Boekrecensies,  Roman

Portret van een vrouw – Jojo Moyes

Titel: Portret van een vrouw
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 432
Uitgever: Fontein
Originele titel: The Girl You Left Behind

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel… Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Yara: 
YES!  Eindelijk een nieuwe Jojo Moyes. Ik heb alle boeken van haar (die in het Nederlands uit zijn gekomen) gelezen en ben onwijs fan van Jojo. Ze is een briljante schrijfster en weet je op het juiste punt te raken en mee te slepen in haar verhaal.

Het verhaal liep vanaf de eerste bladzijde al prima. Een goed tempo, een fijne schrijfstijl en een boeiend verhaal. In het eerste deel leer je de Franse Sophie kennen, ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Wanneer dit deel ten einde komt weet je zoveel van haar dat je haar als een persoon hebt leren kennen. In het tweede deel lees je over Liv, dit verhaal speelt zich af in het heden. Met Liv voel ik een hele sterke connectie: haar personage spreekt me zó erg aan. Haar verhaal raakt me tot op het bot.

Uiteindelijk komen beide verhalen samen, en hoe! Vanaf dit moment was ik continu in spanning, omdat ik wilde weten hoe het zou aflopen. Zou het allemaal goed komen? Of juist niet? Wat een spanning weer, jeetje. Gelukkig las Tedje het boek ook en kon ik er over praten. Fijn, zo’n leesbuddy. Dit was echt weer een typisch Jojo Moyes verhaal. Je hebt halverwege een droomscenario in je hoofd van hoe het verhaal zal aflopen, maar blijft je gedurende het hele verhaal afvragen hoe het nou afloopt. Eenmaal bij het einde loopt het vaak af zoals jij dacht, met net wat kleine veranderingen.

Ik hoop dat er nog véél meer boeken van Jojo verschijnen komende tijd. Jojo is niet weg te denken uit de boekenwereld, ze is een geweldige romanschrijfster. Portret van een vrouw is niet alleen een praaltje in je boekenkast, ook het verhaal zul je altijd met je meedragen.

Tedje: 

Op mijn vakantie kwam ik voor het eerst in aanraking met een boek van Jojo Moyes: Voor jou. Wat een prachtig boek was dat! Ik heb gelachen, maar ook zeker gehuild bij dat boek. Toen we voor Adorable Books Portret van een vrouw mochten lezen, wist ik dat ik hem ook wilde lezen.

Jojo Moyes heeft de gave om van een verhaal iets heel bijzonders te maken. Ik kan me vaak heel goed inleven in een boek, maar bij boeken van Jojo heb ik dat net even wat extra. Ze omschrijft alles erg gedetailleerd, alsof je het gevoel hebt dat je er echt bij bent. Ze weet je spanningsboog zo vast te houden dat je het boek eigenlijk niet meer wil wegleggen. Dat vind ik ultiem genieten: dat een schrijver je zo vast kan houden. Een echte kunst! Ik vond het heel leuk om afwisselend over Sophie en dan weer over Liv te lezen. Af en toe komen er ook nog perspectieven voorbij van andere personages in het boek. Leuk!

Het hele verhaal draait eigenlijk om één specifiek schilderij. Het schilderij waar Sophie is afgebeeld en dat Liv in haar huis heeft hangen. Aan dit schilderij zitten allerlei herinneringen en is de rode draad door heel het boek. Heel bijzonder hoe Jojo de twee verhalen door elkaar heeft verweven en hoe alles op een gegeven moment op zijn plek valt. Chapeau! Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en het was absoluut niet voorspelbaar vond ik. Portret van een vrouw is een van de mooiste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen!

Rating: 5/5

bol-button

Winnen!!
We hebben echt een héle leuke winactie voor jullie in petto. Vorige week konden jullie al de recensie van Voor jou lezen, en nu mogen we een onwijs leuk pakketje weggeven waar Voor jou én Portret van een vrouw in zitten. Hoe cool? Wil jij binnenkort deze fijne romans in jouw bezit hebben? Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achterlaten (en vul een geldig e-mailadres in) en vertel ons waarom jij dit pakket graag wil hebben!

Meedoen kan tot en met 2 oktober. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht van ons. Over de uitslag kunnen we niet corresponderen.

151 Comments

 • Femke Jonkman

  Waarom ik graag het pakket wil winnen….Jullie recensies zijn zo leuk geschreven en ik ken nog niets van Jojo en het lijken mij erg leuken boeken en mijn moeder wil ze ook graag lezen nadat ze jullie recensies had gelezen.?

 • Marloes

  De boeken van Jojo zijn geweldig! Mijn exemplaren gaan de hele familie en vriendenkring rond. Ik ken niemand die ze niet mooi vind. Graag zou ik dan ook de kans krijgen om dit nieuwste boek van Jojo te mogen lezen.

 • Anne

  Ik wil deze boeken graag hebben omdat, nou eerlijk gezegd heb ik nog nooit van deze schrijfster een boek gelezen, maar hoe enthousiast jullie over hey boek hebben maakt mij ook enthousiast. Of ik deze boeken win of niet ik ga ze zeker lezen! Heb er nu al zin in!

 • Wilma Klein Willink

  waarom ik graag wil winnen?
  mijn moeder heeft me enthousiast gemaakt over de boeken en nu ben ik zelf razend benieuwd naar haar boeken.
  al zo veel goede reacties over haar gehoord, dus nu wil ik ze graag zelf ook lezen

 • Anita de Groot

  Omdat ik fan ben Jojo, Voor jou heb ik geleend in de Bieb en had ik 1 ruk uit en om dit boek nogmaals te lezen vind ik geen probleem, graag zelfs. Portret van een Vrouw ik laat me graag verrassen en neem de boeken heel graag mee met onze vakantie binnenkort naar Turkije zodat ik in de zon op een strandbedje kan lezen. Heerlijk!

 • Gerrianne

  Wauw! Een nieuwe van Jojo Moyes! Net als jij heb ik bij Voor Jou wel een paar traantjes gelaten. Ik ben benieuwd of dit nieuwe boek ook weer ‘inslaat als een bom’.
  Met andere woorden: Ik wil hem heel graag winnen 🙂

 • Amy

  Ik heb al erg veel boeken aangekocht door jullie recensies. Ze zijn altijd vlot geschreven en doen je steeds weer zin krijgen om een nieuw boek uit te proberen. Ook deze boeken lijken me weer de moeite waard om te lezen. Ik zou dus erg graag dit boekenpakket winnen, maar mocht dat niet gebeuren… Ik zal snel in de winkel staan om ze te kopen 😉 Groetjes en keep up the good work!

 • Ilse

  Waarom ik dit pakket graag zou winnen?
  Wel, met nieuwjaar heb ik luid verkondigd dat 2015 “mijn” jaar ging worden, het jaar waarin ik meer leuke dingen voor mezelf ging doen en kopen. Waarin ik na 20 jaar continu “zorgen voor” meer aan mezelf ging denken, t jaar is al grotendeels voorbij, maar t is me tot nu toe nog niet gelukt deze belofte aan mezelf waar te maken , integendeel jammer genoeg

 • maureen

  oeee die wil ik zeker beide graag winnen!! Jojo Moyes is een mega goede schrijfster en haar nieuwe portret van een vrouw ben ik zeker heel erg geinterreseerd in om te lezen 🙂

 • Marloes

  Ik ben héél erg benieuwd naar haar nieuwste boek, Voor jou vond ik echt prachtig en Portret van een vrouw klinkt ook weer fantastisch! Daarom zou ik graag willen winnen, en met Voor jou kan ik dan weer iemand anders blij maken, meteen minimaal twee gelukkige mensen ;).

 • Marion Poeste Thomas

  jaaa heel graag 🙂 zag de aankondiging al op facebook. Ik ben super benieuwd vooral naar haar nieuwste verhaal. Voor jou heb ik wel in bezit gehad(maar is uitgeleend, maar vind ik gewoon zo’n mooi boek dat iedereen zou moeten lezen. Deze zou ik weer doorgeven aan mijn moeder en zusje die hem ook graag willen lezen. En zelf ben ik gewoon een groot fan van jojo moyes, daarom doe ik graag mee om kans te maken. groetjes marion

 • Lizesboeken

  Ik heb al zoveel goede dingen gelezen over de boeken van Jojo Moyes maar tot nu toe nog geen kans gehad om er één te lezen. Daarom lijkt dit pakket mij wel een leuke eerste kennismaking met haar boeken 🙂

 • Bep H

  Dit zijn zeer gewilde boeken, in de bieb waar ik werk zijn ze altijd uitgeleend, Ik wil graag meedoen en met 3 dochters hebben 4 mensen leesplezier in huize heutink

 • Jyoti Baldew

  Gave winactie!! Ik zou graag willen winnen, omdat ik nog geen boeken van haar heb gelezen…ja I know, shame on me..het lijkt me zo gaaf om haar boeken dan eindelijk te kunnen lezen!

 • Tanneke Burggraaff

  Voor jou wil ik heel graag aan iemand weggeven die wel een positief duwtje in haar rug kan gebruiken, en portret van een vrouw heb ik nog niet gelezen, maar ben ik heel nieuwsgierig naar. Ik maak dus heel graag kans op dit prachtige pakket.

 • Ruth

  Ik zou graag kans maken op deze boeken. Ik ken nog niks van Jojo Moyes en daarnaast lijkt het me heel interessant om een boek te lezen wat zich in de Eerste wereld oorlog afspeelt. De Eerste wereld oorlog heeft voor de Fransen veel meer impact gehad dan de Tweede wereldoorlog en daarom lijkt t mij interessant om eens te lezen hoe het er in die tijd aan toe ging.

 • Ans Stier

  Mooie recensie en veel positieve berichten over beide boeken gehoord. Ik verslind boeken, heerlijk lezen is mijn hobby en goede boeken zijn dus meer dan welkom en dat is de reden dat ik mee doe aan deze mooie actie.

 • Lizzy

  Wauw, door jullie lovende woorden over de boeken van Jojo Moyes wil ik het ook zo graag lezen! Portret van een vrouw klinkt erg leuk! Ook origineel dat het twee verhalen zijn die uiteindelijk samen komen! Ik doe met liefde mee aan de winactie! Super leuk dat jullie het weggeven!

 • Marjo Grimmius

  ‘Voor jou’ was mijn kennismaking met Jojo Moyes en oh ik was direct zwaar verkocht! Ze kan zich zo ongelooflijk goed inleven in haar personages en geen boek van haar gaat zonder meerdere keren hardop lachen en ook zeker een traan voorbij.
  Fan ben ik dus, dus ik ben op zoek gegaan naar alle boeken die ooit in het Nederlands van haar uit zijn gekomen. Een hele zoektocht, want jaren geleden zijn er verschillende boeken uitgekomen die nu niet meer nieuw te verkrijgen zijn. Ik heb er inmiddels drie gevonden: ‘verboden vruchten’, ‘walvisbaai’ en ‘nachtmuziek’. En heb er de volle hoofdprijs voor betaald haha, want van elk kon ik er echt maar een vinden op het hele net! Ik gun mijzelf af en toe ‘een Jojo’, maar ben er zuinig mee, want zoveel zijn er niet! Twee heb ik nog niet gevonden en de nieuwste, ‘portret van een vrouw’, die me prachtig lijkt, heb ik ook nog niet in mijn bezit ivm het ontbreken van de financiële middelen haha. Dus ik zou dit pakket echt dolgraag winnen, om ‘voor jou’ aan iemand anders te geven (en fan te maken haha), en de andere zelf bij mijn collectie toe te voegen. Dat zou ik echt fantastisch vinden!

 • Daniëlle

  Yes, een nieuwe Jojo Moyes! Ik heb haar boek Voor Jou gelezen en daar was ik echt heel erg ontroerd door. Het verhaal deed mij denken aan iets persoonlijks in mijn leven wat recent gebeurd was. Echt super hoe een boek je zo kan raken. Jojo Moyes is echt een topschrijfster. Ik hoop dat dit boek mij weer zo mag raken, ik doe graag mee aan de winactie!

 • Mandy

  Ik wil graag dit boekenpakket winnen omdat ik net als jou een grote fan ben van Jojo Moyes. Voor jou is een boek met een lach en een waterval aan tranen. Ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek en voor jou zou ik heel graag willen geven aan mijn beste vriendin die ook erg van lezen houdt en die “voor jou” moet lezen!

 • wendy

  Wil heel graag pakket winnen zodat ik ook een keer kan ontspannen tijdens het inspannen van werk,cursus en sporten. En mijn lieve mama krijgt daarna het pakket en daarna weer haar vriendin. Dus dit is dan een prijs voor meerdere dames 🙂

 • Fany van hemelen

  Jojo moyes haar boeken lijken me de ideale feelgoodlectuur om mijn gedwongen rustperiode leuk Door te brengen…lig nu in ziekenhuis en zal nog thuis moeten herstellen ook dus pluspunt tijd genoeg en nood om zinnen te verzetten!

 • Mariska

  Heerlijk zijn haar boeken! Mooi en een fijne schrijfstijl! Ik zou de boeken graag winnen, ik zit in een wat zwaardere periode en wat zou ik blij zijn als ik deze boeken mag ontvangen. Fingers crossed!!

 • Annamay

  Na een drukke zomer breekt voor mij straks ook die welverdiende vakantie aan. Net als Tedje zou ik graag tijdens deze vakantie kennis willen maken met Jojo Moyes. Het lijkt mij erg leuk om, zoals Yara het verwoordde, “mee gesleept te worden in haar verhaal”. Fantastisch hoor ik zie het al helemaal voor me, lekker aan de rand van het zwembad helemaal opgaan in dit boeiende boek.

 • Arianne

  Waarom ik het pakket wil winnen…. Een vriendin van mij houdt van de boeken van jojo moyes dus ben ik heel benieuwt naar haar nieuwe boek. En als ik heb gelezen heb geef ik het haar cadeau!! ?

 • Bianca Bennink

  Ik heb voor jou al zo vaak aangeraden gekregen door vriendinnen die hem hebben gelezen. Ik ben dol op romans en ik ben erg benieuwd naar jojo haar boeken. Dus denk doe een poging om 2 te winnen. Het lijken me 2 hele mooie verhalen om te lezen op een regenachtige weekend

 • Noor

  Ik zou dit pakket heeeel graag willen winnen, omdat jullie me met deze recensies heel enthousiast hebben gemaakt! 🙂 Ik ben zo benieuwd naar deze boeken! Het is wel weer tijd voor een fijne roman bij de openhaard nu het steeds herfstiger wordt.

 • Miriam korevaar

  Ze een te gekke schrijfster is en ik via
  m’n zusje fan ben geworden op haar schrijfstijl je gaat er helemaal in op. Met de winter op komst en de kortere dagen is s avonds een momentje voor jezelf met een goed boek, thee en dekentje op de bank het ideale moment om lekker te lezen en door te vertellen aan iedereen wat een aanrader haar boeken zijn!

 • Kim

  Ik zou hem graag willen winnen omdat ik de boeken van Jojo nog niet ken. Wel heb ik er heel veel over gelezen en dat heeft me razend enthousiast en nieuwsgierig gemaakt! Jullie review maakt me ook erg benieuwd naar dit nieuwe deel.

 • Thea

  Ik heb een boek van haar gelezen en dat maakt hebberig, wat een fijne schrijfstijl! Soms kom je een auteur waarbij je met 1 boek eigenlijk al weet dat ze steengoed is en dat vind ik van Jojo Moyes. Ik doe dus dolgraag mee.

 • Jacqueline

  Superleuke winactie weer!! En dankzij onder andere jullie reviews ben ik super benieuwd naar deze 2 boeken!! En ik kan wel even wat ontspanning met een goed boek gebruiken tussen alle druk van mn studie door ?

 • Jennifer

  Ik wil meedoen (en winnen!) omdat ik straks maanden van vrije tijd en plezier tegemoet ga zonder studiefinanciering omdat ik ben afgestudeerd volgende maand als ik mijn laatste tentamen heb gehad en dan heb ik dus weer de tijd om voor mijn plezier te lezen! Yay!

 • Patricia Bergman

  Oorlogen beinvloeden nog dagelijks het leven van velen. De eerste wereldoorlog is minder bekend als de tweede omdat wij al nederland neutraal waren maar het is ook voor vele mensen een vreselijke oorlog geweest. Mijn oma heeft beide meegemaakt. De eerste als baby/peuter maar de tweede als jonge vrouw die trouwde in een land welke in oorlog was. Het lijkt mij fantastisch om een verhaal te leven hoe het leven van een vrouw verloopt in een land welke in staat van oorlog verkeerd en hoe dat verhaal het leven van een hedendaagse vrouw beinvloed.

 • Miranda

  Leuke actie. Ik maak graag kans. Voor jou heb ik al gelezen, maar digitaal, dus wil ik ook best nog in de boekenkast hebben staan. En naar het laatste boek ben ik natuurlijk erg benieuwd.

 • Esmeralda

  HEEEEL graag!
  Heb alleen ‘De laatste liefdesbrief’, en ben ontzettend benieuwd naar andere boeken van Jojo. Plus, een mooie aanvulling op mn boekenplank is altijd welkom!

 • Judith

  Ik maak heel graag kans! Heb nog nooit wat van haar gelezen, maar heb al zoveel positiefs gehoord dat ik dat zeker wil inhalen en wat leuker dan door een pakket met meteen twee boeken! 🙂

 • Sanne

  Een pakket van twee mooie boeken over heden en verleden. Ik ben bijna klaar met studeren (volgende week de finale versie van mijn masterscriptie inleveren!) en sta dus op dit moment een beetje tussen mijn verleden (studie) en toekomst (werk?) in. Ik kijk naar wat ik allemaal heb gedaan en denk vooral na over wat ik daar in de toekomst mee kan doen. Daar komt bij dat ik nog geen werk heb en dus straks alle tijd heb om lekker een boek te lezen, maar niet veel geld om er een kopen. Ik zou enorm blij zijn met dit toffe pakket!

 • Sonja Tonnis

  Ik zou maar wat graag haar boeken willen lezen, heb er zoveel goeds over gehoord. En daarna kan ik ze doorgeven aan mijn moeder, die ook van goede romans houd.

 • Nathalie Geluk-Gepken

  Onlangs heb ik een vriendin voor haar verjaardag “Voor jou” cadeau gegeven. Altijd moeilijk om een boek voor een ander uit te zoeken. Zij heeft dit boek uitgelezen op vakantie en vond het prachtig! Ook mijn zus heeft tranen gelaten bij het lezen van ditzelfde boek. Een schot in de roos blijkbaar! Zelf heb ik (nog) niets van deze auteur gelezen. Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd! Ik zou graag dit pakket winnen en hou alvast zakdoekjes bij de hand! Het andere boek zullen zij ook vast graag willen lezen: uitlenen terwijl ik het andere lees!

 • Liz

  Ik wil graag winnen, omdat ik benieuwd ben naar andere boeken van Jojo Moyes. Ik heb Voor jou gelezen en dat boek heeft me toch wel tot tranen geroerd. Ik ben dus ook benieuwd of dat bij de rest van de boeken ook het geval zal zijn.
  Doen jullie er ook zakdoekjes bij? 😉

 • Marie-Jeanne Van Meerbergen

  Hallo,
  Wat een mooie aktie ik zou deze boeken graag willen winnen omdat ik Heel Graag lees en de laatste tijd wegend de ziekte van mijn zoon mijn gedachte moet verzetten Voor jou dat boek heb ik al maar ik zou het schenken vaan mijn nicht die ook heel graag leest.Portret van een vrouw ben ik heel nieuwsgierig naar Ik ben ben verzot op haar boeken. Succes aan alle deelnemers.
  Marie-Jeanne

 • Sandria

  Hiiii Yara,

  Wauw! Wat een ontzettend leuke actie zeg. En dat voor een vrijdag ?

  Ik zou graag dit pakket willen winnen omdat ik na, Voor Jou, deze boeken gewoon moet hebben en vooral moet lezen ❤️ Had niet gedacht dat ik net zoals vele andere zo ontroerd zou raken door dit boek/ schrijver!! Ik heb echt met tranen in mijn ogen het boek uitgelezen, komt niet vaak voor, maar Jojo heeft het voor elkaar gekregen. En ik moet zeggen… Wat voelde dat goed zeg haha. Je even helemaal laten gaan zonder erbij na te denken. Dus… Dat boekenpakket is ontzettend welkom ??

 • Char

  Geweldige winactie, ik vind de boeken van Jojo Moyes super leuk om te lezen. Ze missen alleen nog in mijn boekenkast, want zijn boeken wil ik heel erg graag hebben. En natuurlijk herlees ik ze opnieuw en komen er zeker weten recensies op mijn blog

 • Christel

  Heb ooit een voorpublicatie van voor jou kunnen lezen. Was zo onder de indruk van dat boek. Zou hem graag in mijn eigen bezit willen hebben. En ben erg benieuwd naar Portret van een vrouw.

 • Iris

  Ik ben dol op romantische feelgoodromans. Jojo is voor mij nog onbekend. Ik hoop deze boeken te winnen. Heerlijk voor de donkere dagen die komen gaan. Genieten op de bank met een kop thee als mijn zoontje op bed ligt.

 • jacqueline van tilborg

  terwijl mijn man thrillers leest, lees ik graag een roman! de komende maanden wanneer er geen tuinwerk meer is, zul je ons aantreffen in een knusse relaxzetel met ieder zijn boek!

 • Kim

  Ik zou deze boeken graag willen winnen, omdat ik de komende tijd wel wat afleiding kan gebruiken. Mijn relatie is namelijk beëindigd en hierdoor moet ik binnenkort verhuizen, dus dit zou een zeer welkome afleiding zijn tussen. Het gestress en geregel door.

 • Heidi van Hal

  Zucht, ja ik wil. Boeken lezen, daar maak ik graag tijd voor: onderweg, thuis en voor het slapen. Nu lees ik veel detectives van Nederlandse bodem in de zomer en de herfst roept om feelgood, romantische en warme boeken.

 • Sanne

  Ik heb al veel gehoord over Portret van een vrouw, maar nog nooit iets van Jojo Moyes gelezen. Ben dus heel benieuwd naar deze boeken. Heerlijk om nu de herfst begonnen is lekker met een boek op de bank te kruipen!

 • Anja

  Hi,

  Door ‘voor jou’ heb ik kennis gemaakt met Jojo en door dat boek ben ik nu echt fan. Helaas heb ik niet het daadwerkelijke boek in bezit. ik kon het toen lezen via de vakantiebieb.
  Dit is echt een uitgelezen kans zeker omdat ‘Portret van een vrouw’ vol met geschiedenis zit en dat is één van mijn favo thema’s in een boek.
  Ook zou het leuk zijn omdat ik bijna jarig ben 😀

 • Isabel

  Ik zou dit pakket heel graag willen winnen, omdat ik hele positieve recensies lees over de boeken van Jojo Moyes. Ik heb nog geen boek van haar gelezen, maar ik denk dat als ik eenmaal een boek van haar gelezen heb, dat ik dan verkocht ben en dat ze er een fan bij heeft!

 • Gerda

  Ik lees veel maar dan meestal trhillers..het komt er niet van ..maar ik wil het wel heel graag om juist ook heel wat anders te lezen. Dit is mijn kans om iets van deze schrijfster te lezen waar jij al fan van bent..dus ik zou zeggen overtuig mij met deze mooie romans en wie weet wordt ik ook grote fan van Jojo Moyes!

 • Femke

  Ik ben door mijn vriendin gewezen op de boeken van Jojo Moyes en ben er meteen verliefd op geworden! Als ik dit pakket win, ga ik natuurlijk de boeken met haar delen, zodat we er weer allebei van kunnen genieten!
  We waren de afgelopen 2 dagen in Londen met school, en toen we gister de Waterstones inliepen, kwamen we erachter dat Jojo de dag ervoor daar gesigneerd had en we haar dus gemist hadden 🙁 Erg jammer… Dit pakket maakt dit natuurlijk allemaal weer goed!

 • Michael

  Ik heb de titel ‘voor jou’ eens opgekregen als een must-read en ben nu dus ook benieuwd naar t nieuwe boek. Maar ik zou het pakket niet alleen voor mezelf winnen maar ook voor mijn vriendin. We houden beiden van boeken en hebben net een mooi leeshoekje gemaakt nu ik bij haar woon.
  De boeken zouden een verrassing zijn voor haar die ze dan lekker kan weglezen in ons hoekje.

 • Tamara

  Ik zou ontzettend graag dit pakket willen winnen.net als jou lees ik ontzettend graag de boeken van Jojo Moyes.. voor jou staat al in de kast maar als ik dit pakket win geef ik dat boek aan mijn nicht! Zij heeft een relatie met iemand die nooit meer zal kunnen lopen(vanaf middel naar beneden verlamd) en zo goed voor haar vriend zorgt, soms ten koste van haar zelf. Ze is eigenlijk geen leestype maar ik weet zeker dat dit boek haar zo diep raakt! En ik ben zo blij dat ik echt kans maak normaliter heb je altijd social media nodig om ergens aan mee te doen en dat heb ik niet. Dus ik duim nu heel heel hard!

 • Simone

  Ontzettend gaaf. Ik heb laatst nog een duorecensie van Vier plus één online gezet. Deze heb ik nu in mijn bezit en zou de rest ook zo graag lezen. Ik heb ontzettend goede dingen over deze twee verhalen gehoord. Ik ben erg benieuwd dus! 🙂

 • Monique Luijten

  Wat een leuke winactie! Daar wil ik graag aan meedoen.
  De winter komt er weer aan en dan is het heerlijk toeven op de bank met een kopje thee en een goed boek.

 • Esther

  Ik wil dit pakket heel graaag winnen. Ik zou wat meer genres willen kennen, in plaats van alleen dystopisch. Ik denk dat dit een goede schrijfsters is om meer boeken te leren kennen. 🙂

 • Rowan I My Pink Fairytale

  Wauw ik doe heeel graag mee met deze winactie want beide boeken van Jojo Moyes lijken me geweldig! Eerst dacht ik altijd dat Moyes luchtige chicklits schreef, maar na het lezen van jullie recensies ben ik om; dit zijn echt boeken voor mij! Ik ben er heel benieuwd naar en kan niet wachten om ze te lezen.

 • Els

  Je kan nooit genoeg boeken hebben om te lezen :-). Bovendien vind ik het fijn om dit schooljaar mijn studies af te ronden, na een wel erg zwaar parcours. Tof van jullie om deze wedstrijden te organiseren!

 • Chantal

  Wat een leuke winactie! Ik heb dit jaar pas kennis gemaakt met Jojo en ik was meteen dol op haar schrijfstijl. Het zou leuk zijn als ik deze twee boeken van haar ook in mijn boekenkast heb staan (en kan lezen natuurlijk 😉 )

 • Astrid

  Wauw wat een hoop reacties! Ik heb nog niets van haar gelezen. Mijn zus is super enthousiast over Voor jou, maar aangezien zij het boek niet heeft kan ik hem niet van haar lenen. Graag zou ik kans maken om Voor jou te kunnen lezen en mijn zus met het andere boek te kunnen verrassen (heeft ze nog niet gelezen voor zover ik weet).

 • Sophie

  Ik zou graag deze boeken willen winnen, want ik ben erg fan van Jojo Moyes. Verder wil ik aan #Boektober gaan meedoen, dus dan is het wel handig om nog een paar extra boeken te hebben, zodat ik voldoende te lezen heb!

 • Stephanie

  Ik doe heel graag mee met deze winactie! Ik heb nog maar één boek van Jojo Moyes (vier plus één) gelezen en ik vond het super. Voor jou staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en Portret van een vrouw heb ik niets anders dan goede recensies gezien.

 • Ilse

  Ik doe graag mee! Als ik win, maken jullie direct twee mensen blij: mijzelf met Portret van een vrouw en een vriendin van me met Voor jou (want die heb ik zelf al in bezit)! Ben heel benieuwd naar Portret van een vrouw, lees er veel goeds over!

 • Paula Vrolijk

  Ik doe graag mee, heb enorm genoten van het boek Voor jou, die wil ik dan graag geven aan iemand die wel wat positieve afleiding kan gebruiken. Ben erg benieuwd naar haar nieuwste boek.

 • Bets

  Ik doe heel graag mee om kans te maken op dit super mooie boekenpakket. Heb verschillende mooie positieve recensies gelezen over de vorige boeken en nu ook over het nieuwe boek, dat dit mij er nog nieuwsgieriger naar heeft gemaakt en ik reuze benieuwd ben.

 • Lotte

  Ik zou heel graag meedoen. Ik lees de laatste tijd meer en meer goed dingen over Jojo Moyes, maar ik kan haar boeken niet te pakken krijgen in de bibliotheek. En zelf kopen is momenteel geen optie. Dit lijkt mij dus de ideale manier om kennis te maken met de boeken.

 • Janneke B

  Tijdens een week in Parijs schilder ik het portret van een vrouw met passie en parelmoer en schrijf de laatste liefdesbrief voor jou. In een zee van verlangen luister ik naar de nachtmuziek van de walvisbaai en pluk vier plus één verboden vruchten in het paradijs op aarde.

 • Roos

  Gênant maar waar, ik heb nog nooit een boek van Jojo Moyes gelezen. Portret van een vrouw trekt mij enorm aan, de achterflap klinkt erg interessant! Dus zou ik t pakket ontzettend graag winnen omdat ik dan eindelijk ook een Jojo Moyes kan lezen!

 • Sylvia

  Wauw! Wat een super pakket! Graag maak ik kans! Voor jou heb ik gelezen, maar zou hem heel graag nog eens lezen en ik weet ook al aan wie ik hem graag zou lenen zodat ze ook kennis maken met de fantastische verhalen van Jojo Moyes! Portret van een vrouw, heb ik nog niet gelezen, maar zou ik zeker graag lezen, spreekt mij bijzonder aan, het speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog en in het heden wat zeker een pluspunt is ook een schilderij in de hoofdrol vind ik mooi.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *