Boekrecensies, Roman

Portret van een vrouw – Jojo Moyes (+ win een Jojo Moyes pakket!)

Titel: Portret van een vrouw
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 432
Uitgever: Fontein
Originele titel: The Girl You Left Behind

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel… Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Yara: 
YES!  Eindelijk een nieuwe Jojo Moyes. Ik heb alle boeken van haar (die in het Nederlands uit zijn gekomen) gelezen en ben onwijs fan van Jojo. Ze is een briljante schrijfster en weet je op het juiste punt te raken en mee te slepen in haar verhaal.

Het verhaal liep vanaf de eerste bladzijde al prima. Een goed tempo, een fijne schrijfstijl en een boeiend verhaal. In het eerste deel leer je de Franse Sophie kennen, ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Wanneer dit deel ten einde komt weet je zoveel van haar dat je haar als een persoon hebt leren kennen. In het tweede deel lees je over Liv, dit verhaal speelt zich af in het heden. Met Liv voel ik een hele sterke connectie: haar personage spreekt me zó erg aan. Haar verhaal raakt me tot op het bot.

Uiteindelijk komen beide verhalen samen, en hoe! Vanaf dit moment was ik continu in spanning, omdat ik wilde weten hoe het zou aflopen. Zou het allemaal goed komen? Of juist niet? Wat een spanning weer, jeetje. Gelukkig las Tedje het boek ook en kon ik er over praten. Fijn, zo’n leesbuddy. Dit was echt weer een typisch Jojo Moyes verhaal. Je hebt halverwege een droomscenario in je hoofd van hoe het verhaal zal aflopen, maar blijft je gedurende het hele verhaal afvragen hoe het nou afloopt. Eenmaal bij het einde loopt het vaak af zoals jij dacht, met net wat kleine veranderingen.

Ik hoop dat er nog véél meer boeken van Jojo verschijnen komende tijd. Jojo is niet weg te denken uit de boekenwereld, ze is een geweldige romanschrijfster. Portret van een vrouw is niet alleen een praaltje in je boekenkast, ook het verhaal zul je altijd met je meedragen.

Tedje: 

Op mijn vakantie kwam ik voor het eerst in aanraking met een boek van Jojo Moyes: Voor jou. Wat een prachtig boek was dat! Ik heb gelachen, maar ook zeker gehuild bij dat boek. Toen we voor Adorable Books Portret van een vrouw mochten lezen, wist ik dat ik hem ook wilde lezen.

Jojo Moyes heeft de gave om van een verhaal iets heel bijzonders te maken. Ik kan me vaak heel goed inleven in een boek, maar bij boeken van Jojo heb ik dat net even wat extra. Ze omschrijft alles erg gedetailleerd, alsof je het gevoel hebt dat je er echt bij bent. Ze weet je spanningsboog zo vast te houden dat je het boek eigenlijk niet meer wil wegleggen. Dat vind ik ultiem genieten: dat een schrijver je zo vast kan houden. Een echte kunst! Ik vond het heel leuk om afwisselend over Sophie en dan weer over Liv te lezen. Af en toe komen er ook nog perspectieven voorbij van andere personages in het boek. Leuk!

Het hele verhaal draait eigenlijk om één specifiek schilderij. Het schilderij waar Sophie is afgebeeld en dat Liv in haar huis heeft hangen. Aan dit schilderij zitten allerlei herinneringen en is de rode draad door heel het boek. Heel bijzonder hoe Jojo de twee verhalen door elkaar heeft verweven en hoe alles op een gegeven moment op zijn plek valt. Chapeau! Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en het was absoluut niet voorspelbaar vond ik. Portret van een vrouw is een van de mooiste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen!

Rating: 5/5

bol-button

Winnen!!
We hebben echt een héle leuke winactie voor jullie in petto. Vorige week konden jullie al de recensie van Voor jou lezen, en nu mogen we een onwijs leuk pakketje weggeven waar Voor jou én Portret van een vrouw in zitten. Hoe cool? Wil jij binnenkort deze fijne romans in jouw bezit hebben? Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achterlaten (en vul een geldig e-mailadres in) en vertel ons waarom jij dit pakket graag wil hebben!

Meedoen kan tot en met 2 oktober. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht van ons. Over de uitslag kunnen we niet corresponderen.

Previous Post Next Post

151 Comments

 • Reply Femke Jonkman september 25, 2015 at 07:12

  Waarom ik graag het pakket wil winnen….Jullie recensies zijn zo leuk geschreven en ik ken nog niets van Jojo en het lijken mij erg leuken boeken en mijn moeder wil ze ook graag lezen nadat ze jullie recensies had gelezen.?

 • Reply Janine september 25, 2015 at 08:07

  Waarom ik graag wil winnen? Ik hoor zoveel over haar boeken en wil ze nu ook graag lezen zodat ik anderen ook weer enthousiast kan maken! 🙂

 • Reply Tessa september 25, 2015 at 08:09

  Omdat ik hou van jojo moyes boeken ! En ik jullie recenties over deze twee boeken helemaal geweldig vind.

 • Reply Marloes september 25, 2015 at 08:09

  De boeken van Jojo zijn geweldig! Mijn exemplaren gaan de hele familie en vriendenkring rond. Ik ken niemand die ze niet mooi vind. Graag zou ik dan ook de kans krijgen om dit nieuwste boek van Jojo te mogen lezen.

 • Reply Anne september 25, 2015 at 08:10

  Ik wil deze boeken graag hebben omdat, nou eerlijk gezegd heb ik nog nooit van deze schrijfster een boek gelezen, maar hoe enthousiast jullie over hey boek hebben maakt mij ook enthousiast. Of ik deze boeken win of niet ik ga ze zeker lezen! Heb er nu al zin in!

 • Reply Wilma Klein Willink september 25, 2015 at 08:14

  waarom ik graag wil winnen?
  mijn moeder heeft me enthousiast gemaakt over de boeken en nu ben ik zelf razend benieuwd naar haar boeken.
  al zo veel goede reacties over haar gehoord, dus nu wil ik ze graag zelf ook lezen

 • Reply Anita de Groot september 25, 2015 at 08:15

  Omdat ik fan ben Jojo, Voor jou heb ik geleend in de Bieb en had ik 1 ruk uit en om dit boek nogmaals te lezen vind ik geen probleem, graag zelfs. Portret van een Vrouw ik laat me graag verrassen en neem de boeken heel graag mee met onze vakantie binnenkort naar Turkije zodat ik in de zon op een strandbedje kan lezen. Heerlijk!

 • Reply Gerrianne september 25, 2015 at 08:18

  Wauw! Een nieuwe van Jojo Moyes! Net als jij heb ik bij Voor Jou wel een paar traantjes gelaten. Ik ben benieuwd of dit nieuwe boek ook weer ‘inslaat als een bom’.
  Met andere woorden: Ik wil hem heel graag winnen 🙂

 • Reply Amy september 25, 2015 at 08:19

  Ik heb al erg veel boeken aangekocht door jullie recensies. Ze zijn altijd vlot geschreven en doen je steeds weer zin krijgen om een nieuw boek uit te proberen. Ook deze boeken lijken me weer de moeite waard om te lezen. Ik zou dus erg graag dit boekenpakket winnen, maar mocht dat niet gebeuren… Ik zal snel in de winkel staan om ze te kopen 😉 Groetjes en keep up the good work!

 • Reply Ilse september 25, 2015 at 08:21

  Waarom ik dit pakket graag zou winnen?
  Wel, met nieuwjaar heb ik luid verkondigd dat 2015 “mijn” jaar ging worden, het jaar waarin ik meer leuke dingen voor mezelf ging doen en kopen. Waarin ik na 20 jaar continu “zorgen voor” meer aan mezelf ging denken, t jaar is al grotendeels voorbij, maar t is me tot nu toe nog niet gelukt deze belofte aan mezelf waar te maken , integendeel jammer genoeg

 • Reply suzan van de vendel september 25, 2015 at 08:27

  Ik ben erg nieuwsgierig geworden en ken de schrijfster nog niet.Dit is een hele leuke manier om kennis te maken !!!!

 • Reply maureen september 25, 2015 at 08:31

  oeee die wil ik zeker beide graag winnen!! Jojo Moyes is een mega goede schrijfster en haar nieuwe portret van een vrouw ben ik zeker heel erg geinterreseerd in om te lezen 🙂

 • Reply Marloes september 25, 2015 at 08:41

  Ik ben héél erg benieuwd naar haar nieuwste boek, Voor jou vond ik echt prachtig en Portret van een vrouw klinkt ook weer fantastisch! Daarom zou ik graag willen winnen, en met Voor jou kan ik dan weer iemand anders blij maken, meteen minimaal twee gelukkige mensen ;).

 • Reply Heleen van der Velde september 25, 2015 at 08:48

  Superactie van veelbelovende boeken (met dank voor jullie recensies!). Daar zwijmel ik graag in weg!

 • Reply Marion Poeste Thomas september 25, 2015 at 08:52

  jaaa heel graag 🙂 zag de aankondiging al op facebook. Ik ben super benieuwd vooral naar haar nieuwste verhaal. Voor jou heb ik wel in bezit gehad(maar is uitgeleend, maar vind ik gewoon zo’n mooi boek dat iedereen zou moeten lezen. Deze zou ik weer doorgeven aan mijn moeder en zusje die hem ook graag willen lezen. En zelf ben ik gewoon een groot fan van jojo moyes, daarom doe ik graag mee om kans te maken. groetjes marion

 • Reply Lizesboeken september 25, 2015 at 08:52

  Ik heb al zoveel goede dingen gelezen over de boeken van Jojo Moyes maar tot nu toe nog geen kans gehad om er één te lezen. Daarom lijkt dit pakket mij wel een leuke eerste kennismaking met haar boeken 🙂

 • Reply lianne clappers september 25, 2015 at 09:00

  ik wil heel graag kans maken op deze boeken omdat ik denk dat ze geweldig mooi zijn. Ben een echt leesmonster en wil wel eens wat nieuws lezen,ik ken deze schrijfster nog niet en zou graag eens willen kennis maken!!!!

 • Reply Bep H september 25, 2015 at 09:03

  Dit zijn zeer gewilde boeken, in de bieb waar ik werk zijn ze altijd uitgeleend, Ik wil graag meedoen en met 3 dochters hebben 4 mensen leesplezier in huize heutink

 • Reply Jyoti Baldew september 25, 2015 at 09:04

  Gave winactie!! Ik zou graag willen winnen, omdat ik nog geen boeken van haar heb gelezen…ja I know, shame on me..het lijkt me zo gaaf om haar boeken dan eindelijk te kunnen lezen!

 • Reply Jolanda september 25, 2015 at 09:05

  Ik ben verslaafd aan lezen dus deze kans laat ik niet aan mijn neus voorbijgaan.

 • Reply Tanneke Burggraaff september 25, 2015 at 09:08

  Voor jou wil ik heel graag aan iemand weggeven die wel een positief duwtje in haar rug kan gebruiken, en portret van een vrouw heb ik nog niet gelezen, maar ben ik heel nieuwsgierig naar. Ik maak dus heel graag kans op dit prachtige pakket.

 • Reply Simone september 25, 2015 at 09:12

  Ik ben gek op de boeken van Jojo Moyes! Voor jou en Portert van een vrouw staan nog op mijn verlanglijstje 🙂

 • Reply Ruth september 25, 2015 at 09:16

  Ik zou graag kans maken op deze boeken. Ik ken nog niks van Jojo Moyes en daarnaast lijkt het me heel interessant om een boek te lezen wat zich in de Eerste wereld oorlog afspeelt. De Eerste wereld oorlog heeft voor de Fransen veel meer impact gehad dan de Tweede wereldoorlog en daarom lijkt t mij interessant om eens te lezen hoe het er in die tijd aan toe ging.

 • Reply Nynke B september 25, 2015 at 09:19

  Ze schrijft zulke heerlijke boeken die echt ontspannen.

 • Reply Nicole september 25, 2015 at 09:23

  Laat ik nu net 2 boeken tekort komen voor mijn #boektober challenge!
  En dit soort boeken zijn precies de boeken die ik zou willen lezen!

 • Reply Ans Stier september 25, 2015 at 09:23

  Mooie recensie en veel positieve berichten over beide boeken gehoord. Ik verslind boeken, heerlijk lezen is mijn hobby en goede boeken zijn dus meer dan welkom en dat is de reden dat ik mee doe aan deze mooie actie.

 • Reply jenneke van maurik september 25, 2015 at 09:24

  Ik ken de schrijfster enkel van verhalen van andere mensen en ik ben er reuzze benieuwd naar, vele zijn al fan dus dan miet het toch goed zijn, vr gr Jenneke

 • Reply Elodie september 25, 2015 at 09:32

  Klinkt veelbelovend. Ik had nog nooit van de schrijfster gehoord, maar ik laat me heel graag verrassen door haar boeken! 🙂

 • Reply superjoellegirl september 25, 2015 at 09:34

  Zou het graag lezen voor mijn blog. Kan ik er ook een mooie recensie over schrijven!

 • Reply Wendy Wenning september 25, 2015 at 09:34

  Moet eerlijk bekennen dat ik van deze auteur nog nooit een boek heb gelezen. Maar ze lijken me wel geweldig dus ik doe graag mee met deze actie!

 • Reply Lizzy september 25, 2015 at 09:35

  Wauw, door jullie lovende woorden over de boeken van Jojo Moyes wil ik het ook zo graag lezen! Portret van een vrouw klinkt erg leuk! Ook origineel dat het twee verhalen zijn die uiteindelijk samen komen! Ik doe met liefde mee aan de winactie! Super leuk dat jullie het weggeven!

 • Reply Marjo Grimmius september 25, 2015 at 09:42

  ‘Voor jou’ was mijn kennismaking met Jojo Moyes en oh ik was direct zwaar verkocht! Ze kan zich zo ongelooflijk goed inleven in haar personages en geen boek van haar gaat zonder meerdere keren hardop lachen en ook zeker een traan voorbij.
  Fan ben ik dus, dus ik ben op zoek gegaan naar alle boeken die ooit in het Nederlands van haar uit zijn gekomen. Een hele zoektocht, want jaren geleden zijn er verschillende boeken uitgekomen die nu niet meer nieuw te verkrijgen zijn. Ik heb er inmiddels drie gevonden: ‘verboden vruchten’, ‘walvisbaai’ en ‘nachtmuziek’. En heb er de volle hoofdprijs voor betaald haha, want van elk kon ik er echt maar een vinden op het hele net! Ik gun mijzelf af en toe ‘een Jojo’, maar ben er zuinig mee, want zoveel zijn er niet! Twee heb ik nog niet gevonden en de nieuwste, ‘portret van een vrouw’, die me prachtig lijkt, heb ik ook nog niet in mijn bezit ivm het ontbreken van de financiële middelen haha. Dus ik zou dit pakket echt dolgraag winnen, om ‘voor jou’ aan iemand anders te geven (en fan te maken haha), en de andere zelf bij mijn collectie toe te voegen. Dat zou ik echt fantastisch vinden!

 • Reply Janita september 25, 2015 at 09:43

  Wat een leuke winactie! Ik zou deze boeken graag willen winnen, omdat ik Jojo Moyes een geweldige schrijfster vind!

 • Reply Ine Josten september 25, 2015 at 09:46

  Ik zou dit pakket graag willen winnen omdat ik ontzettend van lezen houd.

 • Reply Esther september 25, 2015 at 09:47

  Graag omdat ik haar een geweldige schrijfster vind. Leesgek bent en voor de wintermaanden op de bank met een bak thee en dekentje.

 • Reply Daniëlle september 25, 2015 at 09:49

  Yes, een nieuwe Jojo Moyes! Ik heb haar boek Voor Jou gelezen en daar was ik echt heel erg ontroerd door. Het verhaal deed mij denken aan iets persoonlijks in mijn leven wat recent gebeurd was. Echt super hoe een boek je zo kan raken. Jojo Moyes is echt een topschrijfster. Ik hoop dat dit boek mij weer zo mag raken, ik doe graag mee aan de winactie!

 • Reply Mandy september 25, 2015 at 09:51

  Ik wil graag dit boekenpakket winnen omdat ik net als jou een grote fan ben van Jojo Moyes. Voor jou is een boek met een lach en een waterval aan tranen. Ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek en voor jou zou ik heel graag willen geven aan mijn beste vriendin die ook erg van lezen houdt en die “voor jou” moet lezen!

 • Reply Dayenne september 25, 2015 at 09:51

  Het lijken me hele mooie boeken om te lezen en door jullie verhalen ben ik nog enthousiaster geworden, ik zou de boeken graag winnen en lezen.

 • Reply wendy september 25, 2015 at 09:52

  Wil heel graag pakket winnen zodat ik ook een keer kan ontspannen tijdens het inspannen van werk,cursus en sporten. En mijn lieve mama krijgt daarna het pakket en daarna weer haar vriendin. Dus dit is dan een prijs voor meerdere dames 🙂

 • Reply Fany van hemelen september 25, 2015 at 09:55

  Jojo moyes haar boeken lijken me de ideale feelgoodlectuur om mijn gedwongen rustperiode leuk Door te brengen…lig nu in ziekenhuis en zal nog thuis moeten herstellen ook dus pluspunt tijd genoeg en nood om zinnen te verzetten!

 • Reply Mariska september 25, 2015 at 10:05

  Heerlijk zijn haar boeken! Mooi en een fijne schrijfstijl! Ik zou de boeken graag winnen, ik zit in een wat zwaardere periode en wat zou ik blij zijn als ik deze boeken mag ontvangen. Fingers crossed!!

 • Reply Annamay september 25, 2015 at 10:06

  Na een drukke zomer breekt voor mij straks ook die welverdiende vakantie aan. Net als Tedje zou ik graag tijdens deze vakantie kennis willen maken met Jojo Moyes. Het lijkt mij erg leuk om, zoals Yara het verwoordde, “mee gesleept te worden in haar verhaal”. Fantastisch hoor ik zie het al helemaal voor me, lekker aan de rand van het zwembad helemaal opgaan in dit boeiende boek.

 • Reply Arianne september 25, 2015 at 10:07

  Waarom ik het pakket wil winnen…. Een vriendin van mij houdt van de boeken van jojo moyes dus ben ik heel benieuwt naar haar nieuwe boek. En als ik heb gelezen heb geef ik het haar cadeau!! ?

 • Reply Bianca Bennink september 25, 2015 at 10:15

  Ik heb voor jou al zo vaak aangeraden gekregen door vriendinnen die hem hebben gelezen. Ik ben dol op romans en ik ben erg benieuwd naar jojo haar boeken. Dus denk doe een poging om 2 te winnen. Het lijken me 2 hele mooie verhalen om te lezen op een regenachtige weekend

 • Reply Mariska september 25, 2015 at 10:15

  Heb afgelopen zomer Voor jou gelezen… en deze was zooo mooiiii.
  Dus ben ook super benieuwd naar dit nieuwe boek.
  I ♡ JOJO MOYES

 • Reply Noor september 25, 2015 at 10:16

  Ik zou dit pakket heeeel graag willen winnen, omdat jullie me met deze recensies heel enthousiast hebben gemaakt! 🙂 Ik ben zo benieuwd naar deze boeken! Het is wel weer tijd voor een fijne roman bij de openhaard nu het steeds herfstiger wordt.

 • Reply Miriam korevaar september 25, 2015 at 10:17

  Ze een te gekke schrijfster is en ik via
  m’n zusje fan ben geworden op haar schrijfstijl je gaat er helemaal in op. Met de winter op komst en de kortere dagen is s avonds een momentje voor jezelf met een goed boek, thee en dekentje op de bank het ideale moment om lekker te lezen en door te vertellen aan iedereen wat een aanrader haar boeken zijn!

 • Reply Kim september 25, 2015 at 10:20

  Ik zou hem graag willen winnen omdat ik de boeken van Jojo nog niet ken. Wel heb ik er heel veel over gelezen en dat heeft me razend enthousiast en nieuwsgierig gemaakt! Jullie review maakt me ook erg benieuwd naar dit nieuwe deel.

 • Reply Veerlez september 25, 2015 at 10:27

  Ik doe graag mee! Vooral omdat ik anders alleen maar spannende boeken lees en ik me graag laat verassen door andere genres 🙂

 • Reply Thea september 25, 2015 at 11:15

  Ik heb een boek van haar gelezen en dat maakt hebberig, wat een fijne schrijfstijl! Soms kom je een auteur waarbij je met 1 boek eigenlijk al weet dat ze steengoed is en dat vind ik van Jojo Moyes. Ik doe dus dolgraag mee.

 • Reply Jacqueline september 25, 2015 at 11:37

  Superleuke winactie weer!! En dankzij onder andere jullie reviews ben ik super benieuwd naar deze 2 boeken!! En ik kan wel even wat ontspanning met een goed boek gebruiken tussen alle druk van mn studie door ?

 • Reply Miranda september 25, 2015 at 11:45

  Wat een topactie. Ik ben gek van de boeken van Jojo Moyes dus ik kan niet wachten ze te lezen!

 • Reply Maryam Thomasse september 25, 2015 at 11:45

  Al veel over deze schrijfster gehoord, maar tot nu toe nog niets van gelezen. Staat hoog op mijn wensenlijstje. Ik doe dus graag mee.

 • Reply Masha september 25, 2015 at 11:46

  Ik ben zo benieuwd naar deze schrijfster, want ik heb zo veel van haar gehoord!

 • Reply Mieke september 25, 2015 at 11:49

  Super actie ! Doe heel graag mee 😉
  Natuurlijk even gedeeld 😉

 • Reply Jenny v d spoel september 25, 2015 at 12:08

  Lekker wegzwijmelen met boeken van Jojo Moyes is altijd lekeer met dit weer en de kkachel aan.????

 • Reply Jennifer september 25, 2015 at 12:15

  Ik wil meedoen (en winnen!) omdat ik straks maanden van vrije tijd en plezier tegemoet ga zonder studiefinanciering omdat ik ben afgestudeerd volgende maand als ik mijn laatste tentamen heb gehad en dan heb ik dus weer de tijd om voor mijn plezier te lezen! Yay!

 • Reply Insoon september 25, 2015 at 12:19

  Ik doe ook mee aan jullie win-actie. Gewoon een geweldige schrijfster!!

 • Reply Marjan Drost september 25, 2015 at 12:21

  Na jullie beide revieuws staan de boeken van Jojo Moyes op mijn wensenlijstje, jullie hebben me heel nieuwsgierig gemaakt.

 • Reply Bernarde september 25, 2015 at 13:07

  Voor jou heb ik al gelezen ( uit de bieb)en zou deze graag kado doen aan een vriendin
  en portret van een vrouw zou ik dan eerst zelf lezen.

 • Reply Hanneke Tinor-Centi september 25, 2015 at 13:59

  Geweldig! Ik maak graag kans.

 • Reply Bianca Blok september 25, 2015 at 14:11

  Voor mijn allerliefste vriendin zou ik dit pakket willen winnen!

 • Reply Patricia Bergman september 25, 2015 at 14:15

  Oorlogen beinvloeden nog dagelijks het leven van velen. De eerste wereldoorlog is minder bekend als de tweede omdat wij al nederland neutraal waren maar het is ook voor vele mensen een vreselijke oorlog geweest. Mijn oma heeft beide meegemaakt. De eerste als baby/peuter maar de tweede als jonge vrouw die trouwde in een land welke in oorlog was. Het lijkt mij fantastisch om een verhaal te leven hoe het leven van een vrouw verloopt in een land welke in staat van oorlog verkeerd en hoe dat verhaal het leven van een hedendaagse vrouw beinvloed.

 • Reply Jamie Lee september 25, 2015 at 14:15

  Het lijken me echt geweldige boeken en wil ze graag lezen

 • Reply Miranda september 25, 2015 at 14:18

  Leuke actie. Ik maak graag kans. Voor jou heb ik al gelezen, maar digitaal, dus wil ik ook best nog in de boekenkast hebben staan. En naar het laatste boek ben ik natuurlijk erg benieuwd.

 • Reply jacqueline september 25, 2015 at 14:19

  WhoooH echt super leuk om zo een leuk pakketje te ontvangen!

 • Reply Esmeralda september 25, 2015 at 14:22

  HEEEEL graag!
  Heb alleen ‘De laatste liefdesbrief’, en ben ontzettend benieuwd naar andere boeken van Jojo. Plus, een mooie aanvulling op mn boekenplank is altijd welkom!

 • Reply Judith september 25, 2015 at 14:24

  Ik maak heel graag kans! Heb nog nooit wat van haar gelezen, maar heb al zoveel positiefs gehoord dat ik dat zeker wil inhalen en wat leuker dan door een pakket met meteen twee boeken! 🙂

 • Reply Sanne september 25, 2015 at 14:26

  Een pakket van twee mooie boeken over heden en verleden. Ik ben bijna klaar met studeren (volgende week de finale versie van mijn masterscriptie inleveren!) en sta dus op dit moment een beetje tussen mijn verleden (studie) en toekomst (werk?) in. Ik kijk naar wat ik allemaal heb gedaan en denk vooral na over wat ik daar in de toekomst mee kan doen. Daar komt bij dat ik nog geen werk heb en dus straks alle tijd heb om lekker een boek te lezen, maar niet veel geld om er een kopen. Ik zou enorm blij zijn met dit toffe pakket!

 • Reply amanda vd broek september 25, 2015 at 14:28

  lijkt me leuk,maak graag kans 😉

 • Reply Sonja Tonnis september 25, 2015 at 14:33

  Ik zou maar wat graag haar boeken willen lezen, heb er zoveel goeds over gehoord. En daarna kan ik ze doorgeven aan mijn moeder, die ook van goede romans houd.

 • Reply Desiree september 25, 2015 at 14:33

  Momenteel heb ik veel tijd om te lezen, dus ik zou graag in deze mooie verhalen duiken en de tijd even helemaal vergeten.

 • Reply Anouk september 25, 2015 at 14:42

  Woehoe, ik word heel enthousiast van jullie recensie! Ik heb hem ook klaar liggen dus kan niet wachten om er in te beginnen 😀

 • Reply Nathalie Geluk-Gepken september 25, 2015 at 14:50

  Onlangs heb ik een vriendin voor haar verjaardag “Voor jou” cadeau gegeven. Altijd moeilijk om een boek voor een ander uit te zoeken. Zij heeft dit boek uitgelezen op vakantie en vond het prachtig! Ook mijn zus heeft tranen gelaten bij het lezen van ditzelfde boek. Een schot in de roos blijkbaar! Zelf heb ik (nog) niets van deze auteur gelezen. Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd! Ik zou graag dit pakket winnen en hou alvast zakdoekjes bij de hand! Het andere boek zullen zij ook vast graag willen lezen: uitlenen terwijl ik het andere lees!

 • Reply Liz september 25, 2015 at 14:53

  Ik wil graag winnen, omdat ik benieuwd ben naar andere boeken van Jojo Moyes. Ik heb Voor jou gelezen en dat boek heeft me toch wel tot tranen geroerd. Ik ben dus ook benieuwd of dat bij de rest van de boeken ook het geval zal zijn.
  Doen jullie er ook zakdoekjes bij? 😉

 • Reply Marie-Jeanne Van Meerbergen september 25, 2015 at 14:54

  Hallo,
  Wat een mooie aktie ik zou deze boeken graag willen winnen omdat ik Heel Graag lees en de laatste tijd wegend de ziekte van mijn zoon mijn gedachte moet verzetten Voor jou dat boek heb ik al maar ik zou het schenken vaan mijn nicht die ook heel graag leest.Portret van een vrouw ben ik heel nieuwsgierig naar Ik ben ben verzot op haar boeken. Succes aan alle deelnemers.
  Marie-Jeanne

 • Reply Melanie september 25, 2015 at 15:04

  GREAT !!!

  Die wil ik heel graag winnen deze Super Boeken,

  Heel veel goede berichten over gehoord :))

 • Reply Sandria september 25, 2015 at 15:17

  Hiiii Yara,

  Wauw! Wat een ontzettend leuke actie zeg. En dat voor een vrijdag ?

  Ik zou graag dit pakket willen winnen omdat ik na, Voor Jou, deze boeken gewoon moet hebben en vooral moet lezen ❤️ Had niet gedacht dat ik net zoals vele andere zo ontroerd zou raken door dit boek/ schrijver!! Ik heb echt met tranen in mijn ogen het boek uitgelezen, komt niet vaak voor, maar Jojo heeft het voor elkaar gekregen. En ik moet zeggen… Wat voelde dat goed zeg haha. Je even helemaal laten gaan zonder erbij na te denken. Dus… Dat boekenpakket is ontzettend welkom ??

 • Reply Char september 25, 2015 at 15:18

  Geweldige winactie, ik vind de boeken van Jojo Moyes super leuk om te lezen. Ze missen alleen nog in mijn boekenkast, want zijn boeken wil ik heel erg graag hebben. En natuurlijk herlees ik ze opnieuw en komen er zeker weten recensies op mijn blog

 • Reply Lyda van den Bos september 25, 2015 at 15:18

  Veel óver hasr gelezen, maar nog niet ván haar! Dus doe graag mee.?

 • Reply Marian september 25, 2015 at 15:27

  Heel benieuwd naar deze boeken!?

 • Reply Agaath september 25, 2015 at 16:02

  Altijd ruimte voor nieuwe

 • Reply Nicky september 25, 2015 at 16:04

  Ik ben altijd op zoek naar nieuwe boeken met een nieuw genre, dus dit lijkt me erg leuk!

 • Reply Erna Eikhoudt september 25, 2015 at 16:06

  Combinatie van heden en verleden is altijd bijzonder. Zou het graag willen lezen!

 • Reply Yvonne september 25, 2015 at 16:10

  Omdat jullie er zo enthousiast over zijn, ben ik erg benieuwd naar de boeken! Ik zou graag willen winnen!

 • Reply Christel september 25, 2015 at 16:43

  Heb ooit een voorpublicatie van voor jou kunnen lezen. Was zo onder de indruk van dat boek. Zou hem graag in mijn eigen bezit willen hebben. En ben erg benieuwd naar Portret van een vrouw.

 • Reply Amber Kwanten september 25, 2015 at 16:46

  Ik zou deze boeken dolgraag lezen 🙂 ben heel benieuwd naar deze schrijfster na jullie leuke recensies.

 • Reply Ingrid van Duijl september 25, 2015 at 17:38

  Heb nog 2 plaatsjes in mijn boekenkast waar ik deze boeken dolgraag neer zou willen zetten nadat ik ze uiteraard stukgelezen heb!

 • Reply Caroline september 25, 2015 at 17:44

  Ik doe graag mee na die leuke woorden van jullie over deze boeken zou ik ze graag zelf lezen.

 • Reply Laure september 25, 2015 at 17:52

  Na jullie lovende recensie ben ik nog meer enthousiast om het nieuwe boek van Jojo Moyes te lezen. Ik vind de cover van het boek ook zo mooi!

 • Reply Iris september 25, 2015 at 18:11

  Ik ben dol op romantische feelgoodromans. Jojo is voor mij nog onbekend. Ik hoop deze boeken te winnen. Heerlijk voor de donkere dagen die komen gaan. Genieten op de bank met een kop thee als mijn zoontje op bed ligt.

 • Reply riet emmen september 25, 2015 at 18:14

  ben dol op haar boeken, al 3 van haar gelezen, deze lijkt mij ook mooi!

 • Reply jacqueline van tilborg september 25, 2015 at 18:21

  terwijl mijn man thrillers leest, lees ik graag een roman! de komende maanden wanneer er geen tuinwerk meer is, zul je ons aantreffen in een knusse relaxzetel met ieder zijn boek!

 • Reply Josje september 25, 2015 at 18:22

  Lijken me allebei heerlijke boeken! En ik ben wel toe aan een heerlijke feelgood roman. Dat is weer eens wat anders dan de genres die ik normaal lees!

 • Reply Kim september 25, 2015 at 18:28

  Ik zou deze boeken graag willen winnen, omdat ik de komende tijd wel wat afleiding kan gebruiken. Mijn relatie is namelijk beëindigd en hierdoor moet ik binnenkort verhuizen, dus dit zou een zeer welkome afleiding zijn tussen. Het gestress en geregel door.

 • Reply Heidi van Hal september 25, 2015 at 18:41

  Zucht, ja ik wil. Boeken lezen, daar maak ik graag tijd voor: onderweg, thuis en voor het slapen. Nu lees ik veel detectives van Nederlandse bodem in de zomer en de herfst roept om feelgood, romantische en warme boeken.

 • Reply Sanne september 25, 2015 at 19:24

  Ik heb al veel gehoord over Portret van een vrouw, maar nog nooit iets van Jojo Moyes gelezen. Ben dus heel benieuwd naar deze boeken. Heerlijk om nu de herfst begonnen is lekker met een boek op de bank te kruipen!

 • Reply Anja september 25, 2015 at 19:29

  Hi,

  Door ‘voor jou’ heb ik kennis gemaakt met Jojo en door dat boek ben ik nu echt fan. Helaas heb ik niet het daadwerkelijke boek in bezit. ik kon het toen lezen via de vakantiebieb.
  Dit is echt een uitgelezen kans zeker omdat ‘Portret van een vrouw’ vol met geschiedenis zit en dat is één van mijn favo thema’s in een boek.
  Ook zou het leuk zijn omdat ik bijna jarig ben 😀

 • Reply Isabel september 25, 2015 at 19:53

  Ik zou dit pakket heel graag willen winnen, omdat ik hele positieve recensies lees over de boeken van Jojo Moyes. Ik heb nog geen boek van haar gelezen, maar ik denk dat als ik eenmaal een boek van haar gelezen heb, dat ik dan verkocht ben en dat ze er een fan bij heeft!

 • Reply Elisa september 25, 2015 at 20:25

  ik heb nog geen boeken van Jojo Moyes gelezen, maar dit zou een leuke kennismaking zijn 🙂 ik doe mee

 • Reply Gerda september 25, 2015 at 20:51

  Ik lees veel maar dan meestal trhillers..het komt er niet van ..maar ik wil het wel heel graag om juist ook heel wat anders te lezen. Dit is mijn kans om iets van deze schrijfster te lezen waar jij al fan van bent..dus ik zou zeggen overtuig mij met deze mooie romans en wie weet wordt ik ook grote fan van Jojo Moyes!

 • Reply Monique T september 25, 2015 at 21:49

  Dit lijken me supermooie boeken, ik lees veel goede recensies over haar boeken.
  Ik heb wel zin in een mooie feelgood roman, daarom doe ik graag mee!

 • Reply Leone september 25, 2015 at 22:19

  Ik las alle eerdere boeken van jojo moyes (mooi) en vond het zo jammer dat er geen nieuwe meer kwam maar nu zijn er een heleboel! Heerlijk

 • Reply Ingrid De Wetter september 25, 2015 at 22:30

  Ik doe graag mee omdat ik heel graag lees.

 • Reply Nel Crea september 25, 2015 at 22:53

  Wat een prachtige boeken, leuke actie ik doe onwijs graag mee. Ik heb al goede recensies gelezen en ben dus heel nieuwsgierig.

 • Reply Mayke Hendrix september 25, 2015 at 23:07

  Omdat Jojo Moyes fantastische boeken schrijft en ik ze graag allemaal in mijn boekenkast zou willen hebben.

 • Reply Hester september 25, 2015 at 23:10

  Het weemoedige gevoel wanneer je een boek uit hebt waar je eigenlijk in had willen blijven lezen…dat gevoel wil ik met deze boeken heel graag opnieuw ervaren!

 • Reply Gerrianne september 25, 2015 at 23:12

  Jaaa, die wil ik! Ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik nog geen enkel boek van Jojo Moyes heb gelezen, terwijl ze me toch zooo leuk lijken. Ik zou ze dus heel graag willen!

 • Reply Marielle september 26, 2015 at 01:03

  Wow! Hoe gaaf dit pakket! Natuurlijk doe ik mee!

 • Reply Femke september 26, 2015 at 04:33

  Ik ben door mijn vriendin gewezen op de boeken van Jojo Moyes en ben er meteen verliefd op geworden! Als ik dit pakket win, ga ik natuurlijk de boeken met haar delen, zodat we er weer allebei van kunnen genieten!
  We waren de afgelopen 2 dagen in Londen met school, en toen we gister de Waterstones inliepen, kwamen we erachter dat Jojo de dag ervoor daar gesigneerd had en we haar dus gemist hadden 🙁 Erg jammer… Dit pakket maakt dit natuurlijk allemaal weer goed!

 • Reply Michael september 26, 2015 at 06:29

  Ik heb de titel ‘voor jou’ eens opgekregen als een must-read en ben nu dus ook benieuwd naar t nieuwe boek. Maar ik zou het pakket niet alleen voor mezelf winnen maar ook voor mijn vriendin. We houden beiden van boeken en hebben net een mooi leeshoekje gemaakt nu ik bij haar woon.
  De boeken zouden een verrassing zijn voor haar die ze dan lekker kan weglezen in ons hoekje.

 • Reply Tamara september 26, 2015 at 09:48

  Ik zou ontzettend graag dit pakket willen winnen.net als jou lees ik ontzettend graag de boeken van Jojo Moyes.. voor jou staat al in de kast maar als ik dit pakket win geef ik dat boek aan mijn nicht! Zij heeft een relatie met iemand die nooit meer zal kunnen lopen(vanaf middel naar beneden verlamd) en zo goed voor haar vriend zorgt, soms ten koste van haar zelf. Ze is eigenlijk geen leestype maar ik weet zeker dat dit boek haar zo diep raakt! En ik ben zo blij dat ik echt kans maak normaliter heb je altijd social media nodig om ergens aan mee te doen en dat heb ik niet. Dus ik duim nu heel heel hard!

 • Reply Simone september 26, 2015 at 13:20

  Ontzettend gaaf. Ik heb laatst nog een duorecensie van Vier plus één online gezet. Deze heb ik nu in mijn bezit en zou de rest ook zo graag lezen. Ik heb ontzettend goede dingen over deze twee verhalen gehoord. Ik ben erg benieuwd dus! 🙂

 • Reply Ellen Vanderpoorten september 26, 2015 at 15:53

  Oh wat een leuke winactie! Ik doe graag mee. Ideaal om op de trein te lezen als ik zondag terug naar mijn studentenkamer ga. 🙂 xoxo

 • Reply Monique Luijten september 26, 2015 at 16:33

  Wat een leuke winactie! Daar wil ik graag aan meedoen.
  De winter komt er weer aan en dan is het heerlijk toeven op de bank met een kopje thee en een goed boek.

 • Reply Penny september 26, 2015 at 16:57

  Ohhh ik wil heel graag winnen! Waarom? Omdat deze boeken me gewoon super gaaf lijken!!

 • Reply Esther september 26, 2015 at 19:03

  Ik wil dit pakket heel graaag winnen. Ik zou wat meer genres willen kennen, in plaats van alleen dystopisch. Ik denk dat dit een goede schrijfsters is om meer boeken te leren kennen. 🙂

 • Reply Vivian september 26, 2015 at 19:06

  Dit boek wil ik binnenkort zeker lezen! Ik doe niet mee met de actie omdat ik Voor jou al heb, maar wel heel gaaf!

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale september 26, 2015 at 22:21

  Wauw ik doe heeel graag mee met deze winactie want beide boeken van Jojo Moyes lijken me geweldig! Eerst dacht ik altijd dat Moyes luchtige chicklits schreef, maar na het lezen van jullie recensies ben ik om; dit zijn echt boeken voor mij! Ik ben er heel benieuwd naar en kan niet wachten om ze te lezen.

 • Reply Mieke Schepens september 26, 2015 at 23:51

  Ik wil dit pakket graag winnen omdat ik dol ben op lezen en nog niets van deze auteur gelezen heb. Alleen jullie recensie en die was om van te smullen!

 • Reply Els september 27, 2015 at 08:29

  Je kan nooit genoeg boeken hebben om te lezen :-). Bovendien vind ik het fijn om dit schooljaar mijn studies af te ronden, na een wel erg zwaar parcours. Tof van jullie om deze wedstrijden te organiseren!

 • Reply Chantal september 27, 2015 at 10:01

  Wat een leuke winactie! Ik heb dit jaar pas kennis gemaakt met Jojo en ik was meteen dol op haar schrijfstijl. Het zou leuk zijn als ik deze twee boeken van haar ook in mijn boekenkast heb staan (en kan lezen natuurlijk 😉 )

 • Reply janneke september 27, 2015 at 11:05

  Dit zijn onbekende boeken voor mij, maar wil deze schrijfster en haar boeken wel beter leren kennen

 • Reply Take a look at my life: September #4 - Teddlicious | Teddlicious september 27, 2015 at 12:28

  […] van een vrouw, het nieuwe boek van Jojo Moyes dat afgelopen week uitkwam. De recensie lees je op Adorable Books (+ een leuke […]

 • Reply Anita te Gussinklo september 27, 2015 at 14:03

  Zo fijn als je bij een boek kan lachen maar ook huilen.
  Ik ben daar wel helemaal voor in.

 • Reply hetboekenik september 27, 2015 at 14:28

  Ik heb nog nooit een boek van Jojo Moyes gelezen, maar door jullie reviews ben ik erg nieuwsgierig geworden. Natuurlijk waag ik graag mijn kans om hier verandering in te brengen 🙂

 • Reply Anniette Kerver september 27, 2015 at 14:55

  Bijna al haar boeken gelezen. Nu deze nog niet natuurlijk, nieuwsgierig geworden door review van dit boek dus waag ik graag een kans.

 • Reply Astrid september 27, 2015 at 15:12

  Wauw wat een hoop reacties! Ik heb nog niets van haar gelezen. Mijn zus is super enthousiast over Voor jou, maar aangezien zij het boek niet heeft kan ik hem niet van haar lenen. Graag zou ik kans maken om Voor jou te kunnen lezen en mijn zus met het andere boek te kunnen verrassen (heeft ze nog niet gelezen voor zover ik weet).

 • Reply Monique september 27, 2015 at 16:48

  Wat een geweldige actie! Mijn schoonzusje en ik zijn enorme fans van Jojo Moyes. Ik maak dan ook hééééél graag kans op dit schitterende duo!

 • Reply Jackie Colpaert september 27, 2015 at 17:49

  boeken die zich in een oorlogsperiode afspelen trekken steevast mijn aandacht…dus doe ik hier graag mee aan deze winactie…

 • Reply Sophie september 27, 2015 at 20:03

  Ik zou graag deze boeken willen winnen, want ik ben erg fan van Jojo Moyes. Verder wil ik aan #Boektober gaan meedoen, dus dan is het wel handig om nog een paar extra boeken te hebben, zodat ik voldoende te lezen heb!

 • Reply Veronique Hendriks september 28, 2015 at 16:37

  Ik zou heel graag deze boeken winnen. Mijn vriendinnen zijn helemaal gek van deze boeken en ben er zelf nu ook heel benieuwd naar geworden

 • Reply Ingrid De Wetter september 28, 2015 at 17:11

  Doe heel graag mee!

 • Reply Mariska september 28, 2015 at 17:31

  Wat een fantastische schrijfster! Ik wil zeker meer van haar lezen!

 • Reply Lisa september 28, 2015 at 18:33

  Ik doe graag mee omdat ik heel veel goeds van haar heb gehoord en ik best wel benieuwd ben naar haar schrijfstijl en ideeën!

 • Reply sofie september 28, 2015 at 18:54

  Ik wil graag haar boeken leren kennen.
  Lijkt me een fantastische schrijfster!

 • Reply Ingrid september 29, 2015 at 08:11

  Ik ben nog niet in de mogelijkheid geweest om een boek van Jojo Moyes te lezen. Met dit pakket kan ik er gelijk aan beginnen.

 • Reply Stephanie september 29, 2015 at 08:25

  Ik doe heel graag mee met deze winactie! Ik heb nog maar één boek van Jojo Moyes (vier plus één) gelezen en ik vond het super. Voor jou staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en Portret van een vrouw heb ik niets anders dan goede recensies gezien.

 • Reply Marja september 29, 2015 at 08:28

  Mooie boeken om samen met mijn dochters de winter mee door te komen.

 • Reply Wilma september 29, 2015 at 10:20

  Nieuwsgierig geworden na het lezen van de recensies. Mijn dochters en ik zullen er erg van genieten. Zeker met de herfst en winter voor de deur.

 • Reply Ilse september 29, 2015 at 11:11

  Ik doe graag mee! Als ik win, maken jullie direct twee mensen blij: mijzelf met Portret van een vrouw en een vriendin van me met Voor jou (want die heb ik zelf al in bezit)! Ben heel benieuwd naar Portret van een vrouw, lees er veel goeds over!

 • Reply Paula Vrolijk september 29, 2015 at 12:22

  Ik doe graag mee, heb enorm genoten van het boek Voor jou, die wil ik dan graag geven aan iemand die wel wat positieve afleiding kan gebruiken. Ben erg benieuwd naar haar nieuwste boek.

 • Reply Jolijn september 29, 2015 at 21:28

  Ik heb zoveeel gehoord over Jojo Moyes dat ik zo benieuwd ben geworden. Ik doe dus erg graag mee aan deze actie (: Liefs, Jolijn

 • Reply Bets september 30, 2015 at 01:25

  Ik doe heel graag mee om kans te maken op dit super mooie boekenpakket. Heb verschillende mooie positieve recensies gelezen over de vorige boeken en nu ook over het nieuwe boek, dat dit mij er nog nieuwsgieriger naar heeft gemaakt en ik reuze benieuwd ben.

 • Reply Lotte september 30, 2015 at 11:29

  Ik zou heel graag meedoen. Ik lees de laatste tijd meer en meer goed dingen over Jojo Moyes, maar ik kan haar boeken niet te pakken krijgen in de bibliotheek. En zelf kopen is momenteel geen optie. Dit lijkt mij dus de ideale manier om kennis te maken met de boeken.

 • Reply Els september 30, 2015 at 13:43

  Lijkt me echt super leuk om te winnen, ik heb nog niks van jojo gelezen, maar als ik jullie moet geloven moet ik dat dus zeker doen!

 • Reply Janneke B oktober 1, 2015 at 19:29

  Tijdens een week in Parijs schilder ik het portret van een vrouw met passie en parelmoer en schrijf de laatste liefdesbrief voor jou. In een zee van verlangen luister ik naar de nachtmuziek van de walvisbaai en pluk vier plus één verboden vruchten in het paradijs op aarde.

 • Reply Roos oktober 2, 2015 at 01:59

  Gênant maar waar, ik heb nog nooit een boek van Jojo Moyes gelezen. Portret van een vrouw trekt mij enorm aan, de achterflap klinkt erg interessant! Dus zou ik t pakket ontzettend graag winnen omdat ik dan eindelijk ook een Jojo Moyes kan lezen!

 • Reply Sylvia oktober 2, 2015 at 21:54

  Wauw! Wat een super pakket! Graag maak ik kans! Voor jou heb ik gelezen, maar zou hem heel graag nog eens lezen en ik weet ook al aan wie ik hem graag zou lenen zodat ze ook kennis maken met de fantastische verhalen van Jojo Moyes! Portret van een vrouw, heb ik nog niet gelezen, maar zou ik zeker graag lezen, spreekt mij bijzonder aan, het speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog en in het heden wat zeker een pluspunt is ook een schilderij in de hoofdrol vind ik mooi.

 • Reply zoë oktober 6, 2015 at 18:28

  ik doe mee!
  ik vind jojo moyes echt een hele goede schrijfster en wil deze boeken graag lezen!

 • Reply Recensies: Jojo Moyes - Portret van een vrouw | Ranking the Books oktober 11, 2015 at 11:16

  […] Adorable Books; ***** […]

 • Leave a Reply