Boekenkast, DIY

Project boekenkast #3 – Het resultaat


Yes! Eindelijk is het zover. Project boekenkast is behaald, want ik heb eindelijk een boekenkast in mijn nieuwe woning. De afgelopen weken nam ik jullie al mee in dit proces en nu hangen de planken dus. Vandaag laat ik jullie het eindresultaat zien (en een sneak peek in mijn boekenkast!).

Mijn vader en ik hebben vorige week de planken opgehangen. Op zich was dit zo gebeurd. Het belangrijkste en moeilijkste deel van dit project was de rails recht ophangen. Ze moeten ook precies gelijk hangen, anders zie je dat wanneer je de plankendragers gaat ophangen.


Nadat de rails in de muur geboord waren, hebben we de plankendragers erin geklikt en konden we heel makkelijk de planken erop leggen. Het paste precies en ik vind het eindresultaat geweldig. Mijn boeken pasten er op zes na allemaal op. Wat dus stiekem wel betekent dat er ergens in huis nog een boekenkast moet komen 😉


Hoe ik het heb ingedeeld? Op de onderste drie planken zie je vooral Young Adult boeken en daarboven romans, chicklits en een aantal jeugdboeken. Ik ga het vast nog wel een keer anders indelen, maar voor nu vind ik dit prima.

 Ik vind de ruimte nu zoveel huiselijker geworden! Boeken geven echt veel sfeer in huis en ik ben ook blij dat ze gewoon in de woonkamer te zien zijn.

Wat vind jij van de boekenkast die ik heb gemaakt?

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Tamara D februari 14, 2017 at 07:06

  Ziet er heel goed uit! Leuk dat stukje muur gebruikt op die manier. Ben benieuwd hoe je nog een boekenkastje gaat realiseren in je nieuwe stulpje

 • Reply corianne februari 14, 2017 at 09:33

  ik wil ook zo’n kast super leuk

 • Reply Lara februari 14, 2017 at 10:40

  Prachtiggg! Stiekem beetje jaloers zelfs haha.

 • Reply Daphne februari 14, 2017 at 10:59

  Ziet er goed uit! 🙂

 • Reply Ankie februari 14, 2017 at 11:44

  Superleuk!

 • Reply karin van den dikkenberg februari 14, 2017 at 12:09

  Goed gedaan! Als je de boeken naar voren haalt ( gelijk met de plank) staat het nog leuker.
  Nu zijn ze zo ver naar achteren geschoven, da’s jammer.

  • Reply Danique E. februari 14, 2017 at 19:16

   Is bewust gedaan, anders wordt het gewicht niet goed verdeeld en kunnen de rails loskomen van de muur 🙂

 • Reply Leonie van Mil februari 14, 2017 at 12:37

  Ziet er leuk uit!! Boekenkasten staan altijd zo gezellig. Ik hou daar wel van

 • Reply Do februari 14, 2017 at 13:10

  Wauw, wat een mooie boekenkast.. Ik ben wel een beetje jaloers.

 • Reply Bianca Schrijft februari 14, 2017 at 14:29

  Dat ziet er super goed uit! Je hebt een mooie collectie aan boeken en die verdienen een mooie kast. 🙂

 • Reply Elodie februari 14, 2017 at 14:36

  Heel leuk! Boeken geven inderdaad echt sfeer aan een ruimte. Krijgen bij mij zekere ook een prominent plekje in de woonkamer! Ik vind jullie inrichting er trouwens sowieso heel leuk uitzien op de foto’s 🙂

  • Reply Danique E. februari 14, 2017 at 19:17

   Lief Elodie, thanks!! 🙂

 • Reply Esther februari 14, 2017 at 16:29

  Ziet er goed uit! Boeken geven idd echt sfeer en met een mooie boekenplank/kast worden ze nog mooier! 🙂

 • Reply De ander februari 16, 2017 at 09:19

  Het is echt mooi geworden! Maar een vraagje: heb je boeksteunen gebruikt?

 • Reply Esther februari 16, 2017 at 12:08

  Ah zo gaaf! <3

 • Reply Denise februari 16, 2017 at 12:48

  ? Valt mij weer op… Je Cinder en Scarlet dtaan verkeerd om ?
  Maar, het ziet er netjes uit zo, mooi muurtje ervoor!

  Mijn boeken komen nooit in de woonkamer te staan, want sowieso heb ik er nu al teveel (zo’n 400), en ik ben extreem voorzichtig met m’n boeken…dus mogen mensen er niet zomaar aankomen. Maar weinig mensen hebben mijn real-life collectie gezien. ?

 • Reply Myrthe februari 16, 2017 at 21:33

  Het ziet er super uit! Dat zwart geeft een strakke moderne uitstraling.
  Handig dat je zo een boekenkast hebt gemaakt want dat verlies je het stopcontact ten minste niet :D.

 • Reply Madelon februari 21, 2017 at 18:04

  Het is echt mooi geworden!

 • Leave a Reply