Boekrecensies,  Jeugd

Project Prep: de lancering van een mode-app – Niki Smit

projectprep
Een tijdje geleden kreeg ik een maand cadeau bij Elly’s Choice. Hiermee kon ik een aantal e-books downloaden, waaronder Project Prep: de lancering van een mode-app van Niki Smit. Een boek dat geheel in het teken staat van het oprichten van een mode-app!

De dertienjarige Isabel snapt niets van kleren. Het is voor haar een groot raadsel hoe ze goed gekleed naar de brugklas moet. Gelukkig is haar beste vriendin Kate wel een modegenie. Ze zouden een appje van Kate moeten maken, denkt Isabel. Isabel leert zelf coden en ontwikkelt haar eigen mode app: Project Prep. Hello Technology! Als haar app in de App Store wordt aangeboden, lijkt de weg tot succes geopend. Maar ondernemen en technologie blijken niet altijd even makkelijk. Op een forum krijgt Isabel hulp van Tyler uit New York. Dreigt ze verliefd te worden op een supernerd?

In Project Prep maken we kennis met Isabel, die net in de brugklas zit. Ze voelt zich totaal niet speciaal totdat ze besluit om een mode-app te ontwikkelen. Helemaal zelf leert ze coderen en stukje bij beetje ontwikkelt ze een app in het geheim. Haar beste vriendin Kate snapt er niks van waarom ze zo afgeleid is en nooit meer tijd heeft om af te spreken. Maar Isabel wil de app voor Kate geheim houden, zodat ze haar ermee kan verrassen. Ze wil namelijk niets liever dan dat Kate haar gaat helpen met kledingoutfits voor de app. Daarnaast zou ze het geweldig vinden als hun nieuwe vriendin Aisha ook gaat helpen. Wanneer ze de app helemaal ontwikkeld heeft en Kate en Aisha haar gaan helpen, vormen ze met z’n drieën een super team. Al snel groeit de app uit tot een succes en melden ze zichzelf aan voor een wedstrijd in New York. Wie haar tipte? De mysterieuze ‘Flying Burrito’, een jongen die ze onder deze naam heeft leren kennen op een forum voor codeerders. Flying Burrito woont in New York City, wat voor Isabel nog een reden is om zo hard te werken dat ze naar New York mag.

Project Prep: de lancering van een mode-app is gericht op tieners, maar toch moet ik zeggen dat ik flink genoten heb van dit boek. Dat heeft waarschijnlijk met verschillende factoren te maken. Ik vond het erg interessant om te lezen hoe Isabel de app creëerde, onbewust leer je toch een beetje coderen met dit boek en daarbij is het echt in super simpele taal opgeschreven. Zelfs handig voor iemand zoals ik dus! Daarnaast gaat het over een jonge ondernemer, wat ik zelf ook altijd boeiend en inspirerend vind om te lezen. Ik merkte wel dat het boek voor tieners is geschreven. Er worden veel ‘hippe’ woorden gebruikt zoals ‘coolio’, serieus aan dat woord ergerde ik me wel dood, net als het ‘FUUUT’ wat heel vaak uit enthousiasme gebruikt werd. Maar goed, dat is denk ik een leeftijdsdingetje. Het verhaal was simpel en leuk opgebouwd, waardoor er enorm veel vaart inzat. Project Prep is een ontzettend luchtig verhaal voor tussendoor, met de nodige tienerdrama maar ook met een leerzaam en origineel onderwerp. Ook voor ouderen leuk om te lezen!

Project Prep Niki SmitTitel: Project Prep: de lancering van een mode-app
Auteur: Niki Smit
Verschenen: juni 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 3,8/5

7 Comments

 • Judith

  Hoewel ik ook niet meer binnen de doelgroep val, klinkt dit boek wel fantastisch voor tussendoor! Lekker luchtig, maar toch ook leerzaam door de codeer-tips. Dit boek ga ik zeker even onthouden. 🙂

 • Lara

  Dit artikel komt als geroepen. Ik ben bezig met mijn afstudeerproject waarbij ik probeer meisjes enthousiast te maken over coderen. Tijdens mijn onderzoek kwam ik dit boek tegen maar kan niet echt een goede review vinden. Dus bij deze bedankt!

  Mocht je trouwens mijn onderzoek willen volgen of ben je nieuwsgierig. Kijk dan even op mijn blog. (schaamteloze zelfpromotie, sorry)

 • Story addict

  Coolio! Haha :p Ik behoor ook helemaal niet meer tot de doelgroep dan, maar een beetje coderen leren lijkt me leuk (vooral als het in een luchtig verhaaltje tussendoor kan). Daarnaast vind ik iemand die zichzelf de Flying Burrito noemt echt stoer! :p

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *