haar geweldig. Ze kan dus transformeren in een mens en is bloedmooi! Met haar rode haren en groene haren valt ze flink op. Ook wordt verteld vanuit het perspectief van drakenjager Garret. Het is zijn werk om zo veel mogelijk draken te vermoorden. Als laatste wordt verteld vanuit het perspectief van de drakenrebel Kobalt, ook wel Riley genoemd. Heel leuk dat je vanuit meerdere kanten leest! Ik vond het lastig om te kiezen welke jongen ik het meest leuk vind, daarom heb ik geen favoriet.

Doordat het verhaal vanuit meerdere perspectieven wordt verteld leer je iedereen goed kennen. Ik vond dit echt héél goed werken! Omdat ik niet veel over draken heb gelezen maar het wel een heel leuk onderwerp vind, heet dit boek me echt vermaakt. Ik vond het een super leuk verhaal en kon het boek met veel moeite weer neerleggen (om te slapen, om te werken, etc). Het originele verhaal heeft me echt geraakt en nadat ik het boek heb uitgelezen ben ik begonnen in deel 2. Ik kan je zeker aanraden om Pupil te lezen, maar pas op: verslavingsgevaar!

Mening Danique E.:
Julia Kagawa vind ik echt een hele leuke schrijfster. Ik heb al meerdere boeken gelezen, maar nog nooit een serie compleet uitgelezen (iets met teveel leuke boeken op de markt). Toen ik zag dat Pupil uitkwam, was ik meteen benieuwd. Ik ben dol op verhalen over draken, vraag me niet waarom maar ik vind het prachtige wezens. Wat ik bijzonder vind, is dat Pupil uit drie verschillende personages geschreven wordt. De opperhoofdpersoon is naar mijn mening toch Ember, een drakin. Samen met haar broer Dante, ook een draak, begeeft ze zich voor het eerst in de mensenwereld. Als test mogen haar broer en zij de zomervakantie doorbrengen tussen de mensen. Dit is een soort test, waarmee ze kunnen bewijzen dat ze goed getraind zijn om zich onder de mensen te begeven. Niemand mag te weten komen dat haar broer en zij draken zijn. Het boek wordt ook verteld vanuit Garret. Garret zit bij St.-Joris, een organisatie die op draken jaagt. Samen met een collega wordt hij naar – je raadt het al – hetzelfde plaatsje als Ember en haar broer gestuurd. Hun doel? De draken vermoorden die naar geruchten naar dit plaatsje zijn gekomen. Al snel komen Garret en Ember in contact met elkaar en hebben ze geen idee wat de werkelijke aard van de ander is. Tot slot is er de personage Riley – of Kobalt. Hij zat vroeger ook bij Talon, maar is in opstand gekomen tegen de organisatie waardoor hij nu een Rebel is. Hij probeert Ember er van te overtuigen dat Talon een kwade organisatie is en dat ze veel foute dingen doen die niet bekend zijn. Ember komt in tweestrijd met zichzelf. Wil ze wel nog bij Talon horen?

Pupil las echt enorm rap. Toen ik eenmaal aan het boek begonnen was, kon ik hem niet meer neerleggen. Ik vind het prettig om af te wisselen tussen verschillende personages omdat het dan niet zo eentonig wordt. Hoewel het boek heel erg spannend is, vond ik er af en toe wat voorspelbare momenten in zitten. Niet dat ik dat vervelend vond, want het boek vond ik erg goed. Het zit heel mooi in elkaar en ik vind de drakenwereld prachtig om over te lezen. Ook is het leuk om te lezen over drie ‘mensen’ die allemaal een andere kijk hebben op draken en/of hun organisaties. Mocht je van verhalen houden over draken, dan kan ik dit boek zeker aanraden. Persoonlijk trekt dit verhaal van Julie Kagawa mij meer dan The Iron Fey-serie. Inmiddels ben ik bezig in deel 2: Rebel en ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan!

Meer recensies lezen van de boeken van Julie Kagawa? Klik dan hier.


Rating: 4.5/5

bol-button

4 Comments

  • Nina

    Julie kagawa is echt een van mijn favoriete schrijfsters. Op t moment lees ik het 4e deel van haar Iron Fey serie (aanrader!) En ik heb de vervolg serie call of the forgotten al liggen. Pupil klinkt ook zeker als in boek dat ik moet lezen 🙂

  • Rosa

    Jaaaa!, love this book! Die voorspelbare dingen erin vond ik helemaal niet erg bij dit boek omdat het zo goed was. Dit is het eerste boek wat ik van haar heb gelezen, het origineel, en heb er zeker geen spijt van. Het is wel een lange serie dus ik hoop dat het maar boeiend blijft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.